چه آیاتی از قرآن کریم، دلالت بر عصمت انبیاء (علیهم السلام) دارد ؟
اول ، آیاتی که انبیاء را جزء مخلصین شمرده و مخلصین کسانی هستند که حتی شیطان از گمراه کردن آنها مایوس شده و آنها را استثناء کرده است قال فبعزتک لاغوینهم اجمعین الا عبادک منهم المخلصین ( ص / 82 ) گفت : به عزتت سوگند همه آنان راگمراه خواهم کرد ، مگر بندگان خالص تو از میان آنها . مخلص مساوی با معصوم است ، که قطعا انبیاء مصادیق آنند که خداوند متعال فرمود:واذکر فی الکتاب موسی انه کان مخلصا و کان رسولا نبیا ( مریم / 51 ) در این کتاب از موسی یاد کن که او مخلص بود و رسول و پیامبر والا مقام . و نیز فرموده است : کذلک لنصرف عنه السوء والفحشاء انه من عبادنا المخلصین ( یوسف / 24 ) اینچنین کردیم تا بدی و فحشاء را از او دور سازیم چرا که او ازبندگان مخلص ما بود . دوم ، قرآن کریم اطاعت انبیاء را بطور مطلق لازم دانسته و ما ارسلنا من رسول الالیطاع باذن اللّه ( بقره / 124 ) و لازمه اطاعت مطلق ، عصمت است . سوم ، قرآن کریم مناصب الهی را به کسانی اختصاص داده که آلوده به ظلم نباشند . لا ینال عهدی الظالمین ( بقره / 124 ) و هر گناهی دست کم ظلم به نفس می باشد و هرگنهکاری در عرف قرآن کریم ، ظالم نامیده می شود . eporsesh.com
عنوان سوال:

چه آیاتی از قرآن کریم، دلالت بر عصمت انبیاء (علیهم السلام) دارد ؟


پاسخ:

اول ، آیاتی که انبیاء را جزء مخلصین شمرده و مخلصین کسانی هستند که حتی شیطان از گمراه کردن آنها مایوس شده و آنها را استثناء کرده است قال فبعزتک لاغوینهم اجمعین الا عبادک منهم المخلصین ( ص / 82 ) گفت : به عزتت سوگند همه آنان راگمراه خواهم کرد ، مگر بندگان خالص تو از میان آنها . مخلص مساوی با معصوم است ، که قطعا انبیاء مصادیق آنند که خداوند متعال فرمود:واذکر فی الکتاب موسی انه کان مخلصا و کان رسولا نبیا ( مریم / 51 ) در این کتاب از موسی یاد کن که او مخلص بود و رسول و پیامبر والا مقام .
و نیز فرموده است : کذلک لنصرف عنه السوء والفحشاء انه من عبادنا المخلصین ( یوسف / 24 ) اینچنین کردیم تا بدی و فحشاء را از او دور سازیم چرا که او ازبندگان مخلص ما بود . دوم ، قرآن کریم اطاعت انبیاء را بطور مطلق لازم دانسته و ما ارسلنا من رسول الالیطاع باذن اللّه ( بقره / 124 ) و لازمه اطاعت مطلق ، عصمت است . سوم ، قرآن کریم مناصب الهی را به کسانی اختصاص داده که آلوده به ظلم نباشند . لا ینال عهدی الظالمین ( بقره / 124 ) و هر گناهی دست کم ظلم به نفس می باشد و هرگنهکاری در عرف قرآن کریم ، ظالم نامیده می شود .
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین