خدای متعال برای بیان مقاصد خود در هر مقامی , شیواترین و زیباترین الفاظ وسنجیده ترین و خوش آهنگ ترین ترکیبات را بکار گرفته و با بهترین و رساترین وجهی ,معانی موردنظر را به مخاطبین می فهماند , که تشخیص معجزه بودن فصاحت و بلاغت ازکسانی ساخته است که مهارت و تخصص در فنون سخنوری داشته باشند و آن را با دیگرسخنان فصیح و بلیغ مقایسه کنند . ولید بن مغیره و عتبه بن ربیعه و طفیل بن عمروبه نهایت فصاحت و بلاغت قرآن گواهی دادند ( سیره ابن هشام , ج 1 , ص 293 و ص 410 )و حدود یک قرن بعد , کسانی مثل ابن ابی العوجاء و ابن مقفع و ابوشاکر دیصانی وعبدالملک بصری یکسال تمام نیروی خود را بکار بستند که در نهایت به عجز خوداعتراف کردند , و وقتی حضرت صادق (ع ) از کنارشان گذشت , این آیه را خواند که قل لئن اجتمعت الانس و الجن علی ان یاتوا بمثل هذا القرآن لا یاتون بمثله و لو کان بعضهم لبعض ظهیرا ( اسراء / 88 ) eporsesh.com
بلاغت اعجازآمیز قرآن را شرح دهید ؟
خدای متعال برای بیان مقاصد خود در هر مقامی , شیواترین و زیباترین الفاظ وسنجیده ترین و خوش آهنگ ترین ترکیبات را بکار گرفته و با بهترین و رساترین وجهی ,معانی موردنظر را به مخاطبین می فهماند , که تشخیص معجزه بودن فصاحت و بلاغت ازکسانی ساخته است که مهارت و تخصص در فنون سخنوری داشته باشند و آن را با دیگرسخنان فصیح و بلیغ مقایسه کنند . ولید بن مغیره و عتبه بن ربیعه و طفیل بن عمروبه نهایت فصاحت و بلاغت قرآن گواهی دادند ( سیره ابن هشام , ج 1 , ص 293 و ص 410 )و حدود یک قرن بعد , کسانی مثل ابن ابی العوجاء و ابن مقفع و ابوشاکر دیصانی وعبدالملک بصری یکسال تمام نیروی خود را بکار بستند که در نهایت به عجز خوداعتراف کردند , و وقتی حضرت صادق (ع ) از کنارشان گذشت , این آیه را خواند که قل لئن اجتمعت الانس و الجن علی ان یاتوا بمثل هذا القرآن لا یاتون بمثله و لو کان بعضهم لبعض ظهیرا ( اسراء / 88 )
eporsesh.com
- [سایر] آیا نمونههای وجود دارد که نشان دهنده تأثیر فصاحت و بلاغت قرآن کریم در جذب قلوب افراد به اسلام باشد؟
- [سایر] تعریف فصاحت و بلاغت و علم معانی و بیان و بدیع در قرآن؟ و مثال در این موارد از آیات قرآنی را بیان کنید.
- [سایر] آیا امکان دارد آیات امید بخش قرآن را شرح دهید؟
- [سایر] اهتمام قرآن به موضوع معاد را شرح دهید ؟
- [سایر] اهتمام قرآن به موضوع معاد را شرح دهید ؟
- [سایر] آیات امید بخش قرآن را شرح دهید. با تشکر
- [سایر] (سوالات به منظور پاسخ به شبهه قرآن و اسلام از سلمان فارسی طرح شده اند. در صورتی که پاسخ به سوالات غیر ازین به پاسخ به این شبهه بی اساس کمک می کند بفرمایید) سلمان فارسی چقدر به زبان عربی مسلط بود؟ آیا آیات مکی و مدنی قرآن از دید فصاحت و بلاغت یا اعجازعلمی با یکدیگر تفاوت دارند؟! تفاوت نهچ البلاغه به عنوان کلامی فصیح از امام علی (ع) با کلام خدا در قرآن چقدر است؟ و این برای یک فرد عربی نابلد چگونه قابل تشخیص یا اثبات فردی است؟ آیا مصداقی مبنی بر این فصاحت و بلاغت قرآن می فرمایید؟ با تشکرفراوان
- [سایر] لطفاً فلسفه خواندن نماز میت را شرح دهید، با استدلال از قرآن کریم و روایات.
- [سایر] سورههای قرآن به چند دسته تقسیم میشوند و تفاوت شرح نزول آنها چه میباشد؟
- [سایر] تفاوت تصور و تصدیق در علم نحو با تصور و تصدیق در علم منطق و علم بلاغت چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] (تبعیت) آن است که چیزی به تبع چیز دیگری پاک شود که شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شکهایی که نباید به آنها اعتنا کرد به شرح زیر است: 1 شک بعد از محل 2 شک بعد از سلام 3 شک بعد از گذشتن وقت نماز 4 شک کثیرالشک یعنی کسی که زیاد شک می کند. 5 شک امام و ماموم 6 شک در نمازهای مستحبی و شرح هر یک از اینها در مسائل آینده می آید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چهارم: نجس کردن مسجد حرام است و پاک کردن آن واجب است و شرح این مسأله در بحث احکام مسجد در مکان نمازگزار به خواست خدا خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پنجم: بدن و لباس نمازگزار و محل سجده او باید پاک باشد، شرح این مسائل نیز در بحث لباس و مکان نمازگزار خواهد آمد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] روزه آن است که انسان برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چیزهائی که روزه را باطل می کند و شرح آن بعداً گفته می شود خودداری نماید. نیّت
- [امام خمینی] تعریف روزه - روزه آن است که انسان برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چیزهایی که روزه را باطل می کند و شرح آنها بعدا گفته می شود، خودداری نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج با زنانی که با انسان محرم هستند حرام است، مانند مادر، دختر، خواهر، عمه، خاله، دختر برادر، دختر خواهر، زن پدر، دختر زن و مادر زن (و شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد).
- [آیت الله مکارم شیرازی] روزه آن است که انسان برای اطاعت فرمان خدا، از اذان صبح تا مغرب، از چیزهایی که روزه را باطل می کند و شرح آن در مسائل بعد می آید خودداری کند.
- [آیت الله مظاهری] دادن قرآن به کافر مانعی ندارد مگر آنکه بیاحترامی به قرآن یا اسلام باشد.
- [آیت الله بروجردی] دادن قرآن به کافر حرام و گرفتن قرآن از او واجب است.