الف: هدف از خلقت انسان رسیدن به کمال و نزدیک شدن به خداوند متعال است و انسان برای رسیدن به این مقام به پیامبران نیاز دارد تا احکام و دستورهای خداوند را به انسان بیاموزند و آدمی با عمل به آنها به آن مقام برسد; و از آنجا که رشد و ظرفیت فکری و فرهنگی بشر در هر عصری متفاوت است، خداوند مهربان با توجه به نیازها و شرایط بشر در هر دوره، پیامبرانی را فرستاده است و بشر در تعلیمات پیامبران مانند یک دانشآموز است که او را از کلاس اول تا آخرین کلاس آموزش میدهند..." پس همانطور که برای کلاس اولیها خواندن و یادگیری کتابهای دبیرستان و دانشگاه مشکل است برای انسانهای نخستین نیز عمل کردن و فهم قرآن کریم مشکل بوده است، از اینرو خداوند به تدریج و کمکم برنامههای آسان را در اختیار آنها قرار داد تا آنها را گامبهگام راهنمایی کند. و در آغاز خلقت حضرت آدم برنامههایی را برای آنها قرار داد و سپس به تناسب رشد و زیاد شدن نسل انسان، برای آنها پیامبرانی را همراه با برنامهها و دستورهایی فرستاد که برخی از آنها دارای کتاب و شریعت بودند مثل حضرت موسی، عیسی: تا اینکه خداوند، پیامبرعزیز اسلام را با دین و آیین کامل، به همراه قرآن کریم به رسالت برگزید و هرچه از احکام و قوانین الهی، که قرار بود به بشر عرضه شود، توسط دین خاتم پیامبران حضرت محمد9 آمده و همگی طی مراحلی زمانبندی شده، بر آن حضرت نازل شد چنانکه قرآن کریم میفرماید: "...الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الاْ ?ًِسْلََمَ دِینًا...; (مائده، 3) ... امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم، و اسلام را برای شما ]به عنوان[ آیینی برگزیدم..."(ر.ک: مجموعه آثار، شهید مرتضی مطهری، ج 2، ص 181 و ج 3، ص 153 203، انتشارات صدرا / تفسیر المیزان، علامه طباطبایی;، ج 5، ص 185، مؤسسه اعلمی بیروت.) ب) با توجه به آنچه که در بخش الف گذشت و اینکه دین اسلام خاتم ادیان و کاملترین آنهاست، بنابراین به طور طبیعی باید بعد از ادیان دیگر قرار گیرد.(مجموعه آثار، همان.) eporsesh.com
چرا قرآن برای حضرت آدم فرستاده نشده است و دین اسلام چرا قبل از دینهای دیگر نبوده و علت نیاز به دیگر دینها چه بوده است؟
الف: هدف از خلقت انسان رسیدن به کمال و نزدیک شدن به خداوند متعال است و انسان برای رسیدن به این مقام به پیامبران نیاز دارد تا احکام و دستورهای خداوند را به انسان بیاموزند و آدمی با عمل به آنها به آن مقام برسد; و از آنجا که رشد و ظرفیت فکری و فرهنگی بشر در هر عصری متفاوت است، خداوند مهربان با توجه به نیازها و شرایط بشر در هر دوره، پیامبرانی را فرستاده است و بشر در تعلیمات پیامبران مانند یک دانشآموز است که او را از کلاس اول تا آخرین کلاس آموزش میدهند..." پس همانطور که برای کلاس اولیها خواندن و یادگیری کتابهای دبیرستان و دانشگاه مشکل است برای انسانهای نخستین نیز عمل کردن و فهم قرآن کریم مشکل بوده است، از اینرو خداوند به تدریج و کمکم برنامههای آسان را در اختیار آنها قرار داد تا آنها را گامبهگام راهنمایی کند. و در آغاز خلقت حضرت آدم برنامههایی را برای آنها قرار داد و سپس به تناسب رشد و زیاد شدن نسل انسان، برای آنها پیامبرانی را همراه با برنامهها و دستورهایی فرستاد که برخی از آنها دارای کتاب و شریعت بودند مثل حضرت موسی، عیسی: تا اینکه خداوند، پیامبرعزیز اسلام را با دین و آیین کامل، به همراه قرآن کریم به رسالت برگزید و هرچه از احکام و قوانین الهی، که قرار بود به بشر عرضه شود، توسط دین خاتم پیامبران حضرت محمد9 آمده و همگی طی مراحلی زمانبندی شده، بر آن حضرت نازل شد چنانکه قرآن کریم میفرماید: "...الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الاْ ?ًِسْلََمَ دِینًا...; (مائده، 3) ... امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم، و اسلام را برای شما ]به عنوان[ آیینی برگزیدم..."(ر.ک: مجموعه آثار، شهید مرتضی مطهری، ج 2، ص 181 و ج 3، ص 153 203، انتشارات صدرا / تفسیر المیزان، علامه طباطبایی;، ج 5، ص 185، مؤسسه اعلمی بیروت.)
ب) با توجه به آنچه که در بخش الف گذشت و اینکه دین اسلام خاتم ادیان و کاملترین آنهاست، بنابراین به طور طبیعی باید بعد از ادیان دیگر قرار گیرد.(مجموعه آثار، همان.)
eporsesh.com
- [سایر] چرا قرآن به نامهای کریم، رحیم، مجید و... نام گرفته و آیا قائل شدن به این که "قرآن محمد" است، صحیح است؟
- [سایر] حضرت آدم(علیه السلام) در قرآن چگونه توصیف شده است؟
- [سایر] حضرت آدم شکل انسانهای نخستین بوده یا نه ؟ واین که در علم می گویند عصر یخبندان آدمی نبوده ولی چگونه جهان هستی بوده و حضرت آدم کی آمده است ؟
- [سایر] می خواستم بپرسم که چرا خداوند در سوره بقره فرموده است که حضرت ادم خلیفه من بر روی زمین است مگر حضرت ادم اول دربهشت نبوده است یا شاید بهشت اولیه روی زمین بوده
- [سایر] چرا درباره حضرت یوسف(علیه السلام)، مطالب فراوانی در قرآن کریم آمده است؟
- [سایر] چرا برخی از آیات و داستانهای قرآن مانند داستان حضرت موسیغ بسیار تکرار شده است؟
- [سایر] قرآن برای چه بر پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] برخی میگویند: تجوید یک طرح استعماری است و تنها برای مشغول کردن مسلمانان به ظاهر قرآن به وجود آمده است. آیا این سخن صحیح است؟
- [سایر] آیا تفسیر سمبلیک از قرآن صحیح است ؟ و آیا می توان داستان حضرت آدم (ع ) و فرشتگان را سمبلیک دانست ؟
- [سایر] با آنکه قرآن برای حضرت آدم مقام والایی بیان می کند چگونه مرتکب گناه شد ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله سبحانی] انسان می تواند از سهم (سبیل الله)، به اندازه نیاز مسلمانان قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگرچه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است. و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر چند نفر با هم سگ را بفرستند و یکی از آنها کافر باشد آن شکار حرام است، و نیز اگر همه مسلمان باشند و یکی از آنان عمداً نام خدا را نبرد، آن شکار حرام است. و نیز اگر یکی از سگهایی را که فرستاده اند بطوری که در مسأله 2732 گفته شد تربیت شده نباشد، آن شکار حرام می باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده فطره بر او واجب نیست. ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده؛ فطره بر او واجب نیست. ولی مسلمانی که شیعه نبوده؛ اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود؛ باید زکاه فطره را بدهد.
- [آیت الله خوئی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست ولی مسلمانی که شیعه نبوده اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [امام خمینی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست.ولی مسلمانی که شیعه نبوده اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله بهجت] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] دادن قرآن به دست کافر اگر موجب بی احترامی باشد حرام است و اگر امید هدایت او برود، یا برای تبلیغ اسلام باشد جایز، بلکه گاهی واجب است.
- [امام خمینی] - ترجمه تشهد و سلام (الحمد لله اشهد ان لا اله الا الله وحده لا شریک له )، یعنی ستایش،مخصوص پروردگار است و شهادت می دهم که خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یگانه است و شریک ندارد. (و اشهد ان محمدا عبده و رسوله )، یعنی شهادت می دهم که محمد صلی الله علیه و آله بنده خدا و فرستاده اوست. (اللهم صل علی محمد و آل محمد)، یعنی خدایا رحمت بفرست بر محمد و آل محمد. (و تقبل شفاعته و ارفع درجته ) یعنی قبول کن شفاعت پیغمبر را و درجه آن حضرت را نزد خود بلند کن. (السلام علیک ایها النبی و رحمة الله و برکاته )، یعنی سلام بر تو ای پیغمبر و رحمت و برکات خدا بر تو باد. (السلام علینا و علی عباد الله الصالحین )، یعنی سلام از خداوند عالم بر نمازگزاران و تمام بندگان خوب او. (السلام علیکم و رحمة الله و برکاته ) یعنی سلام و رحمت و برکات خداوند بر شما مؤمنین باد.