قرآن ، هم مسلمانان را به وحدت دعوت کرده : ( و اعتصموا بحَبلِ الله جَمیعاً و لا تفرقوا ) ( 1) و هم از تفرقه نهی فرموده است : ( و لا تَنازعوا فتَفشِلوا ) ( 2) با یکدیگر نزاع نکنید که سست و ناتوان می شوید . به دو مثال توجه کنید : قطرات باران تا وقتی از هم جدا هستند ،قدرتی ندارند ، اما وقتی در کنار هم قرار می گیرند و به شکل جوی و سپس رودخانه جاری می شوند ، چنان قدرتی می یابند که اگر مهار نشوند ، سیل بنیان کن می شوند و اگر در پشت سد مهار شوند ، توربین های عظیمی را به حرکت در می آورند که دهها مگاوات برق تولید کرده و چرخ صنعت را به حرکت در می آورند . هر دست ما پنج انگشت دارد ، اما در برابر دشمن مشترک ،همه انگشتان با هم جمع شده و به شکل مشت بر سینه دشمن کوبیده می شود . با آنکه هر انگشت از انگشت دیگر متفاوت و متمایز است ، یکی بلند است و یکی کوتاه ، یکی نازک است و یکی کلفت و هر کدام نباشند ، بخشی از کارهای روزمره انسان زمین می ماند . مثلاً بدون انگشت شصت ، نمی توان دگمه را بست و یا قلم را به دست گرفت و چیزی نوشت . پی نوشت: 1- سوره آل عمران،آیه 103. 2- سوره انفال ، آیه 46 . منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
قرآن ، هم مسلمانان را به وحدت دعوت کرده : ( و اعتصموا بحَبلِ الله جَمیعاً و لا تفرقوا ) ( 1) و هم از تفرقه نهی فرموده است : ( و لا تَنازعوا فتَفشِلوا ) ( 2) با یکدیگر نزاع نکنید که سست و ناتوان می شوید .
به دو مثال توجه کنید :
قطرات باران تا وقتی از هم جدا هستند ،قدرتی ندارند ، اما وقتی در کنار هم قرار می گیرند و به شکل جوی و سپس رودخانه جاری می شوند ، چنان قدرتی می یابند که اگر مهار نشوند ، سیل بنیان کن می شوند و اگر در پشت سد مهار شوند ، توربین های عظیمی را به حرکت در می آورند که دهها مگاوات برق تولید کرده و چرخ صنعت را به حرکت در می آورند .
هر دست ما پنج انگشت دارد ، اما در برابر دشمن مشترک ،همه انگشتان با هم جمع شده و به شکل مشت بر سینه دشمن کوبیده می شود .
با آنکه هر انگشت از انگشت دیگر متفاوت و متمایز است ، یکی بلند است و یکی کوتاه ، یکی نازک است و یکی کلفت و هر کدام نباشند ، بخشی از کارهای روزمره انسان زمین می ماند . مثلاً بدون انگشت شصت ، نمی توان دگمه را بست و یا قلم را به دست گرفت و چیزی نوشت .
پی نوشت:
1- سوره آل عمران،آیه 103.
2- سوره انفال ، آیه 46 .
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] دیدگاه قرآن کریم درباره شفاعت چیست؟
- [سایر] دیدگاه قرآن کریم درباره شفاعت چیست؟
- [سایر] معنای خود آگاهی از دیدگاه قرآن کریم چیست؟
- [سایر] ویژگی بهترین مردم از دیدگاه قرآن کریم چیست؟
- [سایر] لذت و سعادت از دیدگاه قرآن کریم را بیان کنید؟
- [سایر] ویژگی بهترین مردم از دیدگاه قرآن کریم چیست؟
- [سایر] محدوده ی نگاه به نامحرم از دیدگاه قرآن کریم چیست؟
- [سایر] معنای خود آگاهی از دیدگاه قرآن کریم چیست؟
- [سایر] ویژگیهای انسان احمق از دیدگاه قرآن کریم چیست؟
- [سایر] شیوه صحیح تربیت فرزندان از دیدگاه قرآن کریم چگونه است؟
- [امام خمینی] جایز نیست برای طلاب علوم دینیه دخول در مدارس که بعض معممین و ائمه جماعت از طرف دولت جائر و یا با اشاره دولت تصدی نمودهاند چه برنامه تحصیلی از طرف دولت جائر باشد یا از طرف این نحو متصدیان که عمّال دولت جائر هستند، زیرا در این امور نقشه محو آثار اسلام و احکام قرآن کریم کشیده شده است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحاضهای که برای نماز وضو گرفته یا غسل کرده، بنا بر احتیاط نمیتواند در حال اختیار جایی از بدن خود را به خط قرآن برساند و در حال اضطرار جایز است؛ ولی بنا بر احتیاط باید وظیفه غسل یا وضویی که برای نماز دارد، برای رساندن بدن به خط قرآن هم انجام دهد.
- [آیت الله مظاهری] کسانی که برای دفاع در برابر هجوم دشمنان اسلام کشته میشوند، خواه مرد باشند یا زن، بزرگ باشند یا کودک، گرچه دفاع بدون اجازه حاکم شرع باشد، غسل و کفن و حنوط آنها لازم نیست.
- [آیت الله مظاهری] کلّیه صوری که ذکر شد حرام و بعضی از اقسام گناهش خیلی بزرگ است و انسان را در زمه دشمنان اسلام قرار میدهد، نظیر تخلّفی که موجب تقویت دشمن شود.
- [امام خمینی] قوانین و مصوباتی که از مجالس قانونگذاری دولتهای جائر به امر عمال اجانب خَذَلَهم اللَّه تعالی بر خلاف صریح قرآن کریم و سنّت پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم میگذرد و گذشته است، از نظر اسلام لغو و از نظر قانون بیارزش است، و لازم است مسلمانها از امرکننده و رأیدهنده به هر طور ممکن است اعراض کنند، و با آنها معاشرت و معامله نکنند، و آنان مجرمند و عملکننده به رأی آنها معصیت کار و فاسق است.
- [آیت الله اردبیلی] صدقه دادن که یک اقدام خالصانه و صادقانه میباشد، مورد سفارش قرآن کریم و احادیث فراوان قرار گرفته و موجب خیر و برکت در زندگی، دفع بلا و مرگهای ناگهانی و شفای بیماران میشود و همان طور که پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرموده: (کلّ معروف صدقه)(1) یعنی هر کار خیر و پسندیدهای، صدقه محسوب میشود و اقداماتی که موجب هدایت گمراهان، حمایت نیازمندان و عمران و آبادانی مادی و معنوی جامعه گردد، ماندگارتر و مفیدتر میباشد.
- [آیت الله مظاهری] زن در تمام یا شکسته خواندن نماز تابع شوهر است، اگر وظیفه او تمام است وظیفه زن نیز تمام، و اگر وظیفه او شکسته است وظیفه زن نیز شکسته است، و همچنین است حکم هر کسی که تابع دیگری باشد مثل فرزندی که سرپرستی او با پدر اوست و پدر و مادری که سرپرستی آنها با فرزند آنهاست. ولی اگر مرد کثیرالسّفر است و تابع او کثیرالسّفر نیست، آن تابع باید به وظیفه خود عمل کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که وظیفه اش تیمم است اگر برای کاری تیمم کند تا تیمم و عذر او باقی است می تواند تمام کارهایی را که وضو و غسل در آن شرط است به جا آورد، حتی اگر تیمم را به خاطر تنگی وقت نماز گرفته باشد دست گذاردن روی خط قرآن و مانند آن برای او جایز است.
- [آیت الله اردبیلی] حجّ بر سه قسم است: حجّ تَمتّع، حجّ اِفراد و حجّ قِران. (حج تمتّع) وظیفه کسی است که فاصله وطن او تا مکّه معظّمه شانزده فرسنگ یا بیشتر باشد. (حجّ اِفراد) و (حجّ قِران) نیز وظیفه کسی است که اهل خود مکّه یا اطراف آن تا کمتر از شانزده فرسنگ باشد. البتّه در بعضی از موارد، وظیفه برخی افراد بیمار یا معذور از حجّ تمتّع به حجّ إفراد تبدیل میشود. هر سه قسم حجّ در بیشتر اعمال مشترک هستند؛ ولی در حجّ تمتّع، عمره پیش از حجّ و وابسته به حجّ و همچون جزیی از آن میباشد که باید در یک سال و در ماههای حجّ بجا آورده شود؛ ولی در حجّ اِفراد و حجِّ قِران، عمره کاملاً مستقل و از حجّ جداست. همچنین در حجّ تمتّع در روز عید قربان در مِنی قربانی واجب است و از اعمال آن میباشد و در حجّ قِران، قربانی از ابتدا مقرون با احرام است و باید تا روز عید در مِنی همراه حاجی باشد، ولی در حجّ اِفراد اصلاً قربانی واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] زن مستحاضه اگر پیش از آن که خود را وارسی کند، مشغول نماز شود، چنانچه قصد قربت داشته و به وظیفه خود عمل کرده مثلا استحاضه اش قلیله بوده و به وظیفه استحاضه قلیله عمل نموده، نماز او صحیح است و اگر قصد قربت نداشته یا عمل او مطابق وظیفه اش نباشد مثل آن که استحاضه او متوسطه بوده و به وظیفه قلیله رفتار کرده، نماز او باطل است.