آیا آیاتی دال بر تحریم موسیقی یا مجاز بودن آن در قرآن موجود می‌باشد؟
مسأله غنا و موسیقی از مسائل مبتلا به جامعه از قدیم و جدید بوده و هست که علما و فقهای اسلام مباحث آن را به صورت فتوایی در مسائل شرعیه و استدلالی در مباحث فقهیه مطرح کرده‌اند. ادله مختلفی از عقل اجماع روایات و آیات به عنوان منابع استدلال بر این مسأله وجود دارد که طبق درخواست شما آیات استدلال شده در این بحث ذیلاً می‌آید. 1 - و اجتنبوا قول الزّور. (حج، آیه 30) 2 - و اذا مرّوا باللغو مرّوا کراما. (فرقان، آیه 72) 3 - والذین لایشهدون الزّور 4 - و من الناس من یشتری لهو الحدیث لیضل عن سبیل الله بغیر علم و یتخذها هزوا اولئک لهم عذاب مهین. (لقمان، آیه 5) 5 - و ما خلقنا السماء و الارض و ما بینهما لاعبین. لو اردنا ان نتخذ لهواً لاتخذناه من لدنّا ان کنا فاعلین بل نقذف بالحق علی الباطل فیدمغه، فاذا هو زاهق و لکم الویل مما تصفون. (انبیاء، آیه 16 تا 18) لازم به ذکر است استدلال به آیات فوق با تفاسیری که از پیامبر گرامی اسلام (ص) و ائمه هدی علیهم السلام رسیده صورت می‌گیرد. که جای آن در تحقیقات فقهی می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به کتب زیر مراجعه نمایید. 1 - مبانی فقهی روانی موسیقی (تألیف حسین میرزا خانی) 2 - غنا و موسیقی 3 جلد (رضا مختاری - محسن صادقی) 3 - الغنا (عربی) (علی الحسینی) eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا آیاتی دال بر تحریم موسیقی یا مجاز بودن آن در قرآن موجود می‌باشد؟


پاسخ:

مسأله غنا و موسیقی از مسائل مبتلا به جامعه از قدیم و جدید بوده و هست که علما و فقهای اسلام مباحث آن را به صورت فتوایی در مسائل شرعیه و استدلالی در مباحث فقهیه مطرح کرده‌اند. ادله مختلفی از عقل اجماع روایات و آیات به عنوان منابع استدلال بر این مسأله وجود دارد که طبق درخواست شما آیات استدلال شده در این بحث ذیلاً می‌آید.
1 - و اجتنبوا قول الزّور. (حج، آیه 30)
2 - و اذا مرّوا باللغو مرّوا کراما. (فرقان، آیه 72)
3 - والذین لایشهدون الزّور
4 - و من الناس من یشتری لهو الحدیث لیضل عن سبیل الله بغیر علم و یتخذها هزوا اولئک لهم عذاب مهین. (لقمان، آیه 5)
5 - و ما خلقنا السماء و الارض و ما بینهما لاعبین. لو اردنا ان نتخذ لهواً لاتخذناه من لدنّا ان کنا فاعلین بل نقذف بالحق علی الباطل فیدمغه، فاذا هو زاهق و لکم الویل مما تصفون. (انبیاء، آیه 16 تا 18)
لازم به ذکر است استدلال به آیات فوق با تفاسیری که از پیامبر گرامی اسلام (ص) و ائمه هدی علیهم السلام رسیده صورت می‌گیرد. که جای آن در تحقیقات فقهی می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به کتب زیر مراجعه نمایید.
1 - مبانی فقهی روانی موسیقی (تألیف حسین میرزا خانی)
2 - غنا و موسیقی 3 جلد (رضا مختاری - محسن صادقی)
3 - الغنا (عربی) (علی الحسینی)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین