نرم افزارهای بسیاری در زمینه علوم قرآنی و تفسیر تولید شده است که حاوی کتابهای مناسبی در زمینه واژهشناسی و لغات قرآن است که میتوانید از آنها استفاده نمایید. از جمله این نرم افزارها، نرم افزار (جامع التفاسیر) تولید مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم است. با این حال، به طور خلاصه به برخی از زنانی که در قرآن از آنها به طور مستقیم یا غیر مستقیم نام برده شده، اشاره میشود. 1. حضرت مریم(س)؛ از کسانی است که در قرآن به طور مستقیم سورهای به نام او داریم که مهمترین بخش این سوره به سرگذشت زکریا و مریم و حضرت مسیح و یحیی و ابراهیم قهرمان توحید و فرزندش اسماعیل و ادریس و بعضی دیگر از پیامبران بزرگ الهی، میپردازد. همچنین آیاتی در دیگر سورههای قرآن وجود دارد که از حضرت مریم نام برده شده است.[1] 2. آیاتی که به طور غیر مستقیم و با توجه به شأن نزول از این زنان نام میبرد: اُمّ جمیل خواهر ابوسفیان،[2] مادر موسی،[3] زن فرعون،[4] فاطمه زهرا(س)،[5] عایشه و حفصه،[6] و نیز همسران پیامبران در تعبیری عام؛ مانند حوّا،[7] زن حضرت نوح،[8] و ... . پی نوشتها: [1]. مانند: آل عمران، 36 و 37؛ نساء، 156؛ تحریم 12 و ... . [2]. مسد، 4؛ الأصفی فی تفسیر القرآن، ج ‌2، ص 1488. [3]. طه، 38؛ قصص، 7. [4]. تحریم، 11. [5]. احزاب، 33؛ ر.ک: islamquest.net/fa/archive/question/fa1334. [6]. تحریم، 1؛ ر.ک: islamquest.net/fa/archive/question/fa14725 ؛ islamquest.net/fa/archive/question/fa23799. [7]. بقره، 35؛ ر.ک: islamquest.net/fa/archive/question/fa15174 ؛islamquest.net/fa/archive/question/fa5754 ؛ islamquest.net/fa/archive/question/fa112. [8]. انبیا، 76؛ ر.ک:islamquest.net/fa/archive/question/fa28992. منبع: www.islamquest.net
زنانی که در قرآن مستقیم و غیر مستقیم از آنها یاد شده است کداماند؟
نرم افزارهای بسیاری در زمینه علوم قرآنی و تفسیر تولید شده است که حاوی کتابهای مناسبی در زمینه واژهشناسی و لغات قرآن است که میتوانید از آنها استفاده نمایید. از جمله این نرم افزارها، نرم افزار (جامع التفاسیر) تولید مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم است. با این حال، به طور خلاصه به برخی از زنانی که در قرآن از آنها به طور مستقیم یا غیر مستقیم نام برده شده، اشاره میشود.
1. حضرت مریم(س)؛ از کسانی است که در قرآن به طور مستقیم سورهای به نام او داریم که مهمترین بخش این سوره به سرگذشت زکریا و مریم و حضرت مسیح و یحیی و ابراهیم قهرمان توحید و فرزندش اسماعیل و ادریس و بعضی دیگر از پیامبران بزرگ الهی، میپردازد. همچنین آیاتی در دیگر سورههای قرآن وجود دارد که از حضرت مریم نام برده شده است.[1]
2. آیاتی که به طور غیر مستقیم و با توجه به شأن نزول از این زنان نام میبرد: اُمّ جمیل خواهر ابوسفیان،[2] مادر موسی،[3] زن فرعون،[4] فاطمه زهرا(س)،[5] عایشه و حفصه،[6] و نیز همسران پیامبران در تعبیری عام؛ مانند حوّا،[7] زن حضرت نوح،[8] و ... .
پی نوشتها:
[1]. مانند: آل عمران، 36 و 37؛ نساء، 156؛ تحریم 12 و ... .
[2]. مسد، 4؛ الأصفی فی تفسیر القرآن، ج 2، ص 1488.
[3]. طه، 38؛ قصص، 7.
[4]. تحریم، 11.
[5]. احزاب، 33؛ ر.ک: islamquest.net/fa/archive/question/fa1334.
[6]. تحریم، 1؛ ر.ک: islamquest.net/fa/archive/question/fa14725
؛ islamquest.net/fa/archive/question/fa23799.
[7]. بقره، 35؛ ر.ک: islamquest.net/fa/archive/question/fa15174
؛islamquest.net/fa/archive/question/fa5754
؛ islamquest.net/fa/archive/question/fa112.
[8]. انبیا، 76؛ ر.ک:islamquest.net/fa/archive/question/fa28992.
منبع: www.islamquest.net
- [سایر] زنانی که در قرآن مستقیم و غیر مستقیم از آنها یاد شده است نام ببرید.
- [سایر] چرا آمار زنانی که در قرآن و احادیث از آنها به نیکی یاد شده بسیار کمتر از مردان است؟
- [سایر] چرا آمار زنانی که در قرآن و احادیث از آنها به نیکی یاد شده بسیار کمتر از مردان است؟
- [سایر] آیات تطهیر در قرآن کریم کداماند؟
- [سایر] انواع اصلاح در قرآن کریم کداماند؟
- [سایر] نام زنانی که روز عاشورا در نبرد مستقیم با دشمن شرکت داشتند، چیست؟
- [سایر] از نظر قرآن کریم الگوهای منفی کداماند؟
- [سایر] عوامل مؤثر بر تحوّلات اخلاقی انسان از دیدگاه قرآن کداماند؟
- [سایر] کدام آیه قرآن دربردارنده اقسام توحید است؟ و اقسام توحید کداماند؟
- [سایر] آیات قرآن که در آنها راجع به (فساد) بحث شده کداماند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] طبقه سوم که همگی یک صنف هستند عمو و عمّه و دایی و خاله (مستقیم یا غیر مستقیم) و فرزندان (مستقیم یا غیر مستقیم) ایشان میباشند که اگر از طبقه اوّل و دوم کسی نباشد اینها ارث میبرند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسره و فتحه کلمهای را نداند، باید یاد بگیرد؛ ولی اگر کلمهای را که وقف کردن آخر آن جایز است همیشه وقف کند، یاد گرفتن کسره و فتحه آن لازم نیست و نیز اگر نداند مثلاً کلمهای با (س) است یا با (ص)، باید یاد بگیرد و چنانچه دو نوع یا بیشتر بخواند مثل آن که در (اِهْدِنا الصِّراطَ المُسْتَقیم)، مستقیم را یک مرتبه با سین و یک مرتبه با صاد بخواند نماز او باطل است، مگر آن که در کلمهای هر دو نوع قرائت شده باشد مانند کلمه (صراط) که (سراط) نیز قرائت شده که در این صورت اگر هر دو را بگوید، اشکال ندارد.
- [آیت الله بهجت] اگر زیر و زبر کلمهای را نداند، باید یاد بگیرد، ولی اگر کلمهای را که وقف کردن آخر آن جایز است همیشه وقف کند یاد گرفتن زیر و زبر آن لازم نیست. ولی اگر نداند مثلاً کلمهای با (س) است یا با (ص) باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آنکه در (اهدنا الصراط المستقیم)، مستقیم را یک مرتبه با سین و یک مرتبه با صاد بخواند، نمازش باطل است، مگر آنکه هر دو جور قرائت شده باشد و به امید رسیدن به واقع بخواند.
- [آیت الله سبحانی] اگر زیر و زبر کلمه ای را نداند باید یاد بگیرد ولی اگر کلمه ای که وقف کردن آخر آن جایز است می تواند همیشه وقف کند و یاد گرفتن زیر و زبر آن لازم نیست و نیز اگر نداند مثلا کلمه ای با (س) است یا با (ص) باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آن که در اهدنا الصراط المستقیم، (مستقیم) را یک مرتبه با (س) و یک مرتبه با (ص) بخواند نمازش باطل است مگر آن که هر دو جور قرائت شده باشد و به امید رسیدن به واقع بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زیر و زِبَر کلمه ای را نداند باید یاد بگیرد ولی اگر کلمه ای را که وقف کردن آخر آن جایز است همیشه وقف کند یاد گرفتن زیر و زبر آن لازم نیست و نیز اگر نداند مثلا کلمه ای به (س) است یا به (ص) باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند که یکی از آن دو غلط و داخل در کلام زائد است مثل آنکه در اهدناالصراط المستقیم، مستقیم را یک مرتبه با سین و یک مرتبه با صاد بخواند نمازش باطل است.
- [امام خمینی] اگر زیر و زبر کلمهای را نداند باید یاد بگیرد ولی اگر کلمهای را که وقف کردن آخر آن جایز است همیشه وقف کند یاد گرفتن زیر و زبر آن لازم نیست و نیز اگر نداند مثلاً کلمهای به (س) است یا به (ص) باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آن که در اهدنا الصراط المستقیم، مستقیم را یک مرتبه با سین و یک مرتبه با صاد بخواند نمازش باطل است مگر آنکه هر دو جور قرائت شده باشد و به امید رسیدن به واقع بخواند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زیر و زبر کلمه ای را نداند یا نداند مثلاً کلمه ای به " س " است یا به " ص "، باید یاد بگیرد و چنان چه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آن که در "اِهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِیمَ"، مستقیم را یک مرتبه با " سین " و یک مرتبه با " صاد " بخواند، نمازش باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] از هر زنی بجز زنانی که ازدواج با آنان حرام است و در مسائل آینده بیان خواهد شد و زنانی که در عدّه هستند یا در حال احرامند، میتوان خواستگاری نمود.
- [آیت الله بروجردی] اگر زیر و زِبَر کلمهای را نداند، یا نداند مثلاً کلمهای به (س) است یا به (ص) باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آن که در (إهدِنَا الصِّراطَ المُستَقیمَ)، مستقیم را یک مرتبه با (سین) و یک مرتبه با (صاد) بخواند، نمازش باطل است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنان باردار یا زنانی که بچه شیر می دهند ممکن است حائض شوند.