در روایات آمده است که غیر از قرآن موجود, قرآنهای دیگری وجود داشته که ازجمله آنها قرآن حضرت علی(ع) است. قرآنهای یادشده با قرآن کنونی تفاوتهایی داشته و برخی از آنها مانند قرآن حضرت علی(ع) و ابنمسعود و ابیّبن کعب از دیدگاه شیعه دارای اعتبار کامل هستند؛ به ویژه قرآن حضرت علی(ع) که معیار و محک صحت هر نسخه و قرآن دیگری است و به دستور پیامبر(ص) گردآوری و برای استفاده مردم به خلیفه اوّل ارائه شد؛ ولی خلیفه از پذیرش آن سر باز زد و برخی از اطرافیانش گفتند که ما همانند آن قرآن را پیش خود داریم. با توجه به تعدد قرآنها, تفاوت آنها با قرآن موجود و اعتبار برخی از آنها معلوم میشود که قرآن تحریف شدهاست. در پاسخ باید گفت: قرآنهای یادشده و قرائتهای مذکور آنها با قرآن موجود تفاوت نداشته و آنچه به عنوان موارد اختلاف ذکر شده, از قبیل شأن نزول, ذکر مصداق, تفسیر و تأویل قرآن بودهاست و ربطی به متن قرآن ندارد. بعلاوه دلیلی بر اعتبار آن قرآنها در دست نیست واگر در متن آن قرآنها با قرآن موجود متفاوت باشند, همین تفاوت دلیل دیگری بر بی اعتباری آنها است؛ زیرا قرآن موجود به صورت متواتر نقل شده و بررسی آن, از سوی خدا بودنش را تأیید میکند؛ ولی در مورد قرآنهای ادعا شده, هیچ دلیلی بر اعتبار موارد اختلاف آنها با قرآن موجود دردست نیست؛ بلکه بررسی برخی موارد نقل شده از آنها غیر قرآن بودن آنها را تأیید میکند. تفاوت قرآن حضرت علی(ع) با قرآن موجود نیز فقط در دو زمینه بوده است: الف)آنکه قرآن آن حضرت طبق ترتیب نزول مرتب شدهاست؛ ب) آن که افزون بر متن قرآن شأن نزولها, مصادیق, تفسیر و تأویل آیات نیز در آن ثبت شده است و اگر قرآنهای دیگر با قرآن آن حضرت تفاوتهای اساسی و قابل توجه میداشت, آن حضرت نسبت به آن اعتراض جدّی میفرمود؛ در صورتی که هیچ اعتراضی در این خصوص از آن حضرت نقل نشده است. eporsesh.com
در روایات آمده است که غیر از قرآن موجود, قرآنهای دیگری وجود داشته که ازجمله آنها قرآن حضرت علی(ع) است. قرآنهای یادشده با قرآن کنونی تفاوتهایی داشته و برخی از آنها مانند قرآن حضرت علی(ع) و ابنمسعود و ابیّبن کعب از دیدگاه شیعه دارای اعتبار کامل هستند؛ به ویژه قرآن حضرت علی(ع) که معیار و محک صحت هر نسخه و قرآن دیگری است و به دستور پیامبر(ص) گردآوری و برای استفاده مردم به خلیفه اوّل ارائه شد؛ ولی خلیفه از پذیرش آن سر باز زد و برخی از اطرافیانش گفتند که ما همانند آن قرآن را پیش خود داریم. با توجه به تعدد قرآنها, تفاوت آنها با قرآن موجود و اعتبار برخی از آنها معلوم میشود که قرآن تحریف شدهاست.
در پاسخ باید گفت: قرآنهای یادشده و قرائتهای مذکور آنها با قرآن موجود تفاوت نداشته و آنچه به عنوان موارد اختلاف ذکر شده, از قبیل شأن نزول, ذکر مصداق, تفسیر و تأویل قرآن بودهاست و ربطی به متن قرآن ندارد. بعلاوه دلیلی بر اعتبار آن قرآنها در دست نیست واگر در متن آن قرآنها با قرآن موجود متفاوت باشند, همین تفاوت دلیل دیگری بر بی اعتباری آنها است؛ زیرا قرآن موجود به صورت متواتر نقل شده و بررسی آن, از سوی خدا بودنش را تأیید میکند؛ ولی در مورد قرآنهای ادعا شده, هیچ دلیلی بر اعتبار موارد اختلاف آنها با قرآن موجود دردست نیست؛ بلکه بررسی برخی موارد نقل شده از آنها غیر قرآن بودن آنها را تأیید میکند. تفاوت قرآن حضرت علی(ع) با قرآن موجود نیز فقط در دو زمینه بوده است:
الف)آنکه قرآن آن حضرت طبق ترتیب نزول مرتب شدهاست؛ ب) آن که افزون بر متن قرآن شأن نزولها, مصادیق, تفسیر و تأویل آیات نیز در آن ثبت شده است و اگر قرآنهای دیگر با قرآن آن حضرت تفاوتهای اساسی و قابل توجه میداشت, آن حضرت نسبت به آن اعتراض جدّی میفرمود؛ در صورتی که هیچ اعتراضی در این خصوص از آن حضرت نقل نشده است.
eporsesh.com
- [سایر] آیا قرآن تحریف نشده ؟ دلایل شما بر عدم تحریف قرآن چیست؟
- [سایر] انواع تحریف و دلایل عدم تحریف قرآن چیست؟
- [سایر] دلایل عدم تحریف قرآن چیست؟
- [سایر] دلایل تحریف کتب آسمانی بجز قرآن چیست؟
- [سایر] دلایل تحریف ناپذیری قرآن را بفرمایید؟
- [سایر] دلایل مصونیت قرآن از تحریف را بیان کنید؟
- [سایر] دلایل قرآنی مصونیت از تحریف چیست؟
- [سایر] برخی میگویند قرآن تحریف شده. در مورد عدم تحریف قرآن صحبت نمائید.
- [سایر] تثلیث در مسیحیت را توضیح داده و پیشینه تثلیث در مسیحیت چیست؟ دلائل تحریف انجیل چیست؟
- [سایر] ادله عدم تحریف قرآن و تحریف کتاب آسمانی دیگر چیست؟
- [آیت الله سبحانی] هرگاه صلح را به قید نقد انجام دهد و یا قید نکند امّا رویکرد صلح این باشد که وجه را به طور نقد بپردازد، اگر در پرداخت وجه تأخیر کرد می تواند آن را به هم بزند.
- [آیت الله اردبیلی] استفاده از حقّ شفعه فوری است، پس اگر شریک سهلانگاری نماید و بدون عذر تأخیر بیندازد، حقّ او ساقط میشود و در صورت استفاده از حقّ شفعه، همان مبلغ تعیین شده را باید به فروشنده بپردازد، نه کمتر و نه بیشتر، اگر معامله نقد باشد نقد و اگر نسیه باشد نسیه؛ ولی با رضایت طرفین میتواند کمتر یا بیشتر و یا به نحو نقد یا نسیه بپردازد.
- [آیت الله جوادی آملی] .داد و ستد ممکن است به چهار صورت انجام شود که سه قسم آن صحیح و یک صورت آن باطل است و اقسام آن چنیناند : 1 .کالا و بها هر دو نقد باشد؛ 2 .کالا نقد و بها نسیه باشد؛ 3 .کالا نسیه (سَلَف) و بها نقد باشد که این سه قسم صحیح است؛ 4 .کالا و بها هر دو نسیه باشند که این قسم باطل است.
- [آیت الله علوی گرگانی] سفتههای وعدهای که به بانکها یا غیر بانکها فروخته میشود معمولاً در مقابل وجه نقد فروخته میشود و باید هم در مقابل وجه نقد فروخته شود زیرا که اگر در مقابل وجه نسیه ووعده فروخته شود بیع دین بدین شده ومعامله محلّ اشکال خواهد بود.
- [آیت الله خوئی] سفتههای وعدهای که به بانکها یا غیر بانکها فروخته میشود معمولًا در مقابل وجه نقد فروخته میشود و باید هم در مقابل وجه نقد فروخته شود زیرا اگر در مقابل وجه نسیه و وعده فروخته شود بیع دین بدین شده و معامله محل اشکال خواهد بود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] معامله سلف آن است که پول کالا نقد بوده، ولی خود کالا به گونه کلّی و زماندار باشد، بنابراین اگر با پول نقد با فروشنده معامله کند که مثلاً بعد از شش ماه فلان جنس را تحویل بگیرد و فروشنده هم قبول کند، معامله سلف است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر از کسی طلبی دارد که باید بعد از مدّتی بگیرد، اگر هرآینه مقداری از طلب خود را گذشت کند وبقیّه را نقد بگیرد اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی جنسی را نسیه بفروشد ولی بعداً مقداری از طلب خود را کم کند و بقیه را نقد بگیرد اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] خرید و فروش ارز به قیمت بازار یا کمتر و یا بیشتر از آن، چه نقد و چه مدتدار، صحیح است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر خوشة گندم و جو را بعد از آنکه دانه بسته ، به چیز دیگری غیر از گندم و جو بفروشد اشکال ندارد . نقد و نسیه