روزه‌های حرام عبارت است از: 1. روزۀ دو عید فطر و قربان. 2. روزۀ روز سی‌ام شعبان (روزی که نمی‌داند از ماه شعبان است یا رمضان) به نیّت اینکه از ماه رمضان باشد. 3. روزۀ ایام تشریق (یازدهم، دوازدهم و سیزدهم ذی‌حجه) برای کسی که در مِنا باشد، چه اشتغال به اعمال حج داشته باشد، یا نداشته باشد. 4. روزه گرفتن به جهت وفای به نذر معصیت. 5. روزۀ سکوت؛ به این معنی که نیّت سکوت و حرف نزدن نماید، اگر چه در بعضی از روز باشد. 6. روزۀ وصال؛ و آن عبارت از آن است که انسان نیت کند که در شب و روز یک بار خوراک بخورد یا چند شبانه روز متوالی از خوراک خودداری نماید. 7. همچنین احتیاط آن است که زن بدون اذن شوهر روزۀ مستحبی نگیرد، بلکه در صورتی که روزه مزاحم حق شوهرش باشد، و بلکه شوهر او را از روزه گرفتن نهی کند مطلقا (چه مزاحمت با حق شوهر داشته باشد چه نداشته باشد) نباید این احتیاط را ترک کند.[1] [1] . امام خمینی، سید روح اللّٰه، مترجم: اسلامی، علی، تحریر الوسیله، ج‌1، ص 555، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ 21، 1425 ه‍ ق.
روزههای حرام عبارت است از:
1. روزۀ دو عید فطر و قربان.
2. روزۀ روز سیام شعبان (روزی که نمیداند از ماه شعبان است یا رمضان) به نیّت اینکه از ماه رمضان باشد.
3. روزۀ ایام تشریق (یازدهم، دوازدهم و سیزدهم ذیحجه) برای کسی که در مِنا باشد، چه اشتغال به اعمال حج داشته باشد، یا نداشته باشد.
4. روزه گرفتن به جهت وفای به نذر معصیت.
5. روزۀ سکوت؛ به این معنی که نیّت سکوت و حرف نزدن نماید، اگر چه در بعضی از روز باشد.
6. روزۀ وصال؛ و آن عبارت از آن است که انسان نیت کند که در شب و روز یک بار خوراک بخورد یا چند شبانه روز متوالی از خوراک خودداری نماید.
7. همچنین احتیاط آن است که زن بدون اذن شوهر روزۀ مستحبی نگیرد، بلکه در صورتی که روزه مزاحم حق شوهرش باشد، و بلکه شوهر او را از روزه گرفتن نهی کند مطلقا (چه مزاحمت با حق شوهر داشته باشد چه نداشته باشد) نباید این احتیاط را ترک کند.[1] [1] . امام خمینی، سید روح اللّٰه، مترجم: اسلامی، علی، تحریر الوسیله، ج1، ص 555، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ 21، 1425 ه ق.
- [سایر] نماز تراویح چیست؟ آیا از نظر تشیع این نماز حرام است؟
- [سایر] ما 5 گفتمان در اندیشه سیاسی شیعه داریم: 1. گفتمان تحریم 2. گفتمان تجویز 3. گفتمان تشکیک 4. گفتمان تحدید 5. گفتمان تأسیس، به نظر شما گفتمان بعدی در اندیشه سیاسی شیعه چه ویژگیهایی را خواهد داشت؟ یا ای
- [سایر] آیا شیعیان طبق نظر مشایخ شیعه بین خدا و امامان معصوم فرق قائل هستند؟
- [سایر] نظر شیعه راجب تناسخ چیست؟
- [سایر] روزههای مستحبی کدام است؟
- [سایر] چرا شیعیان به هنگام سجده از مهر استفاده میکنند؟ تفاوت نظر اهل سنت و تشیع چیست؟
- [سایر] نظر شیعه درباره تحریف قرآن چیست؟
- [سایر] نظر وهابیون در مورد ائمه شیعه چیست؟
- [سایر] نظر وهابیت در مورد تشیع جنازه چیست؟
- [سایر] امامان(ع) از نظر سیاسی چطور حکومت می کردند؟ روش های امامان(ع) برای رسیدن به حکومت چگونه بود؟
- [آیت الله خوئی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصل گفته شده است.
- [آیت الله علوی گرگانی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.
- [آیت الله سیستانی] غیر از روزههائی که گفته شد ، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است .
- [آیت الله اردبیلی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری نیز وجود دارند که در کتابهای مفصّل عنوان شدهاند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کافر مسلمان شود، واجب نیست روزههای هنگامی را که کافر بوده قضا نماید؛ ولی اگر مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان گردد، باید روزههای هنگامی را که در حال کفر بوده، قضا نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کافر مسلمان شود، واجب نیست روزههای وقتی را که کافر بوده قضا نماید؛ ولی اگر مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان گردد، روزههای وقتی را که کافر بوده باید قضا نماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر کافر مسلمان شود واجب نیست روزههای وقتی را که کافر بوده قضا نماید، و همچنین است اگر مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان گردد روزههای وقتی را که کافر بوده واجب نیست قضا نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر کافر مسلمان شود ، واجب نیست روزههای وقتی را که کافر بوده قضا نماید ، ولی اگر مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان گردد ، روزههای وقتی را که کافر بوده باید قضا نماید .
- [آیت الله بروجردی] اگر کافر مسلمان شود، واجب نیست روزههای وقتی را که کافر بوده قضا نماید؛ ولی اگر مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان گردد، روزههای وقتی را که کافر بوده باید قضا نماید.