منظور از این آیه شریفه «یوم تبدل الارض غیر الارض و السموات» چیست؟
این نام که فقط یک بار در قرآن مجید در سوره ابراهیم آیه 48 آمده است، اشاره به انتقام الهی از ظالمان و مجرمان است، می فرماید [آن در روزی واقع می شود که این زمین به زمین دیگر، و آسمانها (به آسمان دیگری) مبدل می شوند] (یَوْمَ تُبدِّلُ الْاَرْضِ غَیْرَ الْاَرْضِ وَالسَّمواتُ). نخست همه در هم پیچیده می شوند، سپس معمار عالم هستی طرحی نوین می ریزد، و زمین و آسمان تازه ای را در مرحله ای بالاتر و والاتر آن گونه که طبیعت روز قیامت است ابداع می کند. در اینکه آیا ظاهر و کیفیت زمین عوض می شود، یا ذات آن؟ در میان مفسران گفتگو است بعضی گفته اند تمام کوهها و جنگلها و مانند آن دگرگون می شوند، زمین صاف به رنگ سفید همچون نقره در می آید، زمینی که هرگز خونی بر آن ریخته نشده، و گناهی بر آن انجام نگرفته است، آسمانها نیز به همین ترتیب دگرگون می شوند. بعضی دیگر گفته اند این زمین و آسمان به کلی فانی گشته، و زمین و آسمان جدیدی جانشین آن می گردد، ولی این احتمال با آیات دیگر قرآن سازگار نیست که می گویند قبرهای انسانها و خاکهای بدن آنها همچنان باقی می ماند، و اگر گفته شود که این دگرگونی زمین بعد از حیات انسانها رخ می دهد این سخن با ذیل آیه که می گوید (وَبَرَزُوا لِلّه الْواحِدِ الْقَهّارِ) [و همه آنها در پیشگاه خداوند واحد قهار ظاهر می گردند] منافات دارد، چرا که ظاهرش این است که ظهور و بروز خلائق بعد از دگرگونی زمین است. eporsesh.com
عنوان سوال:

منظور از این آیه شریفه «یوم تبدل الارض غیر الارض و السموات» چیست؟


پاسخ:

این نام که فقط یک بار در قرآن مجید در سوره ابراهیم آیه 48 آمده است، اشاره به انتقام الهی از ظالمان و مجرمان است، می فرماید [آن در روزی واقع می شود که این زمین به زمین دیگر، و آسمانها (به آسمان دیگری) مبدل می شوند] (یَوْمَ تُبدِّلُ الْاَرْضِ غَیْرَ الْاَرْضِ وَالسَّمواتُ).
نخست همه در هم پیچیده می شوند، سپس معمار عالم هستی طرحی نوین می ریزد، و زمین و آسمان تازه ای را در مرحله ای بالاتر و والاتر آن گونه که طبیعت روز قیامت است ابداع می کند.
در اینکه آیا ظاهر و کیفیت زمین عوض می شود، یا ذات آن؟ در میان مفسران گفتگو است بعضی گفته اند تمام کوهها و جنگلها و مانند آن دگرگون می شوند، زمین صاف به رنگ سفید همچون نقره در می آید، زمینی که هرگز خونی بر آن ریخته نشده، و گناهی بر آن انجام نگرفته است، آسمانها نیز به همین ترتیب دگرگون می شوند.
بعضی دیگر گفته اند این زمین و آسمان به کلی فانی گشته، و زمین و آسمان جدیدی جانشین آن می گردد، ولی این احتمال با آیات دیگر قرآن سازگار نیست که می گویند قبرهای انسانها و خاکهای بدن آنها همچنان باقی می ماند، و اگر گفته شود که این دگرگونی زمین بعد از حیات انسانها رخ می دهد این سخن با ذیل آیه که می گوید (وَبَرَزُوا لِلّه الْواحِدِ الْقَهّارِ) [و همه آنها در پیشگاه خداوند واحد قهار ظاهر می گردند] منافات دارد، چرا که ظاهرش این است که ظهور و بروز خلائق بعد از دگرگونی زمین است.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین