الزامات نظری و عملی فقه سیاسی در دوران معاصر کدامند؟
سوالی که بیان کرده اید دارای جنبه های فراوانی است که پرداختن به آن با گستردگی که دارد در محدوده فعالیت های این سایت نیست اما به طور مختصر به برخی موارد اشاره می شود: در فقه اسلامی ، بسیاری از مسائل سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است و احکام اسلام درباره آنها بیان شده‏است. مجموعه این احکام، به «فقه سیاسی» مشهور است.[1] فقه سیاسی عهده دار تنظیم و هدایت روابط سیاسی مسلمانان با یکدیگر و نیز دیگر ملل و جوامع غیرمسلمان است. بنابراین فقه سیاسی دو بخش اساسی دارد: 1. اصول و قواعد مربوط به سیاست داخلی و تنظیم روابط جامعه اسلامی. 2. اصول و قواعد مربوط به سیاست خارجی و تنظیم روابط بین الملل و جهان اسلام.[2] بنابراین؛ تمام مطالب نظری که مربوط به این دو بخش است و تطبیقات سیاسی و اجتماعی آن را     می توان جزء مباحث مطرح در فقه سیاسی دانست. برای تحقیق بیشتر می توانید به کتاب های زیر مراجعه کنید: 1.فقه سیاسی، ابوالفضل شکوری، ویرایش دوم، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی چاپ دوم، 1377. 2. فقه سیاسی، عباسعلی عمید زنجانی، انتشارات امیر کبیر، اول، 1383. 3. فقه سیاسی در اسلام، محمد صالح الظالمی، ترجمه رضا رجب‏زاده، پیام آزادی، 1359. 4. مبانی علم سیاست،حسین جمالی.     [1]جمالی،حسین،مبانی علم سیاست، ص 23. [2]با استفاده از نرم افزار پرسمان.  
عنوان سوال:

الزامات نظری و عملی فقه سیاسی در دوران معاصر کدامند؟


پاسخ:

سوالی که بیان کرده اید دارای جنبه های فراوانی است که پرداختن به آن با گستردگی که دارد در محدوده فعالیت های این سایت نیست اما به طور مختصر به برخی موارد اشاره می شود:


در فقه اسلامی ، بسیاری از مسائل سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است و احکام اسلام درباره آنها بیان شده‏است. مجموعه این احکام، به «فقه سیاسی» مشهور است.[1] فقه سیاسی عهده دار تنظیم و هدایت روابط سیاسی مسلمانان با یکدیگر و نیز دیگر ملل و جوامع غیرمسلمان است. بنابراین فقه سیاسی دو بخش اساسی دارد:


1. اصول و قواعد مربوط به سیاست داخلی و تنظیم روابط جامعه اسلامی.


2. اصول و قواعد مربوط به سیاست خارجی و تنظیم روابط بین الملل و جهان اسلام.[2]


بنابراین؛ تمام مطالب نظری که مربوط به این دو بخش است و تطبیقات سیاسی و اجتماعی آن را     می توان جزء مباحث مطرح در فقه سیاسی دانست.


برای تحقیق بیشتر می توانید به کتاب های زیر مراجعه کنید:


1.فقه سیاسی، ابوالفضل شکوری، ویرایش دوم، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی چاپ دوم، 1377.


2. فقه سیاسی، عباسعلی عمید زنجانی، انتشارات امیر کبیر، اول، 1383.


3. فقه سیاسی در اسلام، محمد صالح الظالمی، ترجمه رضا رجب‏زاده، پیام آزادی، 1359.


4. مبانی علم سیاست،حسین جمالی.

    [1]جمالی،حسین،مبانی علم سیاست، ص 23.
[2]با استفاده از نرم افزار پرسمان.  





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین