قرآن کریم در آیات فراوانی بر عالم مطلق بودن خداوند تأکید کرده است. در این‌جا به عنوان نمونه تنها به چند مورد اشاره می‌کنیم. 1. «بگو: پروردگار من حق را (بر دل پیامبران خود) می‌‏افکند، که او دانای غیب‌ها (و اسرار نهان) است».[1] ‏ 2. «او چشم‌هایی را که به خیانت می‌‏گردد و آنچه را سینه‌‏ها پنهان می‏‌دارند، می‌‏داند».[2] 3. «در آن روز همگی به پیشگاه خدا عرضه می‌‏شوید و چیزی از کارهای شما پنهان نمی‌‏ماند»![3] 4. «او است که آسمان‌ها و زمین را به حق آفرید و آن روز که (به هر چیز) می‌‏گوید: «موجود باش!» موجود می‌‏شود سخن او، حق است و در آن روز که در «صور» دمیده می‌‏شود، حکومت مخصوص او است، از پنهان و آشکار با خبر است، و او است حکیم و آگاه».[4] 5. «او دانای نهان و آشکار است، پس برتر است از آنچه برای او همتا قرار می‌‏دهند»![5] [1] . «قُلْ إِنَّ رَبِّی یَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلاَّمُ الْغُیُوبِ»، سبأ، 48. [2] . «یَعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْیُنِ وَ ما تُخْفِی الصُّدُور»، غافر، 19. [3] . «یَوْمَئِذٍ تُعْرَضُونَ لا تَخْفی‏ مِنْکُمْ خافِیَةٌ»، حاقه، 18. [4] . «وَ هُوَ الَّذی خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِّ وَ یَوْمَ یَقُولُ کُنْ فَیَکُونُ قَوْلُهُ الْحَقُّ وَ لَهُ الْمُلْکُ یَوْمَ یُنْفَخُ فِی الصُّورِ عالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ وَ هُوَ الْحَکیمُ الْخَبیر»، انعام، 73. [5] . «عالِمِ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ فَتَعالی‏ عَمَّا یُشْرِکُون»، مؤمنون، 92.
با سلام؛ آیا خدا در قرآن به عالم مطلق بودن و خالی از ایراد و اشکال بودن خود اشاره کرده است؟
قرآن کریم در آیات فراوانی بر عالم مطلق بودن خداوند تأکید کرده است. در اینجا به عنوان نمونه تنها به چند مورد اشاره میکنیم.
1. «بگو: پروردگار من حق را (بر دل پیامبران خود) میافکند، که او دانای غیبها (و اسرار نهان) است».[1]
2. «او چشمهایی را که به خیانت میگردد و آنچه را سینهها پنهان میدارند، میداند».[2]
3. «در آن روز همگی به پیشگاه خدا عرضه میشوید و چیزی از کارهای شما پنهان نمیماند»![3]
4. «او است که آسمانها و زمین را به حق آفرید و آن روز که (به هر چیز) میگوید: «موجود باش!» موجود میشود سخن او، حق است و در آن روز که در «صور» دمیده میشود، حکومت مخصوص او است، از پنهان و آشکار با خبر است، و او است حکیم و آگاه».[4]
5. «او دانای نهان و آشکار است، پس برتر است از آنچه برای او همتا قرار میدهند»![5] [1] . «قُلْ إِنَّ رَبِّی یَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلاَّمُ الْغُیُوبِ»، سبأ، 48. [2] . «یَعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْیُنِ وَ ما تُخْفِی الصُّدُور»، غافر، 19. [3] . «یَوْمَئِذٍ تُعْرَضُونَ لا تَخْفی مِنْکُمْ خافِیَةٌ»، حاقه، 18. [4] . «وَ هُوَ الَّذی خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِّ وَ یَوْمَ یَقُولُ کُنْ فَیَکُونُ قَوْلُهُ الْحَقُّ وَ لَهُ الْمُلْکُ یَوْمَ یُنْفَخُ فِی الصُّورِ عالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ وَ هُوَ الْحَکیمُ الْخَبیر»، انعام، 73. [5] . «عالِمِ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ فَتَعالی عَمَّا یُشْرِکُون»، مؤمنون، 92.
- [سایر] عالم ذر چیست؟ آیا در قرآن به آن اشاره شده است؟
- [سایر] خداوند در جواب منافقانی که از مثل زدن به موجودات بی جان یا ضعیف در قرآن ایراد میگرفتند چه فرموده است؟
- [سایر] آیا خواندن قرآن در رختخواب ایراد دارد؟
- [سایر] با عرض سلام و خدا قوت. من شنیدم که در قرآن در مورد اینکه حیات در هیچ سیاره ای جز زمین نیست و اینکه موجود زنده ای در هیچ جای جهان جز زمین وجود ندارد اشاره شده است. آیا این صحت دارد ؟ و در صورت درستی ، لطفا بخش هایی که در قرآن به این موضوع اشاره شده را برایم بنویسید. با تشکر فراوان.
- [سایر] با سلام لطفا نرم افزاری را معرفی کنید که قرآن را با اشاره آموزش دهد.
- [سایر] سلام؛ اولاً: کمال مطلق به چه معنا است؟ ثانیاً: چرا باید خداوند کامل مطلق باشد؟ قبول دارم که از ما کاملتر است در همه چیز، ولی شاید یکسری کمالات دیگری باشد که ما از آن خبر نداریم و در خداوند هم موجود نباشد و خودش هم در قرآن بیان نکرده است. ما که نمیتوانیم همه کمالات را احصا کنیم، پس از کجا آنقدر قاطع میگویم خداوند همه کمالات را دارد؟
- [سایر] باعرض سلام وخسته نباشید لطفا به چندین مورد از مضامین اجتماعی در قران و نهج البلاغه اشاره بفرمایید با تشکر
- [سایر] با سلام 1 در کدام سوره قرآن به دوران یتیمی پیامبر اشاره شده است؟ 2 آغاز نزول قرآن بر پیامبر در چه روزی بود؟
- [سایر] عالم عقل چیست؟ عقول مجره چیست و چه تفاوتی با عالم عقل دارد؟ آیا قیامت از سنخ عالم عقل است؟ آیا در روایات به این عوالم اشاره شده است؟
- [سایر] اینکه در قرآن آمده خداوند همه حقایق و اسرار عالم هستی را به حضرت آدم تعلیم داد مقصود چه اموری است ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] واجب نیست که نمازگزار جواب سلام را به قصد دعا بگوید یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد اگرچه قصد دعا بهتر است.
- [آیت الله بروجردی] احتیاط واجب آن است که نمازگزار جواب سلام را به قصد دعا بگوید، یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده، سلامتی بخواهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جواب سلام را باید به قصد تحیت (یعنی قصد احترام) مخاطب بگوید و لازم نیست در جواب سلام قصد دعا هم داشته باشد؛ یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد.
- [آیت الله بهجت] استعمال بادگیر قلیان و غلاف شمشیر و کارد و قاب قرآن و عطردان و سرمه دان اگر از طلا و نقره باشد خالی از اشکال نیست بلکه اظهر در عطردان و سرمه دان منع است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] واجب نیست که نمازگزار جواب سلام را به قصد دعا بگوید یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد؛ بلکه به قصد تحیت نیز بگوید مانعی ندارد.
- [آیت الله خوئی] واجب نیست که نمازگزار جواب سلام را به قصد دعا بگوید، یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد. بلکه به قصد تحیت نیز بگوید مانعی ندارد.
- [آیت الله سیستانی] واجب است نمازگزار جواب سلام را به قصد تحیت بگوید ، و مانعی ندارد که قصد دعا هم بکند ، یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد .
- [آیت الله بهجت] اگر آستر تمام لباس یا آستر مقداری از آن ابریشم خالص باشد، پوشیدن آن برای مرد خالی از اشکال نیست.
- [آیت الله اردبیلی] (کهانت) و (تنجیم)(1) اگر به این شکل باشد که برای غیر خداوند، به نحو استقلال یا اشتراک با خداوند، تأثیر قائل شوند، حرام بلکه شرک است، ولی اگر مشیّت خدای متعال را مؤثر مطلق بدانند و پیشبینیهای آنها به نحو حدس و تخمین و =============================================================================== 1 (کاهن) ادّعا میکند که وقایع را به واسطه خبردادن اجنّه وشیاطین یا به واسطه اسباب خفیّه دیگری میفهمد و (منجّم) به وسیله حرکات افلاک و تقارن کواکب از آینده خبر میدهد. مبنی بر این باشد که پروردگار عالم بعضی امور را سبب یا مقارن و هماهنگ بعضی امور دیگر قرار داده و بقیه سببیّت یا تقارن و سلب آن در قبضه قدرت مطلقه او میباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که در تنگی وقتِ نماز باید تیمّم کند، اگر برای خواندن نمازی که وقتش تنگ شده وضو بگیرد، وضوی او باطل است و اگر به قصد دیگری مثل دست زدن به قرآن و یا با طهارت بودن وضو بگیرد نیز وضویش خالی از اشکال نیست. * شرط هشتم:به قصد قربت (یعنی برای انجام فرمان خداوند) وضو بگیرد و اگر برای خنک شدن یا به قصد دیگری وضو بگیرد، باطل است.