مقتضای قیم بودن قرآن بر انسان ها آن است که خود قرآن از هر نظر از اعوجاج مصون باشد، هم از لحاظ داخلی مستقیم باشد، هم نسبت به خارج قائم بوده و هرگز آسیب پذیر نباشد. و چون قرآن از هر گونه نابسامانی درونی و بیرونی مصونیت دارد، بر دفع هر شبهه و جواب هر اشکالی توانمند است. انسان گرچه د رهر حالی توان دفاع از خود را دارد، خوابیده باشد یا نشسته و یا ایستاده، اما نیرومند ترین حالت دفاعی انسان، همان حالت قیام اوست . بنابراین، چون قران قائم است، قیم انسان هاست و می تواند به خوبی آنها را سرافراز و حفظ کند و چون دین، عامل قیام جامعه انسانی است، جامعه ای می تواند برای خدا قیام کند که متدین باشد. انبیا نخست مردم را قائم نمودند و قیم آنها را در اختیارشان گذاشتند. پس از آن، مردم با پیروی از پیامبران، علیه طاغیان عصر خود قیام کردند. eporsesh.com
مقتضای قیم بودن قرآن بر انسان ها آن است که خود قرآن از هر نظر از اعوجاج مصون باشد، هم از لحاظ داخلی مستقیم باشد، هم نسبت به خارج قائم بوده و هرگز آسیب پذیر نباشد. و چون قرآن از هر گونه نابسامانی درونی و بیرونی مصونیت دارد، بر دفع هر شبهه و جواب هر اشکالی توانمند است.
انسان گرچه د رهر حالی توان دفاع از خود را دارد، خوابیده باشد یا نشسته و یا ایستاده، اما نیرومند ترین حالت دفاعی انسان، همان حالت قیام اوست .
بنابراین، چون قران قائم است، قیم انسان هاست و می تواند به خوبی آنها را سرافراز و حفظ کند و چون دین، عامل قیام جامعه انسانی است، جامعه ای می تواند برای خدا قیام کند که متدین باشد.
انبیا نخست مردم را قائم نمودند و قیم آنها را در اختیارشان گذاشتند. پس از آن، مردم با پیروی از پیامبران، علیه طاغیان عصر خود قیام کردند.
eporsesh.com
- [سایر] آیا از دیدگاه قرآن انسانها باید دیندار باشند؟
- [سایر] چرا ما انسانها نمیتوانیم آیه ایی مثل آیه قرآن بیاوریم؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا مخالفت با مقتضای استخاره (با قرآن کریم یا تسبیح)، در مواردی که استخاره گرفته میشود، جایز است؟
- [سایر] از دیدگاه قرآن کریم مختصات و مشترکات پیامبران با دیگر انسانها چیست؟
- [سایر] نظر قرآن در مورد اینکه آفرینش آسمانها و زمین بزرگتر از آفرینش انسانها است چیست؟
- [سایر] چرا قرآن کریم می فرماید: "انسانها از روی ظن و گمان قضاوت نکنند"؟
- [سایر] قرآن در مسأله حفظ جان و مال و آبروی انسانها چه فرموده است؟
- [سایر] مقصود از (عوج) و (قیم) در آیه (الحمدلله الذی انزل علی عبده الکتاب و لم یجعل له عوجا قیما) چیست؟ و چرا قرآن به قیم توصیف شده است؟
- [سایر] منظور از جمله (هیزمهای جهنم راصخره ها و انسانها تشکیل می دهند)در قرآن چیست ؟
- [سایر] قرآن تحدی میکند که اگر میتوانند مانند آیات قرآن بیاورند که کلام خداست در حالی که برخی آیات قرآن از زبان انسانها از جمله لقمان و... است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که نشانههای مرگ را در خود میبیند، اگر مالی پیش کسیدارد یا در جایی پنهان کرده است که ورثه نمیدانند، چنانچه به واسطه ندانستن حقّشان از بین برود، باید به آنان اطلاع دهد ولازم نیست برای بچههایصغیر خود قیّم وسرپرست معیّن کند، ولی در صورتی که بدون قیّم مالشان از بین میرود، یا خودشان ضایع میشوند، باید برای آنان قیّم امینی معیّن نماید.
- [آیت الله سیستانی] کسی که نشانههای مرگ را در خود میبیند، اگر مالی پیش کسی دارد یا در جایی پنهان کرده است که ورثه نمیدانند، احتیاط واجب آن است که به آنان اطلاع دهد و لازم نیست برای بچههای صغیر خود قیم و سرپرست معین کند، ولی در صورتی که بدون قیم مالشان از بین میرود، یا خودشان ضایع میشوند، برای آنان باید قیم امینی معین نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که نشانه های مرگ را در خود می بیند اگر مالی پیش کسی دارد یا در جایی پنهان کرده است که ورثه نمی دانند چنانچه به واسطه ندانستن حقشان از بین برود باید به انان اطلاع دهد و لازم نیست برای بچه های صغیر خود قیم و سرپرست معین کند و لی در صورتی که بدون قیم مالشان از بین می رود یا خودشان ضایع می شوند باید برای انان قیم امینی معین نماید
- [آیت الله اردبیلی] کسی که نشانههای مرگ را در خود میبیند، اگر مالی پیش کسی داشته باشد یا در جایی پنهان کرده باشد که ورثه ندانند، چنانچه به واسطه ندانستن، حقّ آنان از بین برود، باید به آنان اطّلاع دهد و لازم نیست برای بچّههای صغیر خود قیّم و سرپرست معیّن کند، ولی اگر به گونهای باشد که بدون قیّم، مال آنان از بین برود یا خود آنان ضایع شوند، باید برای آنان قیّم امینی معیّن نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که نشانه های مرگ را در خود می بیند ، اگر مال پیش کسی دارد یا در جائی پنهان کرده است که ورثه نمی دانند ، چنانچه به واسطة ندانستن حقّشان از بین برود به آنان اطلّاع دهد و لازم نیست برای بچّه های صغیر خود قیّم و سرپرست معیّن کند ولی در صورتی که بدون قیّم مالشان از بین می رود ، یا خودشان ضایع می شوند ؛ باید برای آنان قیّم امینی معیّن نماید .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که نشانه های مرگ را در خود می بیند، اگر مالی پیش کسی دارد، یا در جایی پنهان کرده است که ورثه نمی دانند، چنان چه به واسطه ندانستن حقشان از بین برود، باید به آنان اطلاع دهد، و لازم نیست برای بچه های صغیر خود قیم و سرپرست معین کند، ولی در صورتی که بدون قیم مالشان از بین می رود، یا خودشان ضایع می شوند، باید برای آنان قیّم امینی معین نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که نشانه های مرگ را در خود می بیند؛ اگر مالی پیش کسی دارد یا در جائی پنهان کرده است که ورثه نمی دانند؛ چنانچه به واسطه ندانستن؛ حقشان از بین برود؛ باید به آنان اطلاع دهد و لازم نیست برای بچه های صغیر خود قیم و سرپرست معین کند؛ ولی در صورتی که بدون قیم؛ مالشان از بین می رود یا خودشان ضایع می شوند؛ برای آنان باید قیم امینی معین نماید.
- [آیت الله بروجردی] کسی که نشانههای مرگ را در خود میبیند، اگر مالی پیش کسی دارد یا در جایی پنهان کرده است که ورثه نمیدانند، چنانچه به واسطهی ندانستن حقّشان از بین برود، باید به آنان اطلاع دهد و لازم نیست برای بچّههای صغیر خود قَیِّم و سرپرست معین کند، ولی در صورتی که بدون قَیِّم مالشان از بین میرود، یا خودشان ضایع میشوند، باید برای آنان قَیِّم امینی معین نماید.
- [آیت الله خوئی] کسی که نشانههای مرگ را در خود میبیند، اگر مالی پیش کسی دارد یا در جایی پنهان کرده است که ورثه نمیدانند، چنانچه به واسط ندانستن حقشان از بین برود، باید به آنان اطلاع دهد، و لازم نیست برای بچههای صغیر خود قیّم و سرپرست معین کند، ولی در صورتی که بدون قیّم مالشان از بین میرود، یا خودشان ضایع میشوند، برای آنان باید قیّم امینی معیّن نماید.
- [امام خمینی] کسی که نشانههای مرگ را در خود میبیند، اگر مالی پیش کسی دارد یا در جایی پنهان کرده است که ورثه نمیدانند، چنانچه به واسطه ندانستن، حقشان از بین برود، باید به آنان اطلاع دهد و لازم نیست برای بچههای صغیر خود قیم و سرپرست معین کند، ولی در صورتی که بدون قیم مالشان از بین میرود، یا خودشان ضایع میشوند، باید برای آنان قیم امینی معین نماید.