حدیث: (احْفَظْ لِسَانَکَ تَسْلَمْ وَ لَا تَحْمِلِ النَّاسَ عَلَی رِقَابِنَا) را توضیح دهید.
ابو علی جَوّانی گوید: امام صادق(ع) را دیدم انگشت را به بالای لب‌های شریفش گذاشته و به غلامش سالم می‌فرماید: «ای سالم! زبانت را نگه دار تا سالم بمانی و مردم را بر گردن ما سوار مکن»؛ یعنی کاری نکن و سخنی نگو که مردم با ما دشمن شده و بر ما هجوم آورده و شورش کنند. این روایت به دو صفت اخلاقی «حفظ زبان» و «رازداری» نسبت به اسرار اهل بیت عصمت و طهارت(ع) اشاره دارد. حفظ اسرار ائمه اطهار(ع) (مانند مقامات الهی امامان و قیام امام مهدی در زمانی خاص) و به طور کلی حفظ اسرار مذهب از مسائل مسلّم و مهمی است که باید به آن پایبند بود، چرا که اگر این اسرار فاش شود و دشمنان بر آن دست یابند، موجب شورش و هجوم بر امامان(ع) را به دنبال خواهد داشت و به نوعی سوار شدن بر دوش اهل بیت پیامبر(ص) خواهد بود و دشمنان، آنها و یا پیروانشان را در تنگنای موقعیت اجتماعی قرار می‌دهند.
عنوان سوال:

حدیث: (احْفَظْ لِسَانَکَ تَسْلَمْ وَ لَا تَحْمِلِ النَّاسَ عَلَی رِقَابِنَا) را توضیح دهید.


پاسخ:

ابو علی جَوّانی گوید: امام صادق(ع) را دیدم انگشت را به بالای لب‌های شریفش گذاشته و به غلامش سالم می‌فرماید: «ای سالم! زبانت را نگه دار تا سالم بمانی و مردم را بر گردن ما سوار مکن»؛ یعنی کاری نکن و سخنی نگو که مردم با ما دشمن شده و بر ما هجوم آورده و شورش کنند.
این روایت به دو صفت اخلاقی «حفظ زبان» و «رازداری» نسبت به اسرار اهل بیت عصمت و طهارت(ع) اشاره دارد. حفظ اسرار ائمه اطهار(ع) (مانند مقامات الهی امامان و قیام امام مهدی در زمانی خاص) و به طور کلی حفظ اسرار مذهب از مسائل مسلّم و مهمی است که باید به آن پایبند بود، چرا که اگر این اسرار فاش شود و دشمنان بر آن دست یابند، موجب شورش و هجوم بر امامان(ع) را به دنبال خواهد داشت و به نوعی سوار شدن بر دوش اهل بیت پیامبر(ص) خواهد بود و دشمنان، آنها و یا پیروانشان را در تنگنای موقعیت اجتماعی قرار می‌دهند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین