قرآن کریم عین آن قرآنی است که از لبهای مطهر رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه ‌و آله و سلم) رسیده است و آنچه که از لبهای مطهر آن حضرت شنیده شده عین ‌چیزی است که خداوند بر قلب پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نازل کرده است ‌و آن چه که بر قلب او نازل شده عین آن چیزی است که از ذات اقدس اله تنزّل پیدا کرده ‌است. دلایل عقلی و نقلی متعددی بر این موضوع دلالت دارند. دلیل عقلی مسئله این است که خداوند هرگز بندگان خود را بدون هادی و راهنما رها ‌نمیکند ”کَفی بِرَبّکَ هادیاً وَ نَصیراً“(1) اگر دینی خاتم ادیان و پیامبر این دین، خاتم انبیا ‌باشد و دین قابل تحریف باشد، معنایش این است که ذات اقدس اله از هدایت بشر ‌صرف نظر کرده است. برای این که کتاب و دینی فرستاده که این دین در دسترس حوادث ‌کم و زیاد گردیده و از سلامت و صحت آن کاسته شده است. پس دینی باطل است ‌یعنی خداوند بشر را به حال خود رها کرده است و این باحکمت او سازگار نیست.‌ دلیل نقلی خود قرآن کریم است. در سوره مبارکه حجر فرمود: ”إنّا نَحنُ نَزّلنا الذّکرَ وَإنّا لَهُ ‌لَحافِظُون“(2) ما این قرآن را نازل کردیم و خود ما حافظ آن هستیم. در سوره فصّلت هم ‌فرمود: ”وَانّهُ لَکِتابٌ عَزیزٌ لا یأتیهِ الباطِلُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَلا مِنْ خَلْفِهِ تَنْزیلٌ مِنْ حَکیمٍ ‌حَمیدٍ“(3) این کتاب آسمانی از عزّت الهی برخوردار است، هیچ بطلانی در آن راه ندارد. ‌اگر قرار باشد قرآن تحریف شود، بیگانه به این قرآن راه یابد و چیزی از آن کم کند یا بر آن ‌بیفزاید، این قرآن بطلانپذیر میشود؛ در حالی که خدا درباره قرآن فرمود: ”لایَأتیهِ الباطِلُ ‌مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَلا مِنْ خَلْفِهِ“ نه در زمان نزول خود قرآن، نه بعد از نزول قرآن و نه بعد از ‌رحلت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) چیزی او را باطل نمیکند.‌ ‌‌ ‌(1) سوره فرقان، آیه 31.‌ ‌(2) سوره حجر، آیه 9.‌ ‌(3)سوره فصلت، آیه 42. ( آیةالله جوادی آملی )‌
قرآن کریم عین آن قرآنی است که از لبهای مطهر رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) رسیده است و آنچه که از لبهای مطهر آن حضرت شنیده شده عین چیزی است که خداوند بر قلب پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نازل کرده است و آن چه که بر قلب او نازل شده عین آن چیزی است که از ذات اقدس اله تنزّل پیدا کرده است. دلایل عقلی و نقلی متعددی بر این موضوع دلالت دارند.
دلیل عقلی مسئله این است که خداوند هرگز بندگان خود را بدون هادی و راهنما رها نمیکند ”کَفی بِرَبّکَ هادیاً وَ نَصیراً“(1) اگر دینی خاتم ادیان و پیامبر این دین، خاتم انبیا باشد و دین قابل تحریف باشد، معنایش این است که ذات اقدس اله از هدایت بشر صرف نظر کرده است. برای این که کتاب و دینی فرستاده که این دین در دسترس حوادث کم و زیاد گردیده و از سلامت و صحت آن کاسته شده است. پس دینی باطل است یعنی خداوند بشر را به حال خود رها کرده است و این باحکمت او سازگار نیست.
دلیل نقلی خود قرآن کریم است. در سوره مبارکه حجر فرمود: ”إنّا نَحنُ نَزّلنا الذّکرَ وَإنّا لَهُ لَحافِظُون“(2) ما این قرآن را نازل کردیم و خود ما حافظ آن هستیم. در سوره فصّلت هم فرمود: ”وَانّهُ لَکِتابٌ عَزیزٌ لا یأتیهِ الباطِلُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَلا مِنْ خَلْفِهِ تَنْزیلٌ مِنْ حَکیمٍ حَمیدٍ“(3) این کتاب آسمانی از عزّت الهی برخوردار است، هیچ بطلانی در آن راه ندارد. اگر قرار باشد قرآن تحریف شود، بیگانه به این قرآن راه یابد و چیزی از آن کم کند یا بر آن بیفزاید، این قرآن بطلانپذیر میشود؛ در حالی که خدا درباره قرآن فرمود: ”لایَأتیهِ الباطِلُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَلا مِنْ خَلْفِهِ“ نه در زمان نزول خود قرآن، نه بعد از نزول قرآن و نه بعد از رحلت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) چیزی او را باطل نمیکند.
(1) سوره فرقان، آیه 31.
(2) سوره حجر، آیه 9.
(3)سوره فصلت، آیه 42.
( آیةالله جوادی آملی )
- [سایر] آیا قرآن تحریف نشده ؟ دلایل شما بر عدم تحریف قرآن چیست؟
- [سایر] ادله عدم تحریف قرآن و تحریف کتاب آسمانی دیگر چیست؟
- [سایر] چراتورات وانجیل تحریف شده ولی قرآن تحریف نشده؟
- [سایر] با توجه به اینکه در کتاب کافی احادیث تحریف قرآن آمده آیا جناب کلینی معتقد به تحریف قرآن بوده اند؟
- [سایر] انواع تحریف و دلایل عدم تحریف قرآن چیست؟
- [سایر] علل عدم تحریف قرآن. چرا میگوییم قرآن اعجاز است؟
- [سایر] منظور از تحریف معنوی قرآن چیست؟
- [سایر] دیدگاه شیعه درباره تحریف قرآن چیست؟
- [سایر] چرا میگوییم قرآن تحریف نشده است؟
- [سایر] دلایل عدم تحریف قرآن چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] (مجهولالمالک) به مالی میگویند که صاحب آن مشخص نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر به جایی برسد که اذان شهر را که معمولاً درجای بلند میگویند نشنود ولی اذانی را که در جای خیلی بلند میگویند بشنود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] فقّاع که از جو گرفته میشود و به آن (آبجو) میگویند، نجس است ولی آبی که به دستور پزشکان از جو میگیرند و به آن (ماء الشّعیر) میگویند، پاک است.
- [آیت الله مظاهری] فقاع که از جو گرفته میشود و به آن آب جو میگویند نجس است ولی آبی که به دستور طبیب از جو میگیرند و به آن ماء الشعیر میگویند پاک میباشد. 10 و11 - حیواننجاستخوار و حیوانیکه انسانبا آننزدیکینموده:
- [آیت الله بروجردی] فُقّاع که از جو گرفته میشود و به آن آب جو میگویند نجس است، ولی آبی که به دستور طبیب از جو میگیرند و به آن ماءِ الشعیر میگویند، پاک میباشد.
- [آیت الله خوئی] فقاع که از جو گرفته میشود و به آن آبجو میگویند، نجس است و غیر فقاع مانند آبی که بهدستور طبیب از جو میگیرند و به آن ماءالشعیر میگویند، پاک میباشد.
- [آیت الله خوئی] اگر بهجایی برسد که اذان شهر را که معمولا در جای بلند میگویند نشنود. ولی اذانی را که در جای خیلی بلند میگویند بشنود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] فُقّاع که از جو گرفته میشود و به آن آبجو میگویند، نجس است؛ ولی آبی که به دستور پزشک از جو میگیرند و مست کننده نیست و به آن (ماءالشعیر) میگویند، پاک است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر به جایی برسد که اذان شهر را که معمولاً در جای بلندی میگویند نشنود ولی اذانی را که در جای خیلی بلند میگویند بشنود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله سیستانی] چنانچه در صدق عرفی شک کند و نداند که آبیاری طوری است که در عرف میگویند با هر دو آبیاری شده ، یا اینکه میگویند آبیاری آن مثلاً با باران است ، اگر سه چهلم بدهد کافی است .