از جمله معجزههای قرآن مجید آن است که هیچ آفریدهای، اعمّ از این که انسان باشد یا غیر انسان، قدرت ندارد سخنی مانند قرآن بیاورد. دشمنان اسلام از همان ابتدای نزول قرآن، کوشش فراوان کردند تا بتوانند کلامی شبیه قرآن به بشر عرضه کنند، لیکن هر چه تلاش کردند به هدف خود نرسیدند. قرآن هم در آیات فراوانی، همة افراد را به مقابله دعوت میکند، خداوند در آیهای چنین میفرماید: "اگر دوست دارید مانند قرآن بیاورید: "فَلْیَأْتُواْ بِحَدِیثٍ مِّثْلِهِیَّ إِن کَانُواْ صََدِقِینَ ;(طور،34) اگر راست میگویید که این کلام بشر است و ساختة فکر او، سخنی مانند قرآن بیاورید." در جای دیگر میفرماید: "اگر میتوانید ده سوره همانند قرآن بیاورید." (هود، 13) سپس دیگران را به مقابله و آوردن یک سوره مانند قرآن دعوت کرده میفرماید: " أَمْ یَقُولُونَ افْتَرَغهُ قُلْ فَأْتُواْ بِسُورَةٍ مِّثْلِهِی وَ ادْعُواْ مَنِ اسْتَطَعْتُم مِّن دُونِ اللَّهِ إِن کُنتُمْ صََدِقِینَ ;(یونس،38) آنها میگویند این قرآن را پیامبر به دروغ به خدا نسبت داده، به آنها بگو اگر راست میگویید، شما هم مثل یک سوره از قرآن را بیاورید و از هر کس میتوانید غیر از خدا برای همکاری دعوت کنید." در مدت چهارده قرن که از بعثت پیامبر اکرم9 میگذرد، کسی نتوانسته است به این دعوت قرآن پاسخ دهد و نظیر آن را بیاورد، با آن که مسلّم است، دشمنان اسلام، به ویژه ارباب کلیسا و یهود که در طول سال، میلیاردها دلار صرف تبلیغات ضدّ اسلامی میکنند، چه مانعی داشت که بخشی از آن را در اختیار گروهی از دانشمندان اروپا میگذاردند تا در برابر قرآن به معارضه برخیزند.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران، ج 22، ص 449، نشر دار الکتب الاسلامیه.) خداوند در آیة 88 سوره اسرأ به پیامبراکرم9 خطاب میفرماید: "به آنها بگو اگر تمام انسانها و پریان اجتماع و اتفاق کنند، تا همانند این قرآن را بیاورند قادر نخواهند بود، هر چند یک دیگر را در این امر کمک کنند." در این آیه با صراحت همة آفریدهها اعم از کوچک و بزرگ، عرب و غیرعرب، انسان وغیرانسان، حتی جنیان را به مقابله دعوت میکند و میفرماید: اگر فکر میکنید قرآن کلام خدا نیست، همانند آن را بیاورید. eporsesh.com
خداوند در مورد این که هیچ کس نمیتواند سخنی مانند قرآن بیاورد چه میفرماید؟
از جمله معجزههای قرآن مجید آن است که هیچ آفریدهای، اعمّ از این که انسان باشد یا غیر انسان، قدرت ندارد سخنی مانند قرآن بیاورد.
دشمنان اسلام از همان ابتدای نزول قرآن، کوشش فراوان کردند تا بتوانند کلامی شبیه قرآن به بشر عرضه کنند، لیکن هر چه تلاش کردند به هدف خود نرسیدند.
قرآن هم در آیات فراوانی، همة افراد را به مقابله دعوت میکند، خداوند در آیهای چنین میفرماید: "اگر دوست دارید مانند قرآن بیاورید: "فَلْیَأْتُواْ بِحَدِیثٍ مِّثْلِهِیَّ إِن کَانُواْ صََدِقِینَ ;(طور،34) اگر راست میگویید که این کلام بشر است و ساختة فکر او، سخنی مانند قرآن بیاورید." در جای دیگر میفرماید: "اگر میتوانید ده سوره همانند قرآن بیاورید." (هود، 13) سپس دیگران را به مقابله و آوردن یک سوره مانند قرآن دعوت کرده میفرماید: " أَمْ یَقُولُونَ افْتَرَغهُ قُلْ فَأْتُواْ بِسُورَةٍ مِّثْلِهِی وَ ادْعُواْ مَنِ اسْتَطَعْتُم مِّن دُونِ اللَّهِ إِن کُنتُمْ صََدِقِینَ ;(یونس،38) آنها میگویند این قرآن را پیامبر به دروغ به خدا نسبت داده، به آنها بگو اگر راست میگویید، شما هم مثل یک سوره از قرآن را بیاورید و از هر کس میتوانید غیر از خدا برای همکاری دعوت کنید." در مدت چهارده قرن که از بعثت پیامبر اکرم9 میگذرد، کسی نتوانسته است به این دعوت قرآن پاسخ دهد و نظیر آن را بیاورد، با آن که مسلّم است، دشمنان اسلام، به ویژه ارباب کلیسا و یهود که در طول سال، میلیاردها دلار صرف تبلیغات ضدّ اسلامی میکنند، چه مانعی داشت که بخشی از آن را در اختیار گروهی از دانشمندان اروپا میگذاردند تا در برابر قرآن به معارضه برخیزند.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران، ج 22، ص 449، نشر دار الکتب الاسلامیه.)
خداوند در آیة 88 سوره اسرأ به پیامبراکرم9 خطاب میفرماید: "به آنها بگو اگر تمام انسانها و پریان اجتماع و اتفاق کنند، تا همانند این قرآن را بیاورند قادر نخواهند بود، هر چند یک دیگر را در این امر کمک کنند."
در این آیه با صراحت همة آفریدهها اعم از کوچک و بزرگ، عرب و غیرعرب، انسان وغیرانسان، حتی جنیان را به مقابله دعوت میکند و میفرماید: اگر فکر میکنید قرآن کلام خدا نیست، همانند آن را بیاورید.
eporsesh.com
- [سایر] چرا خداوند در قرآن میفرماید: (انسان را از گل متعفن آفریدیم)؟
- [سایر] چرا خداوند در قرآن میفرماید: در قیامت جهنم را به شما (آشکار) میکنیم، ولی بهشت را میفرماید (نزدیک) میکنیم؟
- [سایر] خداوند در قرآن میفرماید: (ان اشکر لی)؛ حال آیا آیه یا روایتی داریم که بگوید یکی از موارد شکر خداوند بهوسیله نماز خواندن است؟
- [سایر] چرا خداوند در قرآن مسائلی را بیان می کند و بعد هم خود خدا میفرماید علم آن نزد من است و کسی نمیفهمد!؟
- [سایر] چرا خداوند در قرآن مسائلی را بیان می کند و بعد هم خود خدا میفرماید علم آن نزد من است و کسی نمیفهمد!؟
- [سایر] با توجه به آیه شریفه :«و اقم الصلوة لذکری(طه،14)» چرا خداوند،در قرآن میفرماید: نماز را برپا دارید، چرا نمیگوید نماز را بخوانید؟
- [سایر] آیا قرآن کریم در باره کشور اسرائیل و سرزمین فلسطین سخنی به میان آورده است؟
- [سایر] قرآن از اثرات مهم جو زمین چه سخنی به میان می آورد؟
- [سایر] در یک سایت سنی خواندم که، وقتی پیامبر اسلام(ص) با ابوبکر در غار بودند و آیه مربوطه نازل شد که خدا از قول پیامبر(ص) میفرماید: (ان الله معنا) و این فضیلتی برای ابوبکر است؛ زیرا خدا در قرآن میفرماید: (ان الله مع المتقین) به این مطلب چگونه میتوان پاسخ داد؟
- [سایر] بسم الله الرّحمن الرّحیم با سلام، آیا این روایت نبوی که میفرماید (به زودی سخنان زیادی به دروغ بر من بسته خواهد شد، پس هر سخنی که به شما رسید را بر قرآن عرضه کنید)، در کتب روایی اهل سنّت هم آمده است یا فقط در کتب شیعه است؟ لطفاً آدرس دهید. با تشکّر
- [آیت الله نوری همدانی] احتیاط مستحبّ آن است که امام درحال خطبه ، سخنی غیرمربوط به خطبه ها نگوید ، اَلْبَتَّه در فاصلة بین خطبه ها ونماز ، سخن گفتن بلامانع است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط مستحب آن است که امام در حال خطبه سخنی غیر مربوط به خطبه ها نگوید البته در فاصله بین خطبه ها و نماز، سخن گفتن بلامانع است.
- [آیت الله اردبیلی] زن در استحاضه کثیره و متوسطه بنابر احتیاط واجب نمیتواند جایی از بدن خود را به خط قرآن برساند، حتی اگر وظایف خود را انجام داده باشد.
- [آیت الله اردبیلی] زکات از واجبات بزرگ الهی است که در قرآن و روایات در کنار نماز و اعتقاد به آخرت قرار گرفته است و هدف از آن تأمین اجتماعی، تعدیل ثروت، تأمین زندگی فقرا، ایجاد تسهیلات و منافع عمومی و دینی و جذب غیر مسلمانان به اسلام است و یقینا اگر ثروتمندان زکات اموال خویش را بپردازند، فقر از جامعه اسلامی رخت برمیبندد. امام صادق علیهالسلام میفرماید: (همانا خداوند عزّوجلّ در اموال ثروتمندان برای فقرا به اندازه کفایت آنان واجب فرموده است و اگر میدانست آن مقدار کفایت نمیکند، هر آینه بر آن میافزود. آنچه بر سر فقرا آمده است به سبب کاستی الهی نیست، بلکه به علّت منع حقوق آنان از سوی کسانی است که حقوق فقرا را ادا نمیکنند و به درستی اگر مردم حقوق مستمندان را ادا میکردند، آنان در رفاه زندگی میکردند.)(1) با برچیده شدن فقر از جامعه، امنیت اجتماعی نیز حاکم میگردد؛ علی علیهالسلام میفرماید: (اموال خویش را با زکات پاسداری کنید.)(2) پرداختن زکات موجب رهایی از عذاب الهی(3) و حافظ جان و مال است و خداوند عزّوجلّ میفرماید: (هر آنچه را در راه خداوند انفاق میکنید خداوند به شما باز میگرداند و او بهترین روزی دهندگان است.)(4) نماز با پرداختن زکات است که به ثمر مینشیند چنانکه در روایت آمده است: (آن کسی که نماز به پایدارد و زکات نپردازد =============================================================================== 1 وسائل الشیعة، چاپ آل البیت، باب 1 از (أبواب ما تجب فیه الزکاة)،ح2،ج9،ص10. 2 نهج البلاغه، صبحی صالح، حکمت 146. 3 (آنان را که طلا و نقره گنجینه میکنند و آن را در راه خداوند انفاق نمیکنند، به عذاب دردناک بشارت ده.)، توبه(9):34. 4 سبأ(34):39. گویا نماز نخوانده است.)(1)
- [آیت الله وحید خراسانی] مس نمودن خط قران یعنی رساندن جایی از بدن به خط قران برای کسی که وضو ندارد حرام است و رساندن موی بدن به قران مانعی ندارد در صورتی که از توابع بشره شمرده نشود و اگر قران را به زبان فارسی یا به زبان دیگری ترجمه کنند مس ان در غیر اسم ذات و اسماء صفات خداوند متعال اشکال ندارد
- [آیت الله سیستانی] اگر بر جائی از بدن ، آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد ، چنانچه بخواهد غسل را ترتیبی بجا آورد ، باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد . و همچنین اگر بخواهد وضو بگیرد در مورد آیه قرآن بلکه در مورد اسم خداوند نیز بنابر احتیاط واجب .
- [آیت الله خوئی] مستحاضهای که برای نماز وضو گرفته یا غسل کرده بنابر احتیاط نمیتواند در حال اختیار جائی از بدن خود را به خط قرآن برساند، و در حال اضطرار جائز است ولی بنابر احتیاط باید وضو بگیرد.
- [آیت الله سیستانی] انسان نمیتواند از سهم سبیل اللّه قرآن یا کتاب دینی ، یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید ، مگر آنکه مصلحت عامه اقتضای این کار را داشته و از حاکم شرع بنابر احتیاط لازم اجازه بگیرد .
- [آیت الله مظاهری] قرضی که در آن قرار ربا باشد باطل و حرام است، و ربا از گناهان بسیار بزرگ است و قرآن شریف آن را اعلام جنگ با خدا و موجب نابودی مال میداند و در روایات، ربا را از زنای با محارم بالاتر دانستهاند، و ربا دادن مثل ربا گرفتن حرام است و کسی که قرض ربایی گرفته مالک آن نمیشود و نمیتواند در آن تصرّف کند، ولی اگر صاحب پول راضی باشد که گیرنده قرض در آن تصرّف کند مانعی ندارد.
- [آیت الله بهجت] اگر روزهدار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبر و جانشینان آن حضرت علیهمالسلام عمداً نسبت دروغ بدهد، روزه او باطل است. و خالی از وجه نیست که دروغ بستن به پیغمبران و جانشینان آنها و حضرت زهرا علیهمالسلام، ملحق به دروغ بستن به خدا باشد و روزه را باطل کند، ولی اگر شک داشته باشد که سخنی کذب است یا نه، و به یکی از آنان نسبت دهد، بنابر اقوی روزهاش باطل نمیشود. رساندن غُبار به حلق