در چند آیه از قرآن کریم از جمله آیه 24 سوره بقره انسان و سنگ به عنوان آتش‌گیره و هیزم جهنم ذکر شده‌اند. منظور از انسان‌هایی که سبب شعله‌ور شدن آتش جهنم می‌باشند بنا به آنچه مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان فرموده‌اند: همان کافرانند که با جهنمی که از اعمال خودشان افروخته‌اند سبب شعله‌ور شدن آتش جهنم می‌شوند. همان‌گونه که بهشت تجسم اعمال مؤمناناست. جهنم و آتش آن نیز تجسم همان اعمال بد کافران است. پس در حقیقت جهنمیان خودشان سبب شعله‌ور شدن آتش جهنمند و به آتشی که خودشان از اعمال خودشان افروخته‌اند و از نفس خودشان سرچشمه می‌گیرد عذاب می‌شوند. برخی از مفسران همان بدن‌های کافران را آتش گیره جهنم دانسته‌اند. برای سنگ هم دو تفسیر شده است. برخی آن را بت‌های سنگی دانسته‌اند که کفار آن را می‌پرستیدند. مؤید این تفسیر آیه 98 سوره انبیا است که خداوند خطاب به کفار می‌فرماید: انکم و ما تعبدون من دون الله حصب جهنم... شما و آنچه غیرخدا می‌پرستید هیزم جهنم خواهید بود...). و برخی از مفسران منظور از سنگ را سنگ کبیریت دانسته‌اند که سبب شعله‌ور شدن آتش می‌شود، (المیزان، ج 1، ص 89 - مجمع‌البیان، ج 1، ص 159) eporsesh.com
در چند آیه از قرآن کریم از جمله آیه 24 سوره بقره انسان و سنگ به عنوان آتشگیره و هیزم جهنم ذکر شدهاند.
منظور از انسانهایی که سبب شعلهور شدن آتش جهنم میباشند بنا به آنچه مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان فرمودهاند: همان کافرانند که با جهنمی که از اعمال خودشان افروختهاند سبب شعلهور شدن آتش جهنم میشوند. همانگونه که بهشت تجسم اعمال مؤمناناست. جهنم و آتش آن نیز تجسم همان اعمال بد کافران است. پس در حقیقت جهنمیان خودشان سبب شعلهور شدن آتش جهنمند و به آتشی که خودشان از اعمال خودشان افروختهاند و از نفس خودشان سرچشمه میگیرد عذاب میشوند.
برخی از مفسران همان بدنهای کافران را آتش گیره جهنم دانستهاند.
برای سنگ هم دو تفسیر شده است. برخی آن را بتهای سنگی دانستهاند که کفار آن را میپرستیدند. مؤید این تفسیر آیه 98 سوره انبیا است که خداوند خطاب به کفار میفرماید: انکم و ما تعبدون من دون الله حصب جهنم... شما و آنچه غیرخدا میپرستید هیزم جهنم خواهید بود...).
و برخی از مفسران منظور از سنگ را سنگ کبیریت دانستهاند که سبب شعلهور شدن آتش میشود، (المیزان، ج 1، ص 89 - مجمعالبیان، ج 1، ص 159)
eporsesh.com
- [سایر] قرآن تحدی میکند که اگر میتوانند مانند آیات قرآن بیاورند که کلام خداست در حالی که برخی آیات قرآن از زبان انسانها از جمله لقمان و... است؟
- [سایر] در قرآن چنین مطلبی آمده که انسانها به خصوص همسر و فرزندان انسان، در سرای آخرت در بهشت، یا جهنم با هم هستند؟ آیا همدیگر را می شناسند؟
- [سایر] آیا شیطان اجباراً انسانها را به وادی هلاکت کشیده و نهایتاً رهسپار جهنم می نماید؟
- [سایر] منظور از این جمله ی قرآن که: "زنان کشتزار شمایند"، چیست؟
- [سایر] آیا انسانها در برزخ از طریق مشاهده ی جهنم و بهشت شکنجه می بینند و یا شاد می شوند؟
- [سایر] مقتضای قیم بودن قرآن بر انسانها چیست؟
- [سایر] منظور از درهای جهنم چیست؟
- [سایر] منظور از تکوینی بودن عذاب جهنم چیست؟
- [سایر] آیا از دیدگاه قرآن انسانها باید دیندار باشند؟
- [سایر] چرا ما انسانها نمیتوانیم آیه ایی مثل آیه قرآن بیاوریم؟
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر پیش از گفتن اقامه شک کند که اذان گفته یا نه، مستحب است اذان را بگوید و اگر پیش از شروع در جمله ای از جملههای اذان یا اقامه شک کند که جمله قبل را گفته یا نه , باید جمله قبل را بگوید؛ ولی پس از شروع در جمله بعدی , اگر شک کند که جمله قبل را گفته یا نه، لازم نیست جمله قبل را بازگو کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است بدن انسان در موقع گفتن اقامه ارام باشد و ان را از اذان اهسته تر بگوید و جمله های ان را به هم نچسباند ولی به اندازه ای که بین جمله های اذان فاصله می دهد بین جمله های اقامه فاصله ندهد
- [آیت الله سبحانی] مستحب است بدن انسان در موقع گفتن اقامه آرام باشد و آن را از اذان آهسته تر بگوید و جمله های آن را به هم نچسباند ولی به اندازه ای که بین جمله های اذان فاصله می دهد، بین جمله های اقامه فاصله ندهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است بدن انسان در موقع گفتن اقامه آرام باشد و آن را از اذان آهسته تر بگوید و جمله های آن را به هم نچسباند ولی به اندازه ای که بین جمله های اذان فاصله می دهد، بین جمله های اقامه فاصله ندهد.
- [امام خمینی] مستحب است بدن انسان در موقع گفتن اقامه آرام باشد، و آن را از اذان آهسته تر بگوید، و جمله های آن را به هم نچسباند. ولی به اندازه ای که بین جمله های اذان فاصله می دهد، بین جمله های اقامه فاصله ندهد.
- [آیت الله جوادی آملی] .مستحب است گوینده اقامه رو به قبله و آرام باشد و اقامه را از اذان آهسته تر بگوید و فاصله جمله های آن را از فاصله جملههای اذان کمتر کند؛ لیکن جمله ها را به هم نچسباند.
- [آیت الله سبحانی] زنان می توانند در نمازجمعه شرکت کنند و نمازشان صحیح است امّا به تنهایی نمی توانند تشکیل نمازجمعه دهند، همچنان که زن نمی تواند مکمل پنج نفر باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ذکر خدا، قرائت قرآن دعا، در هر جای نماز جایز است اگر جمله ای را مانند (الله اکْبر) به قصد ذکر خدا بگوید، اما در موقع گفتن، صدا را بلندکند که چیزی را به دیگری بفهماند اشکال ندارد، ولی دعا و ذکر به زبانهای غیر عربی اشکال دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . تعزیه و شبیه خوانی اگر مشتمل بر آلات لهو از قبیل طبل و شیپور و صنج نباشد و اشعار دروغ و غنا نخوانند و مرد لباس زن نپوشد و اجتماع مرد و زن در یک جا نباشد، اشکال ندارد. ولی سزاوار است که به تعزیه خوانی تنها اکتفا نکنند و مجالس روضه که در آنها علاوه بر ذکر مصائب حضرت خامس آل عبا علیه السلام ، معارف و عقاید اسلامی و تفسیر آیات و احادیث و احکام شرعیه بیان می شود نیز تشکیل دهند.
- [آیت الله نوری همدانی] مسافر می تواند در نماز جمعه شرکت کند و دراین صورت نماز ظهر از او ساقط است . لکِنْ مسافرین به تنهائی ( بدون شرکت حاضرین ) نمی توانند نماز جمعه تشکیل دهند و در این صورت نماز ظهر بر آنها واجب است و نیز مسافر نمی تواند مکمّل عدد لازم – 5 نفر – باشد ، ولی اگر مسافرین قصد اقامة ( ده روز یا بیشتر ) بنمایند ، می توانند نماز جمعه تشکیل دهند .