خاورشناسان؛ حضرت داود(ع) و سلیمان(ع) را پادشاه دانسته‌اند نه نبی. چه استدلال قرآنی و عقلی و... را می‌توان برای رد آنها آورد؟
بنا بر صریح آیات قرآن؛ حضرت داود(ع) و فرزندشان حضرت سلیمان(ع) از جمله پیامبران بزرگ الهی بوده‌اند که کتاب مقدس داود نبی(ع) به نام «زبور» سه بار در قرآن تکرار شده است: «ما به تو وحی کردیم، همان‌گونه که به نوح و پیامبران پس از او وحی کردیم؛ و به ابراهیم، اسماعیل، اسحاق، یعقوب، نوادگان [دارای مقام نبوتشان‏]، عیسی، ایوب، یونس، هارون و سلیمان نیز وحی نمودیم؛ و به داود، زبور دادیم».[1] اما در عهد قدیم از داود و سلیمان بیشتر با عنوان پادشاه یاد شده است: «آن‌گاه رهبران یهودا نزد داود آمده، او را در آنجا برای پادشاهی تدهین کردند[2] تا بر سرزمین یهودا حکمرانی کند».[3] «وقتی داود درگذشت او را در شهر اورشلیم به خاک سپردند ...  سپس سلیمان به جای پدر خود داود بر تخت نشست و پایه‌های سلطنت خود را استوار کرد».[4] گرچه در برخی از فرازهای عهد قدیم نیز می‌توان برداشت کرد که آنان با خداوند ارتباط داشته و با او گفتگو می‌کردند.[5] بر این اساس، شاید بتوان گفت که آنجا نیز پیامبری این پادشاهان به رسمیت شناخته شده بود.   [1] . نساء، 163. [2] . روغن مالیدند، آماده کردند. [3] . سموئیل اول، 2:4. [4] . پادشاهان اول، 2: 10. [5] . سموئیل اول، 2: 1 - 2.
عنوان سوال:

خاورشناسان؛ حضرت داود(ع) و سلیمان(ع) را پادشاه دانسته‌اند نه نبی. چه استدلال قرآنی و عقلی و... را می‌توان برای رد آنها آورد؟


پاسخ:

بنا بر صریح آیات قرآن؛ حضرت داود(ع) و فرزندشان حضرت سلیمان(ع) از جمله پیامبران بزرگ الهی بوده‌اند که کتاب مقدس داود نبی(ع) به نام «زبور» سه بار در قرآن تکرار شده است:
«ما به تو وحی کردیم، همان‌گونه که به نوح و پیامبران پس از او وحی کردیم؛ و به ابراهیم، اسماعیل، اسحاق، یعقوب، نوادگان [دارای مقام نبوتشان‏]، عیسی، ایوب، یونس، هارون و سلیمان نیز وحی نمودیم؛ و به داود، زبور دادیم».[1]
اما در عهد قدیم از داود و سلیمان بیشتر با عنوان پادشاه یاد شده است:
«آن‌گاه رهبران یهودا نزد داود آمده، او را در آنجا برای پادشاهی تدهین کردند[2] تا بر سرزمین یهودا حکمرانی کند».[3]
«وقتی داود درگذشت او را در شهر اورشلیم به خاک سپردند ...  سپس سلیمان به جای پدر خود داود بر تخت نشست و پایه‌های سلطنت خود را استوار کرد».[4]
گرچه در برخی از فرازهای عهد قدیم نیز می‌توان برداشت کرد که آنان با خداوند ارتباط داشته و با او گفتگو می‌کردند.[5]
بر این اساس، شاید بتوان گفت که آنجا نیز پیامبری این پادشاهان به رسمیت شناخته شده بود.   [1] . نساء، 163. [2] . روغن مالیدند، آماده کردند. [3] . سموئیل اول، 2:4. [4] . پادشاهان اول، 2: 10. [5] . سموئیل اول، 2: 1 - 2.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین