آنچه از ظواهر آیاتِ ناظر به اصل آفرینش انسان استنباط میشود و برخی از احادیث نیز آنرا تأیید ‌مینمایند این است که حضرت آدم و حضرت حوّا (علیهماالسّلام) هر دو از یک گوهرند و هیچ امتیازی بین آنها ‌از لحاظ گوهر وجودی نیست ذات اقدس اله در قرآن کریم فرمود: (یَا أیُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُم ‌مِن نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً کَثِیراً وَنِسَاءً)(1).‌ ای مردم از پروردگارتان که شما را از نفس واحده آفرید و جفتش را نیز از او (همان نفس واحده) آفرید و از ‌آن دو، مردان و زنان بسیاری پراکند، پروا دارید.‌ منظور از نفْس در این کریمه همانا گوهر و ذات و اصل و واقعیت عینی شیء است نه روح و جان و مانند ‌آن. بنابراین مبنا، مفاد آیهٔ مزبور این است که اولاً همه انسانها از هر صنف (خواه زن، خواه مرد، زیرا کلمهٔ ‌ناس شامل همگان میشود) از یک ذات و گوهر خلق شدهاند و مبدأ قابلی آفرینش همهٔ افراد یک چیز است ‌و ثانیاً اولین زن (حضرت حوّا) که همسر اولین مرد (حضرت آدم (علیهالسّلام) ) است، او هم از همان ذات و ‌گوهر عینی آفریده شده، نه از گوهر دیگر و نه فرع بر مرد و زائد بر او و طفیلی وی. بلکه خداوند اولین زن را از ‌همان ذات و اصلی آفریده است که همه مردها و زنها را از همان اصل خلق کرده است. بنابراین هیچ مزیّتی ‌برای مرد نسبت به زن در اصل آفرینش نیست.‌ ‌(1) سورهٔ نساء، آیهٔ 1. ‌ ‌(کتاب زن در آینهٔ جلال و جمال، ص 44 42)‌
آنچه از ظواهر آیاتِ ناظر به اصل آفرینش انسان استنباط میشود و برخی از احادیث نیز آنرا تأیید مینمایند این است که حضرت آدم و حضرت حوّا (علیهماالسّلام) هر دو از یک گوهرند و هیچ امتیازی بین آنها از لحاظ گوهر وجودی نیست ذات اقدس اله در قرآن کریم فرمود: (یَا أیُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُم مِن نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً کَثِیراً وَنِسَاءً)(1).
ای مردم از پروردگارتان که شما را از نفس واحده آفرید و جفتش را نیز از او (همان نفس واحده) آفرید و از آن دو، مردان و زنان بسیاری پراکند، پروا دارید.
منظور از نفْس در این کریمه همانا گوهر و ذات و اصل و واقعیت عینی شیء است نه روح و جان و مانند آن. بنابراین مبنا، مفاد آیهٔ مزبور این است که اولاً همه انسانها از هر صنف (خواه زن، خواه مرد، زیرا کلمهٔ ناس شامل همگان میشود) از یک ذات و گوهر خلق شدهاند و مبدأ قابلی آفرینش همهٔ افراد یک چیز است و ثانیاً اولین زن (حضرت حوّا) که همسر اولین مرد (حضرت آدم (علیهالسّلام) ) است، او هم از همان ذات و گوهر عینی آفریده شده، نه از گوهر دیگر و نه فرع بر مرد و زائد بر او و طفیلی وی. بلکه خداوند اولین زن را از همان ذات و اصلی آفریده است که همه مردها و زنها را از همان اصل خلق کرده است. بنابراین هیچ مزیّتی برای مرد نسبت به زن در اصل آفرینش نیست.
(1) سورهٔ نساء، آیهٔ 1.
(کتاب زن در آینهٔ جلال و جمال، ص 44 42)
- [سایر] چرا در دین مسیحیت حضرت عیسی را فرزند خدا میدانند آیا به خلقت آدم و حوا اعتقادی ندارند؟
- [سایر] هدف و مقصود خداوند از خلقت حضرت آدم (علیهالسّلام) و انسان چیست؟
- [سایر] خلقت حضرت حوا(ع) چگونه بوده است؟
- [سایر] خلقت حضرت حوّا چگونه بود؛ آیا شیطان نخست حوّا را فریب داد؟
- [سایر] چگونگی خلقت حضرت حوا و ازدواج آنها را بیان کنید؟
- [سایر] حضرت آدم و حوّا چند وقت در بهشت بودند؟
- [سایر] ویژگیهای حضرت آدم و حوا چه بوده است؟
- [سایر] حضرت آدم علیه السّلام و حوا چند فرزند داشتهاند؟
- [سایر] با عنایت به آیه 29 سوره بقره آیا قبل از خلقت آدم و حوا خداوند موجودات دیگری را نیز خلق کرده بود که به فساد و تباهی برخیزند؟
- [سایر] علت این که حضرت آدم زودتر از حوا خلق شده چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] خوردن کمی از تربت حضرت سیدالشهداء علیهالسلام برای شفا و خوردن گِل داغستان و گِل اَرمنی برای معالجه، اگر علاج منحصر به خوردن آنها باشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز در حرم امامان علیهمالسلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله خوئی] نماز خواندن در حرم امامان (علیهمالسلام) مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و مروی است که نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله سیستانی] برای سجده بهتر از هر چیز تربت حضرت سید الشهداء علیهالسلام میباشد ، بعد از آن خاک ، بعد از خاک سنگ ، و بعد از سنگ گیاه است .
- [آیت الله اردبیلی] نماز خواندن در حرم امامان علیهمالسلام مستحب و بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله اردبیلی] برای سجده بهتر از هر چیز تربت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام و بعد از آن خاک و بعد از آن سنگ و بعد از سنگ، گیاه است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر حیوانی را شکار کنند یا سر ببرند و بچّه مردهای را از شکم آن بیرون آورند، چنانچه خلقت آن بچّه کامل باشد و مو یا پشم در بدن آن روییده باشد، پاک و حلال است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بچه ای در شکم حیوان شکار شده یا ذبح شده باشد اگر خلقت آن کامل نشده باشد و مو یا پشم بر بدن او روییده نباشد حرام است و اگر خلقت آن کامل شده باشد و زنده از بدن مادر خارج شده باشد در صورتی حلال می شود که آن را به دستور شرع ذبح کنند و اگر خودش بمیرد حرام می شود و اگر مرده از بدن مادر خارج شود چنانچه قبل از کشتن مادر مرده باشد نجس و حرام است و اگر با کشتن مادرش مرده باشد پاک و حلال است. شکار کردن با سگ شکاری
- [آیت الله شبیری زنجانی] برای سجده بهتر از هر چیز تربت حضرت سید الشهداء علیهالسلام میباشد و بعد از آن خاکهای دیگر و بعد از خاک، سنگ و بعد از سنگ، گیاه است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است در شوهر دادن دختری که بالغه است، یعنی مکلف شده عجله کنند. حضرت صادق علیهالسلام فرمودند: یکی از سعادتهای مرد آن است که دخترش در خانه او حیض نبیند.