به طور کلی هر نوع خوانندگی و نوازندگی که انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور نموده و به سمت بی‌بندوباری، بیهودگی و گناه و شهوت‌رانی سوق دهد، لهوی و حرام می‌باشد. و در فرض سؤال، با توجه به اینکه این امور معمولاً خالی از مفسده نیست، باید ترک شود و داشتن حجاب موجب جواز این عمل نمی‌گردد. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): هر نوع خوانندگی و نوازندگی که انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور نموده و به سمت بی‌بندوباری، بیهودگی و گناه و شهوت‌رانی سوق دهد، لهوی و مضل عن سبیل الله بوده و حرام می‌باشد. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): جایز نیست. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): این امور نوعاً خالی از مفسده نیست و باید ترک شود. حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): به نظر اینجانب موسیقی که از آلات طرب باشد مطلقاً جایز نیست. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
به طور کلی هر نوع خوانندگی و نوازندگی که انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور نموده و به سمت بیبندوباری، بیهودگی و گناه و شهوترانی سوق دهد، لهوی و حرام میباشد. و در فرض سؤال، با توجه به اینکه این امور معمولاً خالی از مفسده نیست، باید ترک شود و داشتن حجاب موجب جواز این عمل نمیگردد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
هر نوع خوانندگی و نوازندگی که انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور نموده و به سمت بیبندوباری، بیهودگی و گناه و شهوترانی سوق دهد، لهوی و مضل عن سبیل الله بوده و حرام میباشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
این امور نوعاً خالی از مفسده نیست و باید ترک شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
به نظر اینجانب موسیقی که از آلات طرب باشد مطلقاً جایز نیست. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [سایر] استفاده از آهنگهای مبتذل (موسیقی حرام)، در مجالس عروسی زنان چه حکمی دارد؟
- [سایر] استفاده از آهنگهای مبتذل (موسیقی حرام )، در مجالس عروسی زنان چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا فیلم برداری از مراسمی که در آن موسیقی پخش شده و زنان بدون پوشش کامل در آن نشستهاند، جایز است؟
- [سایر] آیا آیاتی دال بر تحریم موسیقی یا مجاز بودن آن در قرآن موجود میباشد؟
- [سایر] نماز خواندن در جایی که صدای موسیقی حرام به گوش نمازگزار میرسد چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا نماز خواندن در مکانی که موسیقی حرام پخش می شود، صحیح است یا خیر؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا فروش لوازم آرایشی به زنان خیابانی یا زنان بی حجاب تعاون در اثم است و پولی که از این راه دریافت میشود حرام است یا خیر؟
- [آیت الله خامنه ای] زنان زیادی را دیده ام که حجاب های متفاوتی دارند حال می خواهم بدانم پوشش زنان چگونه باید باشد؟
- [آیت الله خوئی] آیا نوعی از انواع موسیقی وجود دارد که گوش دادن به آنها جایز باشد؟ و معنی کلامتان که در جواب بعضی از استفتاءات وارد شده که فرمودهاید موسیقی که مناسب با مجالس لهو است فقط حرام میباشد، چیست؟
- [سایر] چرا موسیقی غنا در اسلام حرام است؟ و اصولا موسیقی حرام از نظر اسلام چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] استفاده از نوارها، برنامههای رادیویی یا تلویزیونی، ماهواره، اینترنت و یا ابزار مشابه در صورتی که موجب انحراف اخلاقی، روانی و یا عقیدتی گردد، حرام است و نیز تولید این گونه برنامهها، نوارها و یا اشاعه و خرید و فروش آنها حرام میباشد.
- [آیت الله مظاهری] ساختن آلات موسیقی و فروختن و خریدن آنها، بلکه نگاهداری آنها، حرام است.
- [آیت الله سبحانی] نمازخواندن در جایی که موسیقی می نوازند، باطل نیست ولی گوش دادن به آنها حرام است.
- [آیت الله سیستانی] پوشیدن لباس زنانه بر مردان ، و پوشیدن لباس مردانه بر زنان حرام نیست و نماز خواندن با آن باطل نیست . ولی بنابر احتیاط واجب جایز نیست مرد خود را به هیئت و زیّ زن در آورد ، و همچنین به عکس .
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز خواندن با لباس طلا بافت برای مردان جایز نیست و نماز را باطل می کند، ولی برای زنان در صورتی که اسراف نباشد اشکالی ندارد، در غیر حال نماز نیز پوشیدن چنین لباسی برای مردان حرام است.
- [آیت الله اردبیلی] طلاق دادن زنی که در حال نفاس میباشد، باطل و نزدیکی کردن با او حرام میباشد.
- [آیت الله مظاهری] زنی که در عدّه وفات میباشد، حرام است لباس رنگی بپوشد و کارهای دیگری که زینت حساب شود نیز بر او حرام میباشد.
- [آیت الله بهجت] زنی که در عدّه وفات میباشد، حرام است لباسهای رنگارنگ بپوشد و سرمه بکشد، و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود بر او حرام میباشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زنی که در عدّه وفات میباشد، حرام است لباس الوان بپوشد و سرمه بکشد، و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود، بر او حرام میباشد.
- [آیت الله بروجردی] زنی که در عدّهی وفات میباشد حرام است لباس الوان بپوشد و سرمه بکشد و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود بر او حرام میباشد.