کلمه (وحی) گاهی بر (الهام) اطلاق می‌شود که برای غیر پیامبران نیز هست؛ چنان که قرآن مجید می‌فرماید: (و اوحینا الی امّ موسی ان ارضعیه و فاذا خفت علیه فالقیه فی الیم؛ ما به مادر موسی الهام کردیم که فرزند خویش را شیر ده و آن گاه که بر او ترسیدی، به دریا بیفکنش.(1)) و گاهی سخن گفتن فرشته با انسان را نیز وحی گویند. با این معنا گاهی برای غیر پیامبران(علیهم السلام) نیز به کار رفته است؛ مانند حضرت‌مریم(علیها السلام) که قرآن مجید می‌فرماید: (و اذ قالت الملائکه یا مریم انّ اللَّه اصطفیک و طهّرک و اصطفیک علی نساء العالمین؛ و آن گاه که فرشتگان گفتند: ای مریم! خدا تو را برگزیده و پاک کرده و بر زنان عالم [زمان خود] برتری داده است.(2)) و کسی که فرشته با وی سخن گوید، (محدّث) نامند. پی نوشتها: 1) سوره قصص، آیه 7. 2) سوره آل عمران، آیه 42. eporsesh.com
آیا وحی، جز به پیامبران«علیهم السلام» به کسان دیگر نیز میرسد؟
کلمه (وحی) گاهی بر (الهام) اطلاق میشود که برای غیر پیامبران نیز هست؛ چنان که قرآن مجید میفرماید: (و اوحینا الی امّ موسی ان ارضعیه و فاذا خفت علیه فالقیه فی الیم؛ ما به مادر موسی الهام کردیم که فرزند خویش را شیر ده و آن گاه که بر او ترسیدی، به دریا بیفکنش.(1)) و گاهی سخن گفتن فرشته با انسان را نیز وحی گویند. با این معنا گاهی برای غیر پیامبران(علیهم السلام) نیز به کار رفته است؛ مانند حضرتمریم(علیها السلام) که قرآن مجید میفرماید: (و اذ قالت الملائکه یا مریم انّ اللَّه اصطفیک و طهّرک و اصطفیک علی نساء العالمین؛ و آن گاه که فرشتگان گفتند: ای مریم! خدا تو را برگزیده و پاک کرده و بر زنان عالم [زمان خود] برتری داده است.(2)) و کسی که فرشته با وی سخن گوید، (محدّث) نامند.
پی نوشتها:
1) سوره قصص، آیه 7.
2) سوره آل عمران، آیه 42.
eporsesh.com
- [سایر] منظور از «وحی نفسی» که عدهای در تفسیر وحی نازل به پیامبران به آن پناه بردهاند چیست و چگونه نقد می شود؟
- [سایر] منظور از «اهل البیت» در آیه تطهیر چیست؟
- [سایر] اگر ائمه«علیهم السلام» دارای معجزه بودند چرا امام حسین«علیه السلام» در کربلا آب از زمین استخراج نکردند؟
- [سایر] مراد از «وحی» و «امر آسمانها» در آیه 12 سوره فصلت چیست؟
- [سایر] مراد از «وحی» و «امر آسمانها» در آیه 12 سوره فصلت چیست؟
- [سایر] آیا ریشه ی قرآن «وحی الهی» یا «مکتوب بشری» است؟
- [سایر] چه فرقی میان «وحی و الهام» و «الهام و تحدیث» وجود دارد؟
- [سایر] در زیارت ائمه معصومین(علیهم السلام) مخصوصاً امام حسین(علیه السلام))، معنای «لعن» چیست؟
- [سایر] آیا ائمه اطهار علیهم السّلام به جز امیر المؤمنین علیه السّلام هم دارای «اصحاب سرّ» بوده اند؟
- [سایر] آیا «توسل» به معصومین(علیهم السلام) با توحید عبادی منافاتی ندارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی پناه بر خدا به خدا، یا پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا یکی از ائمه معصومین(علیهم السلام) یا فاطمه زهرا(علیهم السلام) دشنام و ناسزا گوید یا عداوت داشته باشد، کافراست.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله سبحانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله وحید خراسانی] شخصی که به یکی از چهارده معصوم علیهم السلام از روی دشمنی دشنام دهد نجس است
- [آیت الله مظاهری] هرگاه کسی به خدا یا پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم یا یکی از ائمّه معصومین علیهم السلام یا فاطمه زهرا علیها السلام ناسزا گوید یا با یکی از اینها دشمنی داشته باشد و یا یکی از ائمه علیهم السلام یا غیر آنها را خدا بداند کافر است.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن در حرم امامان علیهم السلام مستحب است بلکه از بعضی روایات استفاده می شود که نماز در حرم مطهر حضرت امیر المومنین علیه السلام و سیدالشهداء علیه السلام افضل از مسجد است
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که در حق علی(علیه السلام) و سایر امامان(علیهم السلام) غلو کنند; یعنی، آن بزرگواران را خدا بدانند یا صفات مخصوص خدایی برای آنها قائل باشند، کافرند.