منظور خداوند از آیه (علمه البیان) به صورت علمی چیست؟! آیا صرفاً در مقابل زبان حیوانات مطرح شده، یا بحث رشد و تکامل زبان در کودک است و یا تکامل تدریجی زبان در میان انسان‌ها از بدو خلقت تا کنون؟
با توجه به معنای «بیان» که ظاهر کردن و روشن نمودن است، مفسران نظریات مختلف و متفاوتی را در ارتباط با مقصود آیه چهارم سوره رحمان بیان کرده‌اند؛ مانند: 1. مقصود از تعلیم بیان، همان سخن گفتن با زبان است. 2. منظور، آموختن اسامی هر چیز و لغات به انسان می‌باشد. 3. یعنی راه هدایت و گمراهی را به وی آموخت. معارف دین و دنیا از حلال و حرام، معیشت و زندگی، منطق و... را که مورد نیاز انسان است، به وی تعلیم داد. 4. بیان نه فقط نطق و سخن را شامل می‌شود که حتی نوشتن، انواع استدلالات عقلی و منطقی را که روشن کننده مسائل مختلف و پیچیده است، نیز دربرمی‌گیرد. 5. انسان با الهامی طبیعی که موهبتی است از ناحیه خدای سبحان، با یکی از این صوت‌های تکیه‌‏دار بر مخرج دهان که آن‌را حرف می‌نامند، و یا با چند حرف از این حروف که با هم ترکیب می‌‏کند، علامتی درست می‌کند که آن علامت به مفهومی از مفاهیم اشاره دارد، و به این وسیله آنچه از حس شنونده و ادراکش غایب است را برای او مجسم می‌‏سازد. و ...  
عنوان سوال:

منظور خداوند از آیه (علمه البیان) به صورت علمی چیست؟! آیا صرفاً در مقابل زبان حیوانات مطرح شده، یا بحث رشد و تکامل زبان در کودک است و یا تکامل تدریجی زبان در میان انسان‌ها از بدو خلقت تا کنون؟


پاسخ:

با توجه به معنای «بیان» که ظاهر کردن و روشن نمودن است، مفسران نظریات مختلف و متفاوتی را در ارتباط با مقصود آیه چهارم سوره رحمان بیان کرده‌اند؛ مانند:
1. مقصود از تعلیم بیان، همان سخن گفتن با زبان است.
2. منظور، آموختن اسامی هر چیز و لغات به انسان می‌باشد.
3. یعنی راه هدایت و گمراهی را به وی آموخت. معارف دین و دنیا از حلال و حرام، معیشت و زندگی، منطق و... را که مورد نیاز انسان است، به وی تعلیم داد.
4. بیان نه فقط نطق و سخن را شامل می‌شود که حتی نوشتن، انواع استدلالات عقلی و منطقی را که روشن کننده مسائل مختلف و پیچیده است، نیز دربرمی‌گیرد.
5. انسان با الهامی طبیعی که موهبتی است از ناحیه خدای سبحان، با یکی از این صوت‌های تکیه‌‏دار بر مخرج دهان که آن‌را حرف می‌نامند، و یا با چند حرف از این حروف که با هم ترکیب می‌‏کند، علامتی درست می‌کند که آن علامت به مفهومی از مفاهیم اشاره دارد، و به این وسیله آنچه از حس شنونده و ادراکش غایب است را برای او مجسم می‌‏سازد.
و ...
 





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین