منظور از جمله (هیزمهای جهنم راصخره ها و انسانها تشکیل می دهند)در قرآن چیست ؟
در چند آیه از قرآن کریم از جمله آیه 24 سوره بقره انسان و سنگ به عنوان آتش‌گیره و هیزم جهنم ذکر شده‌اند. منظور از انسان‌هایی که سبب شعله‌ور شدن آتش جهنم می‌باشند بنا به آنچه مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان فرموده‌اند: همان کافرانند که با جهنمی که از اعمال خودشان افروخته‌اند سبب شعله‌ور شدن آتش جهنم می‌شوند. همان‌گونه که بهشت تجسم اعمال مؤمناناست. جهنم و آتش آن نیز تجسم همان اعمال بد کافران است. پس در حقیقت جهنمیان خودشان سبب شعله‌ور شدن آتش جهنمند و به آتشی که خودشان از اعمال خودشان افروخته‌اند و از نفس خودشان سرچشمه می‌گیرد عذاب می‌شوند. برخی از مفسران همان بدن‌های کافران را آتش گیره جهنم دانسته‌اند. برای سنگ هم دو تفسیر شده است. برخی آن را بت‌های سنگی دانسته‌اند که کفار آن را می‌پرستیدند. مؤید این تفسیر آیه 98 سوره انبیا است که خداوند خطاب به کفار می‌فرماید: انکم و ما تعبدون من دون الله حصب جهنم... شما و آنچه غیرخدا می‌پرستید هیزم جهنم خواهید بود...). و برخی از مفسران منظور از سنگ را سنگ کبیریت دانسته‌اند که سبب شعله‌ور شدن آتش می‌شود، (المیزان، ج 1، ص 89 - مجمع‌البیان، ج 1، ص 159) eporsesh.com
عنوان سوال:

منظور از جمله (هیزمهای جهنم راصخره ها و انسانها تشکیل می دهند)در قرآن چیست ؟


پاسخ:

در چند آیه از قرآن کریم از جمله آیه 24 سوره بقره انسان و سنگ به عنوان آتش‌گیره و هیزم جهنم ذکر شده‌اند.
منظور از انسان‌هایی که سبب شعله‌ور شدن آتش جهنم می‌باشند بنا به آنچه مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان فرموده‌اند: همان کافرانند که با جهنمی که از اعمال خودشان افروخته‌اند سبب شعله‌ور شدن آتش جهنم می‌شوند. همان‌گونه که بهشت تجسم اعمال مؤمناناست. جهنم و آتش آن نیز تجسم همان اعمال بد کافران است. پس در حقیقت جهنمیان خودشان سبب شعله‌ور شدن آتش جهنمند و به آتشی که خودشان از اعمال خودشان افروخته‌اند و از نفس خودشان سرچشمه می‌گیرد عذاب می‌شوند.
برخی از مفسران همان بدن‌های کافران را آتش گیره جهنم دانسته‌اند.
برای سنگ هم دو تفسیر شده است. برخی آن را بت‌های سنگی دانسته‌اند که کفار آن را می‌پرستیدند. مؤید این تفسیر آیه 98 سوره انبیا است که خداوند خطاب به کفار می‌فرماید: انکم و ما تعبدون من دون الله حصب جهنم... شما و آنچه غیرخدا می‌پرستید هیزم جهنم خواهید بود...).
و برخی از مفسران منظور از سنگ را سنگ کبیریت دانسته‌اند که سبب شعله‌ور شدن آتش می‌شود، (المیزان، ج 1، ص 89 - مجمع‌البیان، ج 1، ص 159)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین