«مجمع البحرین» کدام نقطه ی زمین است؟
در این باره، چند احتمال وجود دارد: 1. نقطه ی برخورد دریای مدیترانه و خلیج فارس که این احتمال با نقشه ی کنونی دریاها و خشکی ها همخوانی ندارد؛ بنابراین، مجمع البحرین نمی تواند به این معنا باشد؛ 2. محل تلاقی دریای سرخ با خلیج عدن که امروزه (باب المندب) نامیده می شود؛ 3. محل تلاقی دریای مدیترانه با اقیانوس اطلس که (جبل الطارق) نام دارد؛ قراین و شواهدی که این دو احتمال را تقویت کند، وجود ندارد. 4. محل تلاقی خلیج عقبه و سوئز در دریای سرخ.[1] منتهی الیه این دو خلیج در دریای احمر، مجمع البحرین نام دارد.[2] با توجه به محل زندگی حضرت موسی(علیه السلام) که در شمال بوده است و آذوقه ی کمی که همراه داشته اند و این که پس از اندکی راه پیمودن به مجمع البحرین رسیدند، می توان حدس زد که مراد از (مجمع البحرین) همین معنای اخیر است. پی نوشتها: [1]. در دریای سرخ، دو پیش رفتگی وجود دارد؛ یکی به طرف شمال شرقی، به نام خلیج عقبه و دیگری به طرف شمال غربی که سوئز نام دارد. [2]. مجمع البیان، ج3، ص481؛ تفسیر نمونه، ج12، ص480؛ منشور جاوید، ج11، ص220. منبع: سرگذشت ها و عبرت ها در آیینه ی وحی، سید مرتضی قافله باشی، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه قم (1383).
عنوان سوال:

«مجمع البحرین» کدام نقطه ی زمین است؟


پاسخ:

در این باره، چند احتمال وجود دارد:
1. نقطه ی برخورد دریای مدیترانه و خلیج فارس که این احتمال با نقشه ی کنونی دریاها و خشکی ها همخوانی ندارد؛ بنابراین، مجمع البحرین نمی تواند به این معنا باشد؛
2. محل تلاقی دریای سرخ با خلیج عدن که امروزه (باب المندب) نامیده می شود؛
3. محل تلاقی دریای مدیترانه با اقیانوس اطلس که (جبل الطارق) نام دارد؛
قراین و شواهدی که این دو احتمال را تقویت کند، وجود ندارد.
4. محل تلاقی خلیج عقبه و سوئز در دریای سرخ.[1] منتهی الیه این دو خلیج در دریای احمر، مجمع البحرین نام دارد.[2]
با توجه به محل زندگی حضرت موسی(علیه السلام) که در شمال بوده است و آذوقه ی کمی که همراه داشته اند و این که پس از اندکی راه پیمودن به مجمع البحرین رسیدند، می توان حدس زد که مراد از (مجمع البحرین) همین معنای اخیر است.
پی نوشتها:
[1]. در دریای سرخ، دو پیش رفتگی وجود دارد؛ یکی به طرف شمال شرقی، به نام خلیج عقبه و دیگری به طرف شمال غربی که سوئز نام دارد.
[2]. مجمع البیان، ج3، ص481؛ تفسیر نمونه، ج12، ص480؛ منشور جاوید، ج11، ص220.
منبع: سرگذشت ها و عبرت ها در آیینه ی وحی، سید مرتضی قافله باشی، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه قم (1383).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین