در آیات متعددی از قرآن، اشاره به مسکن بهشتیان شده است از جمله ( مسکن طیّبه ) چنانچه می فرماید : ( و مساکن طیّّبه فی جنّات عدن )(1) و مسکنهای پاکیزه ای در باغهای جاویدان بهشت است. و یا در جای دیگر می فرماید : ( و مساکن الطیّبه فی جنّات عدن ذلک الفوز العظیم )(2) ( طیبّه ) معنی بسیار جامعی دارد که تمام مزایا را شامل می شود در واقع معنی چیزی است که مورد پسند و کاملاً دلخواه باشد و برای انسان ( طیب نفس ) حاصل شود و یا زندگی در آن از هر نظر پاک و پاکیزه و شایسته باشد از آنجایی که یکی از مهم ترین اسباب آرامش و آسایش انسان ، مسأله مسکن است، لذا خداوند این آرامش و سکونت را در نهایت اعلای آن برای متقین فراهم می کند، پاک و پاکیزه از هرگونه آلودگی ظاهری و باطنی، امن و امان که انسان با فکر راحت در آن بیارامد و بیاساید. پی نوشت: 1- توبه / 72. 2- صف / 12. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
در آیات متعددی از قرآن، اشاره به مسکن بهشتیان شده است از جمله ( مسکن طیّبه ) چنانچه می فرماید : ( و مساکن طیّّبه فی جنّات عدن )(1) و مسکنهای پاکیزه ای در باغهای جاویدان بهشت است. و یا در جای دیگر می فرماید : ( و مساکن الطیّبه فی جنّات عدن ذلک الفوز العظیم )(2) ( طیبّه ) معنی بسیار جامعی دارد که تمام مزایا را شامل می شود در واقع معنی چیزی است که مورد پسند و کاملاً دلخواه باشد و برای انسان ( طیب نفس ) حاصل شود و یا زندگی در آن از هر نظر پاک و پاکیزه و شایسته باشد از آنجایی که یکی از مهم ترین اسباب آرامش و آسایش انسان ، مسأله مسکن است، لذا خداوند این آرامش و سکونت را در نهایت اعلای آن برای متقین فراهم می کند، پاک و پاکیزه از هرگونه آلودگی ظاهری و باطنی، امن و امان که انسان با فکر راحت در آن بیارامد و بیاساید.
پی نوشت:
1- توبه / 72.
2- صف / 12.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] منظور از کلمه «طیّبه» چیست؟
- [سایر] لطفاً در مورد «حیات طیبه» در آیات و روایات فرمائید؟
- [سایر] «مهماندار بهشت» کیست؟
- [سایر] چگونه بهشت « دارالسلام » است؟
- [سایر] بهشت « عدن » چگونه بهشتی است؟
- [سایر] چرا در قرآن از بهشت، تعبیر به « جنّت » می شود؟
- [سایر] آیاتی که « ترک هواپرستی » و « خوف از خدا » را از اسباب ورود به بهشت می داند کدام است؟
- [سایر] « تولی و تبری » چگونه از عوامل وصول به بهشت می شود؟
- [سایر] آیا درباره بهشت «شداد»، در قرآن مجید مطلبی ذکر شده است؟
- [سایر] بهشت « عدن » چه تفاوتی با سایر بهشتهای پروردگار دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسافر می تواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیّبه روزه مستحبی بگیرد.
- [آیت الله بروجردی] مسافر میتواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیبه روزهی مستحبی بگیرد.
- [امام خمینی] مسافر می تواند برای خواستن حاجت، سه روز در مدینه طیبه روزه مستحبی بگیرد.
- [آیت الله سبحانی] مسافر می تواند برای خواستن حاجت سه روز روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه در مدینه طیّبه روزه مستحبی بگیرد.
- [آیت الله علوی گرگانی] مسافر میتواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیّبه روزه مستحبّی بگیرد و بنابر احتیاط باید سه روز، چهار شنبه وپنج شنبه وجمعه باشد.
- [آیت الله سیستانی] مسافر میتواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیّبه روزه مستحبی بگیرد ، و احوط این است که آن سه روز روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه باشد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مسافر می تواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیّبه روزه مستحبی بگیرد و احتیاط آن است که سه روز پشت سر هم و چهار شنبه و پنج شنبه و جمعه باشد.
- [آیت الله خوئی] مسافر میتواند برای خواستن حاجت سه روز در مدین طیبه روز مستحبی بگیرد. و احوط این است که آن سه روز روزهای چهارشنبه و پنج شنبه و جمعه باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مسافر میتواند برای خواستن حاجت، سه روز در مدینه طیّبه روزه مستحبی بگیرد و احوط این است که آن سه روز، روزهای چهار شنبه و پنجشنبه و جمعه باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] مسافر می تواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیبه روزه مستحبی بگیرد و احتیاط واجب این است که ان سه روز روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه باشد