آیه شریفه «یوم تکون السماء کالمُهْل»، توصیف کننده چه روزی است؟
این توصیف دیگری از روز قیامت و دگرگونیهای شدیدی است که در جهان واقع می شود، این تعبیر تنها یکبار در قرآن در آیه 8 معارج آمده است، می فرماید [حوادث قیامت در آن روز واقع می شود که آسمان همچون فلز گداخته ای خواهد بود] (یَوْمَ تَکُونُ السَّماءُ کَالْمُهْلِ) (مُهْل) (بر وزن قفل) گاه به معنی فلز گداخته و مذاب تفسیر شده، و گاه به معنی دُردی که در ته ظرف روغن و مانند آن می نشیند، و گاه به معنی نقره مذاب و گاه به معنی تفاله قیر، (مجمع البیان) ولی معنی اول با توجه به آیه های دیگر که سخن از حوادث روز قیامت می گوید مناسبتر است. منظور از آسمان در اینجا یا کرات آسمانی است، و یا صفحه آسمان است که بر اثر انفجار کرات به صورت فلز گداخته در می آید. بعضی از مفسران گفته اند این احتمال وجود دارد که بسیاری از کرات آسمانی که هم اکنون به صورت گازهای فشرده ای هستند در آن روز به شکل توده مذابی در می آیند که مرحله تازه شکل گیری این گازها است و مقدمه ای است برای طرح جهان قیامت. (فی ظلال القرآن 8/278و178.). eporsesh.com
عنوان سوال:

آیه شریفه «یوم تکون السماء کالمُهْل»، توصیف کننده چه روزی است؟


پاسخ:

این توصیف دیگری از روز قیامت و دگرگونیهای شدیدی است که در جهان واقع می شود، این تعبیر تنها یکبار در قرآن در آیه 8 معارج آمده است، می فرماید [حوادث قیامت در آن روز واقع می شود که آسمان همچون فلز گداخته ای خواهد بود] (یَوْمَ تَکُونُ السَّماءُ کَالْمُهْلِ)
(مُهْل) (بر وزن قفل) گاه به معنی فلز گداخته و مذاب تفسیر شده، و گاه به معنی دُردی که در ته ظرف روغن و مانند آن می نشیند، و گاه به معنی نقره مذاب و گاه به معنی تفاله قیر، (مجمع البیان) ولی معنی اول با توجه به آیه های دیگر که سخن از حوادث روز قیامت می گوید مناسبتر است.
منظور از آسمان در اینجا یا کرات آسمانی است، و یا صفحه آسمان است که بر اثر انفجار کرات به صورت فلز گداخته در می آید.
بعضی از مفسران گفته اند این احتمال وجود دارد که بسیاری از کرات آسمانی که هم اکنون به صورت گازهای فشرده ای هستند در آن روز به شکل توده مذابی در می آیند که مرحله تازه شکل گیری این گازها است و مقدمه ای است برای طرح جهان قیامت. (فی ظلال القرآن 8/278و178.).
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین