بیش از ثلث آیات قرآن ارتباط با زندگی ابدی دارد : در یک دسته از آیات بر لزوم ایمان به آخرت تاکید شده ( و بالاخره هم یوقنون ) ( بقره / 4 ) و در دسته دیگرپی آمدهای انکار آن گوشزد شده ( و ان الذین لا یومنون بالاخره اعتدنا لهم عذاباالیما ) ( اسراء / 10 ) , ( بل الذین لا یومنون بالاخره فی العذاب و الضلال البعید ) ( سبا / 8 )و ان الذین لا یومنون بالاخره عن الصراط لناکبون ( مومنون / 74 ) و غیره . و در دسته سوم نعمتهای ابدی ذکر شده است ( علی سرر موضونه متکثین علهیامتقابلین یطوف علیهم ولدان مخلدون باکواب و اباریق و کاس من معین ( واقعه / 15- 18 ) و ( و لمن خاف مقام ربه جنتان فبای الاء ربکما تکذبان ) ( الرحمن / 46 ) و ( ان الابرار یشربون من کاس کان مزاجها کافورا عینا یشرب بها عبداللّه یفجرونهاتفجیرا ) ( الدهر / 6 و 5 ) و در دسته چهارمی , عذابهای جاودانی بیان شده است ( فی سموم و حمیم و ظل من یحموم لا بارد و لا کریم ) ( واقعه / 44 - 41 ) و ( للذین کفروا بربهم عذاب جهنم و بئس المصیر و اذا القوا فیها سمعوا لهاشهیقا و هی تفور تکاد تمیز من الغیظ کلما القی فیها فوج سالهم خزنتها الم یاتکم نذیر ) ( ملک / 6 - 8 ) همچنین در آیات فراوانی , رابطه بین اعمال نیک و بد یا نتایج اخروی آنها ذکرگردیده و نیز با شیوه های گوناگونی امکان و ضرورت رستاخیز مورد تاکید و تبیین قرار گرفته است . ( یومئذ یصدر الناس اشتاتا لیروا اعمالهم ) , ( و من یعمل مثقال ذره خیرا یره ... ) ( یوم تبلی السرائر ) . آموزش عقاید،آیت الله محمد تقی مصباح یزدی(دامت بذکاته). porseman.org
بیش از ثلث آیات قرآن ارتباط با زندگی ابدی دارد : در یک دسته از آیات بر لزوم ایمان به آخرت تاکید شده ( و بالاخره هم یوقنون ) ( بقره / 4 ) و در دسته دیگرپی آمدهای انکار آن گوشزد شده ( و ان الذین لا یومنون بالاخره اعتدنا لهم عذاباالیما ) ( اسراء / 10 ) , ( بل الذین لا یومنون بالاخره فی العذاب و الضلال البعید ) ( سبا / 8 )و ان الذین لا یومنون بالاخره عن الصراط لناکبون ( مومنون / 74 ) و غیره . و در دسته سوم نعمتهای ابدی ذکر شده است ( علی سرر موضونه متکثین علهیامتقابلین یطوف علیهم ولدان مخلدون باکواب و اباریق و کاس من معین ( واقعه / 15- 18 ) و ( و لمن خاف مقام ربه جنتان فبای الاء ربکما تکذبان ) ( الرحمن / 46 ) و ( ان الابرار یشربون من کاس کان مزاجها کافورا عینا یشرب بها عبداللّه یفجرونهاتفجیرا ) ( الدهر / 6 و 5 ) و در دسته چهارمی , عذابهای جاودانی بیان شده است ( فی سموم و حمیم و ظل من یحموم لا بارد و لا کریم ) ( واقعه / 44 - 41 ) و ( للذین کفروا بربهم عذاب جهنم و بئس المصیر و اذا القوا فیها سمعوا لهاشهیقا و هی تفور تکاد تمیز من الغیظ کلما القی فیها فوج سالهم خزنتها الم یاتکم نذیر ) ( ملک / 6 - 8 ) همچنین در آیات فراوانی , رابطه بین اعمال نیک و بد یا نتایج اخروی آنها ذکرگردیده و نیز با شیوه های گوناگونی امکان و ضرورت رستاخیز مورد تاکید و تبیین قرار گرفته است . ( یومئذ یصدر الناس اشتاتا لیروا اعمالهم ) , ( و من یعمل مثقال ذره خیرا یره ... ) ( یوم تبلی السرائر ) .
آموزش عقاید،آیت الله محمد تقی مصباح یزدی(دامت بذکاته).
porseman.org
- [سایر] اهتمام قرآن به موضوع معاد را شرح دهید ؟
- [سایر] سیره رسول اکرم(ع) در اهتمام به یاد مبدأ و معاد چگونه است؟
- [سایر] طرقی که در قرآن برای امکان معاد وجود دارد، در چند موضوع خلاصه می شود؟
- [سایر] ضرورت تحقیق درباره معاد و برتری آن بر تحقیق در مسائل دنیوی را شرح دهید ؟
- [سایر] تفاوت اعتقاد به معاد و عدم آن , در جهت دادن به فعالیتهای زندگی را شرح دهید ؟
- [سایر] پرسش: وجود دجال و شرح صفات ظاهری او در کتب با معیار های امروزی نمی سازد و نیاز به شرح و تفسیر دارد و آیا دجال مصداق یک موضوع است خیر ؟
- [سایر] قرآن چگونه معاد را اثبات می کند؟
- [سایر] نظر مشروح قرآن درباره ی معاد جسمانی - روحانی چیست؟ آیا در قرآن برای معاد جسمانی - روحانی مصداق و نمونه ای ذکر شده است؟
- [سایر] قرآن و معاد جسمانی و روحانی؟
- [سایر] چند نوع استدلال بر معاد در قرآن وجود دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] گفته شد شرح دهند.
- [آیت الله سیستانی] شکستن نماز واجب از روی اختیار بنابر احتیاط واجب جایز نیست . ولی برای حفظ مال ، و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد ، بلکه برای هر غرضی دینی یا دنیوی که مورد اهتمام نمازگزار است ، مانعی ندارد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] (تبعیت) آن است که چیزی به تبع چیز دیگری پاک شود که شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شکهایی که نباید به آنها اعتنا کرد به شرح زیر است: 1 شک بعد از محل 2 شک بعد از سلام 3 شک بعد از گذشتن وقت نماز 4 شک کثیرالشک یعنی کسی که زیاد شک می کند. 5 شک امام و ماموم 6 شک در نمازهای مستحبی و شرح هر یک از اینها در مسائل آینده می آید.
- [آیت الله علوی گرگانی] برای جلوگیری از گناه ارتکاب گناه دیگر جایز نیست; اما اگر گناه از مواردی باشد که مورد اهتمام شارع مقدس است وبههیچ وجه بهآن راضی نیست مثل قتل نفس محترمه باید به هرشکل ممکن با رعایت درجاتی که گفته شد از آن جلوگیری شود.
- [آیت الله نوری همدانی] جایز نیست برای جلوگیری از معصیت ، ارتکاب معصیت مثل فحش ودروغ واهانت ، مگر آنکه معصیت ، از چیزهائی باشد که مورد اهتمام شارع مقدّس باشد وراضی نباشد به آن به هیچ وجه، قتل نفس محترمه ، در این صورت باید جلوگیری کند به هر نحو ممکن است .
- [امام خمینی] جایز نیست برای جلوگیری از معصیت، ارتکاب معصیت مثل فحش و دروغ و اهانت، مگر آن که معصیت، از چیزهایی باشد که مورد اهتمام شارع مقدس باشد و راضی نباشد به آن به هیچ وجه، مثل قتل نفس محترمه، در این صورت باید جلوگیری کند به هر نحو ممکن است.
- [آیت الله اردبیلی] هیچ مسلمانی نباید نسبت به مسائل و مشکلات سایر مسلمانان بیتفاوت باشد و به اندازه قدرت و توان خود موظّف است در اصلاح امور دینی و دنیایی دیگران اقدام نماید. از رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم نقل شده است که فرمودند: (کسی که صبح کند در حالی که به امور مسلمانان اهتمام نورزد مسلمان نیست).(1)
- [آیت الله اردبیلی] برای جلوگیری از معصیت، ارتکاب معصیت دیگر، مثل فحش و دروغ و اهانت جایز نیست، مگر آن که معصیت، از چیزهایی باشد که مورد اهتمام شارع مقدس باشد و به هیچ وجه به آن راضی نباشد؛ مثل قتل نفس محترمه که در این صورت باید به هر نحو ممکن از آن جلوگیری نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] جایز نیست برای جلوگیری از معصیت، ارتکاب معصیت مثل فحش و دروغ و اهانت، مگر آنکه معصیت، از چیزهایی باشد که مورد اهتمام شارع مقدس باشد و به آن راضی نباشد، مثل قتل نفس محترمه، در این صورت باید جلوگیری کند به هر نحو که ممکن است.