بر اساس خطبه غدیر دوستان اهل البیت(ع) چه ویژگی‌هایی دارند؟
پیامبر اسلام(ص) پس از حمد و ثنای الهی و بیان فرازهایی از خطبه غدیر فرمود: ای مردم، من راه مستقیم خداوند هستم که شما را به پیروی از آن امر نموده، و سپس علی(ع) بعد از من، و سپس فرزندانم از نسل او که امامان هدایت‌اند، به حق هدایت می‌کنند و به یاری حق به عدالت رفتار می‌کنند. آن‌گاه با توجه به آیات قرآن کریم، در توصیف دوستان و پیروان اهل بیت(ع) چنین فرمود: 1. بدانید که دوستان ایشان(اهل بیت)کسانی‌اند که خداوند در کتابش آنان را یاد کرده و فرموده است: «لا تَجِدُ قَوْماً یُوْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ یُوادُّونَ مَنْ حادَّاللّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لَوْ کانُوا آبائَهُمْ اَوْ اَبْنائَهُمْ اَوْ إخْوانَهُمْ اَوْ عَشیرَتَهُمْ، اُولئِکَ کَتَبَ فی قُلُوبِهِمُ الاْیمانَ...»؛[1] نمی‌یابی قومی را که به خدا و روز قیامت ایمان آورده باشند، و در عین حال با کسانی که با خدا و رسولش ضدّیت دارند روی دوستی داشته باشند، اگر چه پدرانشان یا فرزندانشان یا برادرانشان یا فامیلشان باشند. آنان‌اند که ایمان در قلوبشان نوشته شده است. 2. بدانید که دوستان ایشان(اهل بیت)کسانی‌اند که خداوند عزوجل آنان را توصیف کرده و فرموده است: «اَلَّذینَ آمَنُوا وَ لَمْ یَلْبَسُوا ایمانَهُمْ بِظُلْمٍ اُولئِکَ لَهُمُ الاَمْنُ وَ هُمْ مُهْتَدُونَ»؛[2] کسانی که ایمان آورده‌اند و ایمانشان را با ظلم نپوشانده‌اند، آنان‌اندکه برایشان امان است و آنان هدایت یافتگان‌اند. 3. «بدانید که دوستان ایشان کسانی‌اند که ایمان آورده‌اند و به شکّ نیفتاده‌اند».[3] 4. «بدانید که دوستان ایشان کسانی‌اند که با سلامتی و در حال امن وارد بهشت می‌شوند، و ملائکه با سلام به ملاقات آنان می‌آیند و می‌گویند: سلام بر شما، پاکیزه شدید، پس برای همیشه داخل بهشت شوید».[4] 5. «بدانید که دوستان ایشان کسانی هستند که بهشت برای آنان است و در آن بدون حساب روزی داده می‌شوند».[5]   [1] . مجادله، 22. [2] . انعام، 82. [3] . حجرات، 15. [4] . زمر، 73. [5] . غافر، 40.
عنوان سوال:

بر اساس خطبه غدیر دوستان اهل البیت(ع) چه ویژگی‌هایی دارند؟


پاسخ:

پیامبر اسلام(ص) پس از حمد و ثنای الهی و بیان فرازهایی از خطبه غدیر فرمود: ای مردم، من راه مستقیم خداوند هستم که شما را به پیروی از آن امر نموده، و سپس علی(ع) بعد از من، و سپس فرزندانم از نسل او که امامان هدایت‌اند، به حق هدایت می‌کنند و به یاری حق به عدالت رفتار می‌کنند.
آن‌گاه با توجه به آیات قرآن کریم، در توصیف دوستان و پیروان اهل بیت(ع) چنین فرمود:
1. بدانید که دوستان ایشان(اهل بیت)کسانی‌اند که خداوند در کتابش آنان را یاد کرده و فرموده است: «لا تَجِدُ قَوْماً یُوْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ یُوادُّونَ مَنْ حادَّاللّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لَوْ کانُوا آبائَهُمْ اَوْ اَبْنائَهُمْ اَوْ إخْوانَهُمْ اَوْ عَشیرَتَهُمْ، اُولئِکَ کَتَبَ فی قُلُوبِهِمُ الاْیمانَ...»؛[1] نمی‌یابی قومی را که به خدا و روز قیامت ایمان آورده باشند، و در عین حال با کسانی که با خدا و رسولش ضدّیت دارند روی دوستی داشته باشند، اگر چه پدرانشان یا فرزندانشان یا برادرانشان یا فامیلشان باشند. آنان‌اند که ایمان در قلوبشان نوشته شده است.
2. بدانید که دوستان ایشان(اهل بیت)کسانی‌اند که خداوند عزوجل آنان را توصیف کرده و فرموده است: «اَلَّذینَ آمَنُوا وَ لَمْ یَلْبَسُوا ایمانَهُمْ بِظُلْمٍ اُولئِکَ لَهُمُ الاَمْنُ وَ هُمْ مُهْتَدُونَ»؛[2] کسانی که ایمان آورده‌اند و ایمانشان را با ظلم نپوشانده‌اند، آنان‌اندکه برایشان امان است و آنان هدایت یافتگان‌اند.
3. «بدانید که دوستان ایشان کسانی‌اند که ایمان آورده‌اند و به شکّ نیفتاده‌اند».[3]
4. «بدانید که دوستان ایشان کسانی‌اند که با سلامتی و در حال امن وارد بهشت می‌شوند، و ملائکه با سلام به ملاقات آنان می‌آیند و می‌گویند: سلام بر شما، پاکیزه شدید، پس برای همیشه داخل بهشت شوید».[4]
5. «بدانید که دوستان ایشان کسانی هستند که بهشت برای آنان است و در آن بدون حساب روزی داده می‌شوند».[5]   [1] . مجادله، 22. [2] . انعام، 82. [3] . حجرات، 15. [4] . زمر، 73. [5] . غافر، 40.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین