فردی به نام یاسر که پیامبر اسلام(ص) او را از سرزمین روم آورد که بود؟ آیا او همان یاسر پدر عمار است یا شخص دیگری است؟ لطفاً توضیح بفرمایید.
پدر عمار شخصی با نام یاسر بن عامر عنسی، از مردم یمن[1] و از طائفه «مذجح» از قبیله «عنس» بود.[2] وی تا دوران جوانی در یمن زندگی می‌کرد. سه برادر داشت که یکی از آنها مفقود شد. او به همراه دو برادر دیگرش به نام‌های «مالک» و «حارث» برای یافتن برادر گمشده خویش به مکه آمده و به جستجو پرداختند؛ ولی از یافتن او ناامید گشتند. مالک و حارث به یمن بازگشتند؛ اما یاسر در مکه ماند و تصمیم به سکونت در مکه گرفت.[3] اما شخصی به نام یاسر که پیامبر اسلام(ص) او را از روم آورده باشد، ظاهراً وجود خارجی ندارد؛ چنان که ابن حجر عسقلانی وقتی صحابه پیامبر(ص) را نام می‌برد تنها سه نفر با عنوان «یاسر» نام می‌برد: یاسر بن عامر عنسی،  یاسر بن سوید جهنیّ و یاسر ‏أبو الرّبداء البلوی،[4] ‏ که هیچ‌کدامشان از سرزمین روم نبودند. البته شخصی به نام «صهیب» وجود داشت که از صحابه پیامبر(ص) و با اصالتی عربی بود، اما چون مدتی را در روم گذرانده بود، به «صهیب رومی» اشتهار داشت.   [1] . ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی، الاصابة فی تمییز الصحابة، ج 6، ص 500، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، 1415ق.  [2] . ابن سعد کاتب واقدی، محمد بن سعد‏، الطبقات الکبری‏، ج 4، ص 101، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، 1410ق. [3] . همان. [4] . ر. ک: الاصابة فی تمییز الصحابة، ج 6، ص 500 – 501.
عنوان سوال:

فردی به نام یاسر که پیامبر اسلام(ص) او را از سرزمین روم آورد که بود؟ آیا او همان یاسر پدر عمار است یا شخص دیگری است؟ لطفاً توضیح بفرمایید.


پاسخ:

پدر عمار شخصی با نام یاسر بن عامر عنسی، از مردم یمن[1] و از طائفه «مذجح» از قبیله «عنس» بود.[2] وی تا دوران جوانی در یمن زندگی می‌کرد. سه برادر داشت که یکی از آنها مفقود شد. او به همراه دو برادر دیگرش به نام‌های «مالک» و «حارث» برای یافتن برادر گمشده خویش به مکه آمده و به جستجو پرداختند؛ ولی از یافتن او ناامید گشتند. مالک و حارث به یمن بازگشتند؛ اما یاسر در مکه ماند و تصمیم به سکونت در مکه گرفت.[3]
اما شخصی به نام یاسر که پیامبر اسلام(ص) او را از روم آورده باشد، ظاهراً وجود خارجی ندارد؛ چنان که ابن حجر عسقلانی وقتی صحابه پیامبر(ص) را نام می‌برد تنها سه نفر با عنوان «یاسر» نام می‌برد: یاسر بن عامر عنسی،  یاسر بن سوید جهنیّ و یاسر ‏أبو الرّبداء البلوی،[4] ‏ که هیچ‌کدامشان از سرزمین روم نبودند.
البته شخصی به نام «صهیب» وجود داشت که از صحابه پیامبر(ص) و با اصالتی عربی بود، اما چون مدتی را در روم گذرانده بود، به «صهیب رومی» اشتهار داشت.   [1] . ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی، الاصابة فی تمییز الصحابة، ج 6، ص 500، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، 1415ق.  [2] . ابن سعد کاتب واقدی، محمد بن سعد‏، الطبقات الکبری‏، ج 4، ص 101، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، 1410ق. [3] . همان. [4] . ر. ک: الاصابة فی تمییز الصحابة، ج 6، ص 500 – 501.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین