در آیه 57 سوره مؤمنون می خوانیم (لَخَلَقُ السَّمواتِ وَالْاَرْضِ اَکْبَرُ مِنْ خَلْقِ النّاسِ وَلکِنَّ اَکْثَرَ النّاسِ لایَعْلَمُونَ) [آفرینش آسمانها و زمین، مسلماً از آفرینش انسانها مهمتر است، ولی اکثر مردم نمی دانند.] درست است که غالب مفسران این آیه را پاسخی به مجادله مشرکان در مورد (معاد) دانسته اند (مجمع البیان)، یعنی شما درباره بازگشت مجدد انسان اظهار تردید می کنید، در حالی که آفرینش انسانها بالاتر از آفرینش آسمانها و زمین نیست، بلکه آفرینش آسمانها و زمین، از آن برتر و بالاتر است. علم و دانش امروز با اینکه اسرار فوق العاده و بسیار مهمی از وجود انسانها کشف کرده که یکهزارم آن در گذشته نیز شناخته شده نبود، با این حال اکتشافاتی که در مورد عظمت آسمانها شده، نشان می دهد که خلقت آسمانها و زمین به مراتب از خلقت انسانها با تمام عجایبی که دارند برتر و بالاتر است. اینجا است که به عمق آیه فوق پی می بریم که می گوید آفرینش آسمانها و زمین مسلماً از آفرینش انسانها بزرگتر است، ولی اکثر مردم نمی دانند. آیا بیان چنین مطالبی در عصر نزول قرآن، آن هم در نقطه ای که از عقب مانده ترین نقاط جهان بوده به وسیله یک فرد درس نخوانده، معجزه محسوب نمی شود؟ eporsesh.com
در آیه 57 سوره مؤمنون می خوانیم (لَخَلَقُ السَّمواتِ وَالْاَرْضِ اَکْبَرُ مِنْ خَلْقِ النّاسِ وَلکِنَّ اَکْثَرَ النّاسِ لایَعْلَمُونَ) [آفرینش آسمانها و زمین، مسلماً از آفرینش انسانها مهمتر است، ولی اکثر مردم نمی دانند.]
درست است که غالب مفسران این آیه را پاسخی به مجادله مشرکان در مورد (معاد) دانسته اند (مجمع البیان)، یعنی شما درباره بازگشت مجدد انسان اظهار تردید می کنید، در حالی که آفرینش انسانها بالاتر از آفرینش آسمانها و زمین نیست، بلکه آفرینش آسمانها و زمین، از آن برتر و بالاتر است.
علم و دانش امروز با اینکه اسرار فوق العاده و بسیار مهمی از وجود انسانها کشف کرده که یکهزارم آن در گذشته نیز شناخته شده نبود، با این حال اکتشافاتی که در مورد عظمت آسمانها شده، نشان می دهد که خلقت آسمانها و زمین به مراتب از خلقت انسانها با تمام عجایبی که دارند برتر و بالاتر است.
اینجا است که به عمق آیه فوق پی می بریم که می گوید آفرینش آسمانها و زمین مسلماً از آفرینش انسانها بزرگتر است، ولی اکثر مردم نمی دانند.
آیا بیان چنین مطالبی در عصر نزول قرآن، آن هم در نقطه ای که از عقب مانده ترین نقاط جهان بوده به وسیله یک فرد درس نخوانده، معجزه محسوب نمی شود؟
eporsesh.com
- [سایر] آیا براساس آیه 10 سوره فصلت، خلقت آسمانها و زمین از نظر قرآن در چهار روز(دوره) صورت گرفته است؟
- [سایر] قرآن می گوید: آفرینش آسمان ها و زمین چند روز طول کشید؟ پروردگار شما، خداوندی است که آسمانها و زمین را در شش روز آفرید (56) سورة الأعراف پروردگار شما، خداوندی است که آسمانها و زمین را در شش آفرید (3) سوره یونس همان (خدایی) که آسمانها و زمین و آنچه را میان این دو وجود دارد، در شش روز آفرید(59) سورة الفرقان او کسی است که آسمانها و زمین را در شش روز آفرید(7) سورة هود آیات فوق صراحتا گویای آن است که خداوند آسمان ها و زمین را در شش روز خلق فرمود. اما مطابق آیات زیر: -بگو آیا شما به آن کس که زمین را در دو روز آفرید کافر هستید و برای او همانندهایی قرارمیدهید؟! (9)سورة فصلت او در زمین کوههای استواری قرار داد و برکاتی در آن آفرید و مواد غذایی آن را مقدر فرمود، - اینها همه در چهار روز بود- درست به اندازه نیاز تقاضا کنندگان! (10)سورة فصلت سپس به آفرینش آسمان پرداخت، ... در این هنگام آنها را بصورت هفت آسمان در دو روز آفرید... (11و 12 ) سورة فصلت خوب حالا به محاسبه بپردازیم: 2 روز (برای آفرینش زمین) + 4 روز( برای آفرینش برکات) + 2 روز (برای آفرینش آسمان ها) = 8 روز ، و نه 6 روز نتیجه: 6 = 8 ؟! مشکل از کجاست؟ از معجزه محمّدبن عبدالله یا از ریاضیات؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان وسعت جهان آفرینش چگونه است؟
- [سایر] سلام منظور از آیات آفاقی و انفسی چیست ؟ در قرآن به تفکر درباره ی خلقت آسمانها و زمین امر شده ، آیا این دستور برای اعراب جاهلیت که به رموز علمی آفرینش دست پیدا نکرده بودند نیست ؟ نتیجه ی این تفکر برای جامعه کنونی چیست ؟
- [سایر] خداوند نور آسمانها و زمین است یعنی چه؟
- [سایر] کدام آیه قران به نظریه گسترش آسمانها اشاره میکند؟
- [سایر] خلقت آسمانها و زمین و آنچه در آنهاست در چه مدت بوده است؟
- [سایر] مقتضای قیم بودن قرآن بر انسانها چیست؟
- [سایر] آیا از نظر قرآن هدف ارسال انبیاء و رسل مربوط به امر آخرت است و یا اینکه به زندگی دنیوی انسانها نیز مربوط است؟
- [سایر] منظور از آفرینش آسمان و زمین در شش روز چیست؟
- [آیت الله مظاهری] قرآن و انگشتر و سلاح و لباس میّت چنانچه مورد استعمال میّت باشد مال پسر بزرگتر است.
- [آیت الله نوری همدانی] قرآن و انگشتر و شمشیر میّت و لباسی را که پوشیده یا برای پوشیدن گرفته و دوخته است اگر چه نپوشیده باشد مال پسر بزرگتر است و اگر میّت از این چهار چیز بیشتر از یکی دارد ، مثلاً دو قرآن یا دو انگشتر دارد چنانچه مورد استعمال است یا برای استعمال مهیا شده ، مال پسر بزرگتر است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] قران و شمشیر و انگشتر و لباسی که میت برای پوشیدن تهیه نموده است ولو نپوشیده باشد به پسر بزرگتر میت اختصاص دارد. اگر میت چند قران یا شمشیر یا انگشتر یا لباس داشته باشد همه آنها به پسر بزرگتر میت میرسد.
- [آیت الله بروجردی] قرآن و انگشتری و شمشیر میت و لباسی را که پوشیده مال پسر بزرگتر است و اگر میت از این چهار چیز بیشتر از یکی دارد، مثلاً دو قرآن یا دو انگشتری دارد، احتیاط واجب آن است که پسر بزرگتر در آنها با ورثهی دیگر صلح کند.
- [امام خمینی] قرآن و انگشتر و شمشیر میت و لباسی را که پوشیده یا برای پوشیدن گرفته و دوخته است اگر چه نپوشیده باشد مال پسر بزرگتر است و اگر میت از این چهار چیز بیشتر از یکی دارد، مثلا دو قرآن یا دو انگشتر دارد چنانچه مورد استعمال است یا برای استعمال مهیا شده، مال پسر بزرگتر است.
- [آیت الله علوی گرگانی] قرآن وانگشتر وشمشیر میّت ولباسی را که پوشیده مال پسر بزرگتر است چه از هرکدام یک عدد داشته باشد، یا از هرکدام متعدد داشته باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] پدر اگر بمیرد قران و انگشتر و شمشیر و لباسهایی را که پوشیده مال پسر بزرگتر است و اگر از سه چیز اول بیشتر از یکی دارد مثلا دو قران یا دو انگشتر دارد احتیاط واجب ان است که پسر بزرگتر در انها با ورثه دیگر صلح کند و همچنین در کتاب و جهاز شتر و شتر سواری و سلاح دیگر غیر از شمشیر احتیاط واجب در صلح است
- [آیت الله شبیری زنجانی] قرآن و کتابها و انگشتر و شمشیر و سلاح میّت و لباسهایی را که پوشیده یا برای پوشیدن تهیّه کرده و جهاز شتر، مال پسر بزرگتر است و در قرآن و انگشتر و شمشیر و سلاح میّت اگر بیشتر از یکی باشد، احتیاط آن است که پسر بزرگ در آنها با ورثه دیگر مصالحه کنند و بنا بر احتیاط مستحب، در مورد مرکب میّت هم رضایت پسر بزرگتر جلب شود.
- [آیت الله اردبیلی] زمین آبادی که به ویرانی گراییده، اگر صاحب آن شناخته شده باشد، دارای سه حالت است: اوّل:صاحب زمین به کلّی از زمین صرف نظر کرده و توجّهی به آن نداشته باشد که این صورت حکم زمین موات اصلی را خواهد داشت. دوم:صاحب زمین از زمین صرف نظر نکرده و تصمیم بر احیای آن داشته باشد، ولی به دلیل نبودن امکانات مثل آب و سایر وسایل قدرت بر احیا نداشته و احیای آن نیاز به گذشت زمان داشته باشد؛ زمین در این حالت حکم زمین احیا شده را دارد و کسی حقّ تصرّف در آن را بدون اجازه مالک ندارد. سوم:صاحب زمین از زمین صرف نظر نکرده ولی آن را احیا هم نمیکند، چون بهرهبرداری از احیا نشده آن بیشتر از احیا شده آن است، مانند این که بخواهد از علف آن برای چرانیدن گوسفندان استفاده کند؛ زمین در این حالت نیز حکم زمین احیا شده را دارد و کسی حقّ تصرّف در آن را بدون اجازه مالک ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سلام کردن از مستحبات مؤکد است و در قرآن مجید و روایات اسلامی روی آن تأکید فراوان شده است و سزاوار است که سواره به پیاده و ایستاده به نشسته و کوچکتر به بزرگتر سلام کند.