دعا (در خواست بنده از پروردگار ) بسیار امر مطلوبی است و خداوند متعال بندگانش را به استفاده از دعا امر کرده است و به بندگانش وعده استجابت آنرا داده است می فرماید: "بخوانید مرا تا شما را اجابت کنم... [1] " بنا بر این دعا در همه حال ، همه جا، به هر زبان و برای هر نوع حاجت و درخواست و نیازی مطلوب بوده و مورد توجه خداوند متعال است . یکی از بهترین شیوه های دعا (همانطور که شما توجه داشته اید) این است که انسان قبل از درخواست خود، خداوند را به حق کسانی که در نزد او ارزش و اعتبار دارند قسم بدهد و سپس خواسته خود را از خداوند درخواست نماید. برای اینکه خدا را قبل از دعا کردن به پنج تن و بقیه معصومین قسم بدهید می توانید اینطور بگوئید: " اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْکَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ " [2] و سپس خواسته خود را از خداوند مهربان و بخشنده طلب کنید. یا بگوئید:" اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ علی و فاطمه والحسن و الحسین" یا بگوئید:" اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِحَقِّ نَبِیِّکَ الْمُصْطَفَی وَ بِحَقِّ وَلِیِّکَ وَ وَصِیِّ رَسُولِکَ الْمُرْتَضَی وَ بِحَقِّ الزَّهْرَاءِ مَرْیَمَ الْکُبْرَی سَیِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ وَ بِحَقِّ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ سِبْطَیْ نَبِیِّ الْهُدَی وَ رَضِیعَیْ ثَدْیِ التُّقَی وَ بِحَقِّ زَیْنِ الْعَابِدِینَ وَ قُرَّةِ عَیْنِ النَّاظِرِینَ وَ بِحَقِّ بَاقِرِ عَلْمِ الْأَوَّلِینَ وَ الْخَلَفِ مِنْ آلِ یس وَ بِحَقِّ الصَّادِقِ مِنَ الصِّدِّیقِینَ وَ بِحَقِّ الصَّالِحِ مِنَ الصَّالِحِینَ وَ بِحَقِّ الرَّاضِی مِنَ الْمَرْضِیِّینَ وَ بِحَقِّ الْخَیِّرِ مِنَ الْخَیِّرِینَ وَ بِحَقِّ الصَّابِرِ مِنَ الصَّابِرِینَ وَ بِحَقِّ النَّقِیِّ وَ السَّجَّادِ الْأَصْغَرِ وَ بَرَکَاتِهِ لَیْلَةَ الْمُقَامِ بِالسَّهَرِ وَ بِحَقِّ النَّفْسِ الزَّکِیَّةِ وَ الرُّوحِ الطَّیِّبَةِ سَمِیِّ نَبِیِّکَ وَ الْمُظْهِرِ لِدِینِکَ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِحَقِّهِمْ وَ حُرْمَتِهِمْ عَلَیْکَ إِلَّا قَضَیْتَ بِهِمْ حَوَائِجِی" [3] و سپس حاجات و نیازمندی های خود را از پروردگار متعال طلب کند. پی نوشتها: [1] غافر،60، ادْعُونی‌ أَسْتَجِبْ لَکُمْ . [2] کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی ج : 2 ص : 550. [3] نوری ،مستدرک‌الوسائل ج : 6 ص : 316 حدیث، 6897- 9 انتشارات آل البیت،قم 1408ه-ق،18 جلدی. منبع: www.islamquest.net
دعا (در خواست بنده از پروردگار ) بسیار امر مطلوبی است و خداوند متعال بندگانش را به استفاده از دعا امر کرده است و به بندگانش وعده استجابت آنرا داده است می فرماید: "بخوانید مرا تا شما را اجابت کنم... [1] " بنا بر این دعا در همه حال ، همه جا، به هر زبان و برای هر نوع حاجت و درخواست و نیازی مطلوب بوده و مورد توجه خداوند متعال است . یکی از بهترین شیوه های دعا (همانطور که شما توجه داشته اید) این است که انسان قبل از درخواست خود، خداوند را به حق کسانی که در نزد او ارزش و اعتبار دارند قسم بدهد و سپس خواسته خود را از خداوند درخواست نماید.
برای اینکه خدا را قبل از دعا کردن به پنج تن و بقیه معصومین قسم بدهید می توانید اینطور بگوئید: " اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْکَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ " [2] و سپس خواسته خود را از خداوند مهربان و بخشنده طلب کنید. یا بگوئید:" اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ علی و فاطمه والحسن و الحسین" یا بگوئید:" اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِحَقِّ نَبِیِّکَ الْمُصْطَفَی وَ بِحَقِّ وَلِیِّکَ وَ وَصِیِّ رَسُولِکَ الْمُرْتَضَی وَ بِحَقِّ الزَّهْرَاءِ مَرْیَمَ الْکُبْرَی سَیِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ وَ بِحَقِّ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ سِبْطَیْ نَبِیِّ الْهُدَی وَ رَضِیعَیْ ثَدْیِ التُّقَی وَ بِحَقِّ زَیْنِ الْعَابِدِینَ وَ قُرَّةِ عَیْنِ النَّاظِرِینَ وَ بِحَقِّ بَاقِرِ عَلْمِ الْأَوَّلِینَ وَ الْخَلَفِ مِنْ آلِ یس وَ بِحَقِّ الصَّادِقِ مِنَ الصِّدِّیقِینَ وَ بِحَقِّ الصَّالِحِ مِنَ الصَّالِحِینَ وَ بِحَقِّ الرَّاضِی مِنَ الْمَرْضِیِّینَ وَ بِحَقِّ الْخَیِّرِ مِنَ الْخَیِّرِینَ وَ بِحَقِّ الصَّابِرِ مِنَ الصَّابِرِینَ وَ بِحَقِّ النَّقِیِّ وَ السَّجَّادِ الْأَصْغَرِ وَ بَرَکَاتِهِ لَیْلَةَ الْمُقَامِ بِالسَّهَرِ وَ بِحَقِّ النَّفْسِ الزَّکِیَّةِ وَ الرُّوحِ الطَّیِّبَةِ سَمِیِّ نَبِیِّکَ وَ الْمُظْهِرِ لِدِینِکَ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِحَقِّهِمْ وَ حُرْمَتِهِمْ عَلَیْکَ إِلَّا قَضَیْتَ بِهِمْ حَوَائِجِی" [3] و سپس حاجات و نیازمندی های خود را از پروردگار متعال طلب کند.
پی نوشتها:
[1] غافر،60، ادْعُونی أَسْتَجِبْ لَکُمْ .
[2] کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی ج : 2 ص : 550.
[3] نوری ،مستدرکالوسائل ج : 6 ص : 316 حدیث، 6897- 9 انتشارات آل البیت،قم 1408ه-ق،18 جلدی.
منبع: www.islamquest.net
- [سایر] سلام من می خواهم خدا را قبل از دعا کردن به پنج تن و بقیه معصومین قسم بدم چه جوری می تونم به زبان عربی این دعا را بگم و آیا بعد از آن می توانم به زبان فارسی دعا کنم؟
- [سایر] آیا معاد معصومان(ع) با بقیه فرق خواهد داشت؟
- [سایر] در کلام ائمه معصومین(ع) برای دعا چه آثار دنیوی بیان شده است؟
- [سایر] چگونه می توان پی برد که معصومان علیهم السلام از روی اختیار معصوم بوده اند و سپس خداوند ایشان را برگزیده است؟
- [سایر] حکم موارد زیر چیست؟ 1. قسم خوردن به زبان فارسی 2. قسم خوردن به نام معصومین (علیهم السلام)؛ 3. قسم خوردن در حال عصبانیت؛ 4. آیا قسم خوردن برای کار مکروه صحیح است؟
- [سایر] بهترین و زیباترین دعا در حرم معصومین علیهم السّلام و به ویژه حرم امام رضا علیه السّلام چه می باشد؟
- [سایر] چرا خداوند پیامبر را به ازدواج موقت امر نکرده است؟ آیا ائمه معصومین چنین ازدواجی داشتهاند؟
- [سایر] چه کنیم که معرفت ما نسبت به خداوند و ائمه معصومین(ع) بیشتر شود؟
- [آیت الله مظاهری] آیا در مسجد می توان جشن های حضرات معصومین(علیهم السلام) همراه با دست زدن برگزار کرد؟
- [سایر] در عصر حضور معصومین(ع)، مؤمنین برای پاسخ به سؤالات دینی باید به قرآن مراجعه کنند یا به معصومین(ع)؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی پناه بر خدا به خدا، یا پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا یکی از ائمه معصومین(علیهم السلام) یا فاطمه زهرا(علیهم السلام) دشنام و ناسزا گوید یا عداوت داشته باشد، کافراست.
- [آیت الله اردبیلی] اگر دروغی را که دیگری ساخته عمدا به خدا و معصومان علیهمالسلام نسبت دهد، روزه او بنابر احتیاط باطل میشود؛ ولی اگر از قول کسی که آن دروغ را ساخته نقل کند، اشکال ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار دروغی را به خدا و پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم و ایمه معصومین علیهم السلام عمدا نسبت دهد بنابر احتیاط کفاره جمع که تفصیل ان در مساله پیش گذشت بر او واجب می شود
- [آیت الله مظاهری] هرگاه کسی به خدا یا پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم یا یکی از ائمّه معصومین علیهم السلام یا فاطمه زهرا علیها السلام ناسزا گوید یا با یکی از اینها دشمنی داشته باشد و یا یکی از ائمه علیهم السلام یا غیر آنها را خدا بداند کافر است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که به یکی از معصومین علیهمالسلام دشنام دهد (خواه از روی دشمنی باشد یا نباشد) بنا بر احتیاط نجس است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] تمام فرقه های اسلامی پاکند، مگر آنها که با ائمه معصومین(علیهم السلام)عداوت و دشمنی دارند و خوارج و غلات، یعنی غلوکنندگان در حق ائمه(علیهم السلام).
- [آیت الله شبیری زنجانی] أَشْهَدُ أَنَّ عَلیّاً وَلِیُّ اللَّه) جزء اذان و اقامه نیست؛ البته ولایت امیر المؤمنین و ائمه معصومین علیهمالسلام از ارکان ایمان است و اسلام بدون آن ظاهری بیش نیست و قالبی از معنی تهیست و خوب است که پس از (أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّه)، به قصد تیمن و تبرّک، شهادت به ولایت و امامت بلافصل حضرت امیر المؤمنین و سایر معصومین علیهمالسلام به گونهای که عرفاً از اجزاء اذان و اقامه به حساب نیاید؛ ذکر گردد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] پاک کردن مخرج غائط با چیزهایی که احترام آنها لازم است، مانند کاغذی که اسم خداوند متعال یا یکی از معصومین علیهمالسلام بر آن نوشته شده، حرام است، همچنین بنا بر احتیاط باید از پاک کردن مخرج با استخوان و سرگین اجتناب نمود ولی اگر با آنها پاک نمود مخرج غائط پاک میشود، اگر چه احتیاط مستحب در تکرار تطهیر با اشیاء دیگر میباشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] پاک کردن مخرج غایط با چیزهایی که احترام انها لازم است مانند کاغذی که بر ان اسم خدا و پیغمبران و ایمه معصومین علیهم السلام و غیر اینها از انچه که واجب الاحترام در شریعت است حرام است ولی اگر کسی به انها استنجاء کند طهارت حاصل می شود و حصول طهارت در استنجاء با استخوان و سرگین محل اشکال است
- [آیت الله وحید خراسانی] پاک کردن مخرج غایط با چیزهایی که احترام انها لازم است مانند کاغذی که بر ان اسم خدا و پیغمبران و ایمه معصومین علیهم السلام و غیر اینها از انچه که واجب الاحترام در شریعت است حرام است ولی اگر کسی به انها استنجاء کند طهارت حاصل می شود و حصول طهارت در استنجاء با استخوان و سرگین محل اشکال است