خداوند داستان حضرت سلیمان(ع) و ملکه سبا را - بدون آن‌که نامی از او ببرد - در سوره نمل ذکر کرده است. البته بیشتر روایات و نقل‌های تاریخی، نام او را «بلقیس» اعلام کرده‌اند. انتهای این داستان، مربوط به جریان بلقیس و حکومت او می‌شود. پس از این‌که بلقیس معجزات حضرت سلیمان را دید، به خدای یکتا ایمان آورد. داستان حضرت سلیمان در این سوره در همین‌جا به پایان می‌رسد و در آیه و آیات بعد، به بررسی داستان پیامبران دیگر پرداخته می‌شود. بنابر این، آیات قرآنی درباره ازدواج سلیمان و بلقیس، هیچ اظهار نظری نکرده‌اند. اما در برخی منابع، نقل شده است؛ حضرت سلیمان با بلقیس که دختر «شرح حمیری» بود، ازدواج کرد.[2] البته گزارش‌هایی نیز وجود دارد که نشان می‌دهد، بلقیس هنگام بازگشت از فلسطین، با یکی از همراهانش که با او به محضر سلیمان آمده بود ازدواج کرد. بر اساس این روایت، نام همسر بلقیس، «‌بری‌ال» به معنای «ساخته خدا» بود.[4] [2] . دینوری، ابو حنیفه احمد بن داود، الاخبار الطوال، ص 21، قم، منشورات الرضی، 1368ش. [4] . همان، ج 8، ص 54.
خداوند داستان حضرت سلیمان(ع) و ملکه سبا را - بدون آنکه نامی از او ببرد - در سوره نمل ذکر کرده است. البته بیشتر روایات و نقلهای تاریخی، نام او را «بلقیس» اعلام کردهاند.
انتهای این داستان، مربوط به جریان بلقیس و حکومت او میشود. پس از اینکه بلقیس معجزات حضرت سلیمان را دید، به خدای یکتا ایمان آورد. داستان حضرت سلیمان در این سوره در همینجا به پایان میرسد و در آیه و آیات بعد، به بررسی داستان پیامبران دیگر پرداخته میشود. بنابر این، آیات قرآنی درباره ازدواج سلیمان و بلقیس، هیچ اظهار نظری نکردهاند.
اما در برخی منابع، نقل شده است؛ حضرت سلیمان با بلقیس که دختر «شرح حمیری» بود، ازدواج کرد.[2]
البته گزارشهایی نیز وجود دارد که نشان میدهد، بلقیس هنگام بازگشت از فلسطین، با یکی از همراهانش که با او به محضر سلیمان آمده بود ازدواج کرد. بر اساس این روایت، نام همسر بلقیس، «بریال» به معنای «ساخته خدا» بود.[4] [2] . دینوری، ابو حنیفه احمد بن داود، الاخبار الطوال، ص 21، قم، منشورات الرضی، 1368ش. [4] . همان، ج 8، ص 54.
- [سایر] چرا خدای تعالی به حضرت سلیمان(ع) دستور ساخت داد، تا معبد سلیمان(معبد به این بزرگی) را بسازد؟
- [سایر] خاورشناسان؛ حضرت داود(ع) و سلیمان(ع) را پادشاه دانستهاند نه نبی. چه استدلال قرآنی و عقلی و... را میتوان برای رد آنها آورد؟
- [سایر] آیا حضرت سلیمان(ع) از یاد خدا غافل شد؟ در حالیکه خداوند ایشان را (نعم العبد) و (انه اواب) خطاب میفرماید؟
- [سایر] آیا حضرت سلیمان(ع) از یاد خدا غافل شد؟ در حالیکه خداوند ایشان را «نعم العبد» و «انه اواب» خطاب میفرماید؟
- [سایر] حضرت سلیمان(علیه السلام) در قرآن، چگونه توصیف شده است؟
- [سایر] زنی که حاکم قومی بود و در زمان حضرت سلیمان علیه السلام میزیست چه نام دارد؟
- [سایر] در جایی خواندم که سلیمان بن عوف حضرمی یکی از شهدای کربلا است و در جایی دیگر خواندم که او قاتل سلیمان بن رزین، غلام و اولین سفیر امام حسین(ع) است. کدامیک از این دو مطلب درست است؟
- [سایر] ازدواج علی(ع) و فاطمه(س)چگونه بوده است؟
- [سایر] سورهای که بر ازدواج حضرت امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) دلالت دارد، کدام است؟
- [سایر] آیا دختران حضرت امام کاظم(ع) بویژه حضرت معصومه(س) ازدواج کرده اند؟ اگر نه چرا؟
- [آیت الله بروجردی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول) ع) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).
- [آیت الله بروجردی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ع) مانند محمّد و احمد، یا لقب و کُنیة آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] برای سجده بهتر از هر چیز تربت حضرت سیدالشهداء (ع) می باشد؛ بعد از آن خاک؛ بعد از خاک سنگ و بعد از سنگ گیاه است.
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد می گوید: زَوْجَتِی فاطِمَةُ خلعتها عَلی ما بَذَلَتْ هِیَ طالِق (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است).
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).