آیا درباره بهشت «شداد»، در قرآن مجید مطلبی ذکر شده است؟
در قرآن مجید صراحتاً از بهشت (شداد) نامی برده نشده است، اما برخی مفسّران آیه (إِرَمَ ذاتِ الْعِمادِ الَّتیِ لَمْ یُخلَقْ مِثْلُهَا فیِ الْبِلَادِ)،[1] را بر بهشت شداد تطبیق کرده‌ و گفته‌اند: روایت شده: عاد دو پسر داشت؛ شدّاد و شدید که به سلطنت رسیدند و با قهر و غلبه شهرها را گرفتند پس از مرگ شدید سلطنت تنها برای شداد ماند پس تمام عالم را مالک شد و توصیف بهشت را شنید و دستور داد مانند بهشت برایم بسازید. پس (إرَم) در یکی از بیابان‌های عدن در مدّت سیصد سال ساخته شد و عمر شداد نهصد سال بود، ارم شهری بزرگ بود که قصرهایش از طلا و نقره و ستون‌هایش از زبرجد و یاقوت بود و در آن انواع درختان و نهرهای به هم پیوسته موجود بود. وقتی ساختمان آن شهر به پایان رسید شدّاد با اهالی مملکتش به آنجا رفتند و هنگامی که به مقدار یک شبانه روز راه به آن‌جا مانده بود خداوند بر آنان صیحه‌ای از آسمان فرستاد و تمامی هلاک شدند.[2] پی نوشتها: [1]. (و [با آن شهر] ارم که دارای کاخ‌های باعظمت و ساختمان‌های بلند بود؟ همان که مانندش در شهرها ساخته نشده بود)؛ فجر، 7 – 8. [2]. طبرسی، فضل بن حسن، تفسیر جوامع الجامع، ج 4، ص 486، انتشارات دانشگاه تهران، مدیریت حوزه علمیه قم، تهران، چاپ اول، 1377ش؛ ‌زمخشری، محمود، الکشاف عن حقائق غوامض التنزیل، ج 4، ص 748، دار الکتاب العربی، بیروت، چاپ سوم، 1407ق. منبع: www.islamquest.net
عنوان سوال:

آیا درباره بهشت «شداد»، در قرآن مجید مطلبی ذکر شده است؟


پاسخ:

در قرآن مجید صراحتاً از بهشت (شداد) نامی برده نشده است، اما برخی مفسّران آیه (إِرَمَ ذاتِ الْعِمادِ الَّتیِ لَمْ یُخلَقْ مِثْلُهَا فیِ الْبِلَادِ)،[1] را بر بهشت شداد تطبیق کرده‌ و گفته‌اند:
روایت شده: عاد دو پسر داشت؛ شدّاد و شدید که به سلطنت رسیدند و با قهر و غلبه شهرها را گرفتند پس از مرگ شدید سلطنت تنها برای شداد ماند پس تمام عالم را مالک شد و توصیف بهشت را شنید و دستور داد مانند بهشت برایم بسازید. پس (إرَم) در یکی از بیابان‌های عدن در مدّت سیصد سال ساخته شد و عمر شداد نهصد سال بود، ارم شهری بزرگ بود که قصرهایش از طلا و نقره و ستون‌هایش از زبرجد و یاقوت بود و در آن انواع درختان و نهرهای به هم پیوسته موجود بود. وقتی ساختمان آن شهر به پایان رسید شدّاد با اهالی مملکتش به آنجا رفتند و هنگامی که به مقدار یک شبانه روز راه به آن‌جا مانده بود خداوند بر آنان صیحه‌ای از آسمان فرستاد و تمامی هلاک شدند.[2]

پی نوشتها:
[1]. (و [با آن شهر] ارم که دارای کاخ‌های باعظمت و ساختمان‌های بلند بود؟ همان که مانندش در شهرها ساخته نشده بود)؛ فجر، 7 – 8.
[2]. طبرسی، فضل بن حسن، تفسیر جوامع الجامع، ج 4، ص 486، انتشارات دانشگاه تهران، مدیریت حوزه علمیه قم، تهران، چاپ اول، 1377ش؛ ‌زمخشری، محمود، الکشاف عن حقائق غوامض التنزیل، ج 4، ص 748، دار الکتاب العربی، بیروت، چاپ سوم، 1407ق.
منبع: www.islamquest.net





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین