با توجه به اخبار و روایات متفاوتی که در این مورد وجود دارد، نمیتوان پاسخی قطعی در این زمینه ارائه کرد: 1. (عَنْ رَسُولِ اللَّهِ (ص) قَالَ: إِنَّمَا کَانَ لَبْثُ‌ آدَمَ‌ وَ حَوَّاءُ فِی الْجَنَّةِ حَتَّی أُخْرِجَا مِنْهَا سَبْعَ سَاعَاتٍ مِنْ أَیَّامِ الدُّنْیَا حَتَّی أَهْبَطَهُمَا اللَّهُ مِنْ یَوْمِهَا ذَلِکَ)؛[1] رسول خدا(ص) فرمود: مدت اقامت آدم و حواء در بهشت تا آنگاه که بیرون رانده شدند، فقط 7 ساعت از روزهای دنیا بود که خداوند در همان روز اول آنان را به زمین فرود آورد. 2. (عن عبد الله بن سنان قال‌ سئل أبو عبد الله (ع) و أنا حاضر- کم لبث‌ آدم‌ و زوجه فی الجنة حتی أخرجتهما منها خطیئتهما فقال: إن الله تبارک و تعالی نفخ فی آدم روحه- بعد زوال الشمس من یوم الجمعة ثم برأ زوجته من أسفل أضلاعه، ثم أسجد له ملائکته و أسکنه جنته من یومه ذلک، فو الله ما استقر فیها إلا ست ساعات فی یومه)؛[2] عبد الله سنان میگوید در جلسهای که من حاضر بودم از امام صادق(ع) در مورد مدت اقامت حضرت آدم و حوا(ع) در بهشت سؤال شد، امام فرمود خدای متعال روز جمعه بعد از زوال خورشید از روح خودش در آدم دمید پس از آن حوا را از پایینترین دندهاش آفرید، پس از آن ملائکه بر او سجده کردند در همان روز آنان را ساکن بهشت نمود، به خدا سوگند در بهشت نماندند، مگر شش ساعت در همان روز. پی نوشتها: [1]. ابن بابویه، محمد بن علی،‌ خصال، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج ‌2، ص 397، جامعه مدرسین، قم، چاپ اول، 1362 ش.‌ [2]. عیاشی، محمد بن مسعود، تفسیر العیاشی، محقق، مصحح، رسولی محلاتی، هاشم،‌ ج ‌2، ص 10، المطبعة العلمیة، تهران، چاپ اول، 1380ق‌.‌ منبع: www.islamquest.net
با توجه به اخبار و روایات متفاوتی که در این مورد وجود دارد، نمیتوان پاسخی قطعی در این زمینه ارائه کرد:
1. (عَنْ رَسُولِ اللَّهِ (ص) قَالَ: إِنَّمَا کَانَ لَبْثُ آدَمَ وَ حَوَّاءُ فِی الْجَنَّةِ حَتَّی أُخْرِجَا مِنْهَا سَبْعَ سَاعَاتٍ مِنْ أَیَّامِ الدُّنْیَا حَتَّی أَهْبَطَهُمَا اللَّهُ مِنْ یَوْمِهَا ذَلِکَ)؛[1] رسول خدا(ص) فرمود: مدت اقامت آدم و حواء در بهشت تا آنگاه که بیرون رانده شدند، فقط 7 ساعت از روزهای دنیا بود که خداوند در همان روز اول آنان را به زمین فرود آورد.
2. (عن عبد الله بن سنان قال سئل أبو عبد الله (ع) و أنا حاضر- کم لبث آدم و زوجه فی الجنة حتی أخرجتهما منها خطیئتهما فقال: إن الله تبارک و تعالی نفخ فی آدم روحه- بعد زوال الشمس من یوم الجمعة ثم برأ زوجته من أسفل أضلاعه، ثم أسجد له ملائکته و أسکنه جنته من یومه ذلک، فو الله ما استقر فیها إلا ست ساعات فی یومه)؛[2] عبد الله سنان میگوید در جلسهای که من حاضر بودم از امام صادق(ع) در مورد مدت اقامت حضرت آدم و حوا(ع) در بهشت سؤال شد، امام فرمود خدای متعال روز جمعه بعد از زوال خورشید از روح خودش در آدم دمید پس از آن حوا را از پایینترین دندهاش آفرید، پس از آن ملائکه بر او سجده کردند در همان روز آنان را ساکن بهشت نمود، به خدا سوگند در بهشت نماندند، مگر شش ساعت در همان روز.
پی نوشتها:
[1]. ابن بابویه، محمد بن علی، خصال، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 397، جامعه مدرسین، قم، چاپ اول، 1362 ش.
[2]. عیاشی، محمد بن مسعود، تفسیر العیاشی، محقق، مصحح، رسولی محلاتی، هاشم، ج 2، ص 10، المطبعة العلمیة، تهران، چاپ اول، 1380ق.
منبع: www.islamquest.net
- [سایر] با سلام؛ لطفاً بفرمایید حضرت آدم و حوّا چه مدت در بهشت بودند؟
- [سایر] در حالیکه آدم و حوا توبه کردند و توبه آنها نیز مورد قبول حضرت حق قرار گرفت پس چرا به جنت برنگشتند ؟
- [سایر] وقتی شیطان به آدم سجده نکرد، خدا او را از بهشت بیرون کرد. چطور شیطان توانست دوباره وارد بهشت شود و آدم و حوا را گول بزند؟
- [سایر] ویژگیهای حضرت آدم و حوا چه بوده است؟
- [سایر] حضرت آدم علیه السّلام و حوا چند فرزند داشتهاند؟
- [سایر] از اوصاف جنت این است که در آن هیچ لغو و بیهوده و وسوسه ای وجود ندارد . پس چگونه شیطان آدم و حوا را وسوسه کرد و آدم و حوا را فریب داد ؟
- [سایر] علت این که حضرت آدم زودتر از حوا خلق شده چیست؟
- [سایر] آیا خلقت حوّا از زوائد بدن حضرت آدم (علیهالسّلام) صورت گرفته است؟
- [سایر] بااین که انسان جایز الخطا می باشد چرا خداوند با اولین گناه آدم و حوا را از بهشت راند و در زمین جایشان داد؟
- [سایر] خداوند در قرآن می فرماید آدم و حوا با خوردن میوه ممنوعه، عورتشان بر آنها آشکار شد. حال آیا خداوند آدم و حوا را جاهل آفریده بود و آدم و حوا با خوردن میوه ممنوعه آگاه به معایب خود شدند؟
- [آیت الله مظاهری] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند صلوات بفرستد.
- [آیت الله بروجردی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول) ع) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند صلوات بفرستد.
- [آیت الله سیستانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول اللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم مستحب است صلوات را هم بنویسند . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکنند صلوات بفرستند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد.
- [آیت الله مظاهری] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) مانند محمّد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، گرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله وحید خراسانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم مستحب است صلوات را هم بنویسند و نیز بهتر است هر وقت ان حضرت را یاد می کنند صلوات بفرستند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ص) را مانند محمد و احمد؛ یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود؛ اگرچه در نماز باشد؛ مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله نوری همدانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- [آیت الله بروجردی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ع) مانند محمّد و احمد، یا لقب و کُنیة آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد مستحب است صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مستحب است صلوات را هم بنویسد. و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد