با توجّه به آنچه درپاره ای از آیات آمده است، آفرینش آسمان ها و زمین و آنچه در میان آنها است، در شش روز صورت گرفته است(1)؛ بنابراین، آنچه از آیات 9 تا 11 سوره فصلت به دست می آید، این است که (اربعة ایّام)(چهار روز) مربوط به آفرینش زمین و قرار دادن کوه ها و تقدیر قوت و خوراک باشد: (وجعل فیها رواسی من فوتها و بارک فیها و قدّر فیها اقواتها فی اربعة ایام سواءً للسائلین; و در آن(زمین) کوه های استوار را در بالای آن قرار داد و به آن برکت داد و خوردنی های آن را در چهار روز(دوره) تقدیر کرد، در حالی که برای طالبان]آن خوردنی ها [مساوی است.) و دو روز مربوط به آفرینش آسمانها، در این چهار روز ملحوظ نمی باشد; زیرا در آیه بعد می فرماید: (ثم استوی الی السماء فهی دخان فقال لها و للارض ائتیا طائعین فقضیهن سبع سموات فی یومین...)؛ بنابراین، چهار روز ذکر شده در آیه قبل، جدا از زمان مربوط به آفرینش آسمانهاست. پی نوشت: 1 - سوره اعراف، آیه 54; سوره یونس، آیه 3; سوره هود، آیه 59; سوره فرقان، آیه 59; سوره سجده، آیه 38؛ سوره ق، آیه 38; سوره حدید، آیه 4. eporsesh.com
آیا براساس آیه 10 سوره فصلت، خلقت آسمانها و زمین از نظر قرآن در چهار روز(دوره) صورت گرفته است؟
با توجّه به آنچه درپاره ای از آیات آمده است، آفرینش آسمان ها و زمین و آنچه در میان آنها است، در شش روز صورت گرفته است(1)؛ بنابراین، آنچه از آیات 9 تا 11 سوره فصلت به دست می آید، این است که (اربعة ایّام)(چهار روز) مربوط به آفرینش زمین و قرار دادن کوه ها و تقدیر قوت و خوراک باشد: (وجعل فیها رواسی من فوتها و بارک فیها و قدّر فیها اقواتها فی اربعة ایام سواءً للسائلین; و در آن(زمین) کوه های استوار را در بالای آن قرار داد و به آن برکت داد و خوردنی های آن را در چهار روز(دوره) تقدیر کرد، در حالی که برای طالبان]آن خوردنی ها [مساوی است.) و دو روز مربوط به آفرینش آسمانها، در این چهار روز ملحوظ نمی باشد; زیرا در آیه بعد می فرماید: (ثم استوی الی السماء فهی دخان فقال لها و للارض ائتیا طائعین فقضیهن سبع سموات فی یومین...)؛ بنابراین، چهار روز ذکر شده در آیه قبل، جدا از زمان مربوط به آفرینش آسمانهاست.
پی نوشت:
1 - سوره اعراف، آیه 54; سوره یونس، آیه 3; سوره هود، آیه 59; سوره فرقان، آیه 59; سوره سجده، آیه 38؛ سوره ق، آیه 38; سوره حدید، آیه 4.
eporsesh.com
- [سایر] قرآن می گوید: آفرینش آسمان ها و زمین چند روز طول کشید؟ پروردگار شما، خداوندی است که آسمانها و زمین را در شش روز آفرید (56) سورة الأعراف پروردگار شما، خداوندی است که آسمانها و زمین را در شش آفرید (3) سوره یونس همان (خدایی) که آسمانها و زمین و آنچه را میان این دو وجود دارد، در شش روز آفرید(59) سورة الفرقان او کسی است که آسمانها و زمین را در شش روز آفرید(7) سورة هود آیات فوق صراحتا گویای آن است که خداوند آسمان ها و زمین را در شش روز خلق فرمود. اما مطابق آیات زیر: -بگو آیا شما به آن کس که زمین را در دو روز آفرید کافر هستید و برای او همانندهایی قرارمیدهید؟! (9)سورة فصلت او در زمین کوههای استواری قرار داد و برکاتی در آن آفرید و مواد غذایی آن را مقدر فرمود، - اینها همه در چهار روز بود- درست به اندازه نیاز تقاضا کنندگان! (10)سورة فصلت سپس به آفرینش آسمان پرداخت، ... در این هنگام آنها را بصورت هفت آسمان در دو روز آفرید... (11و 12 ) سورة فصلت خوب حالا به محاسبه بپردازیم: 2 روز (برای آفرینش زمین) + 4 روز( برای آفرینش برکات) + 2 روز (برای آفرینش آسمان ها) = 8 روز ، و نه 6 روز نتیجه: 6 = 8 ؟! مشکل از کجاست؟ از معجزه محمّدبن عبدالله یا از ریاضیات؟
- [سایر] خلقت آسمانها و زمین و آنچه در آنهاست در چه مدت بوده است؟
- [سایر] نظر قرآن در مورد اینکه آفرینش آسمانها و زمین بزرگتر از آفرینش انسانها است چیست؟
- [سایر] آیه 46 سوره فصلت تفسیرش چیست و چه پیامی دارد؟
- [سایر] کدام آیه قران به نظریه گسترش آسمانها اشاره میکند؟
- [سایر] مراد از «وحی» و «امر آسمانها» در آیه 12 سوره فصلت چیست؟
- [سایر] مراد از «وحی» و «امر آسمانها» در آیه 12 سوره فصلت چیست؟
- [سایر] تفسیر آیات 10 و 11 سوره سبأ چیست و از آیه (انِ اعْمَلْ سابِغاتِ ...) چه معنایی برداشت میشود؟
- [سایر] تفسیر آیه 61 سوره بقره و شان نزول آن و نظر ائمه راجع به این آیه
- [سایر] چند باغ در بهشت وجود دارد؟ یک باغ که در سورههای: زمر آیه 73، سوره فصلت آیه 30، سوره حدید آیه 21، سوره نازعات آیه 41؛ آمده است یا زیادتر که در سورههای: کهف آیه 31، سوره حج آیه 23، سوره فاطر آیه 33 آمده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوره هایی که سجده واجب دارد چهار سوره است: 1 سوره سجده (سوره 32) آیه 15. 2 سوره فصلت (سوره 41) آیه 37. 3 سوره نجم (سوره 53) آیه 62. 4 سوره علق(سوره 96) آیه 19.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه در نماز واجب یکی از چهار سوره ای را که آیه سجده دارد(1) عمداً بخواند بنابراحتیاط واجب باید سجده را به جا آورد سپس برخیزد و حمد و سوره دیگری بخواند و نماز را تمام کند و بعد اعاده نماید و چنانچه سهواً مشغول خواندن سوره سجده شود اگر قبل از رسیدن به آیه سجده متوجه گردد باید آن سوره را رها کرده و سوره دیگری بخواند و اگر از نصف گذشته باشد احتیاطاً نماز را اعاده کند اگر بعد از خواندن آیه سجده بفهمد باید به ترتیب بالا عمل کند. 1. سوره الم سجده سوره حم سجده (فصلت) سوره والنجم و سوره اقرأ (علق).
- [آیت الله شبیری زنجانی] آیههای: 15 سوره سجده و 37 سوره فصّلت و 62 سوره نجم و 19 سوره علق، آیات سجده واجب است که اگر انسان بخواند یا گوش دهد بعد از تمام شدن آن آیه باید فوراً سجده کند، هر چند هنگام خواندن یا گوش دادن به قرآن بودن آن توجّه نداشته باشد و اگر فراموش کرد هر وقت یادش آمد باید سجده کند و کسی که گوش نمیدهد ولی آیه را میشنود بنا بر احتیاط مستحب سجده کند.
- [آیت الله بهجت] در هریک از چهار سوره: (سجده) (سوره32)، (فصّلت) (سوره?1)، (نجم) (سوره?3)، (علق) (سوره9?)، یک آیه سجده است که اگر انسان بخواند یا به آن گوش دهد، بعد از تمام شدن آن آیه، باید فوراً سجده کند؛ و اگر فراموش کرد هر وقت یادش آمد باید سجده نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکة یس و الصافات و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم ازو سورة اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه ازو قرآن ممکن بخوانند .
- [آیت الله وحید خراسانی] در هر یک از چهار سوره والنجم و اقرا الم تنزیل حم سجده فصلت یک ایه سجده است که اگر انسان بخواند یا گوش دهد بعد از تمام شدن ان ایه باید فورا سجده کند و اگر فراموش کرد هر وقت یادش امد باید سجده نماید مگر در حال نماز باشد که در این صورت باید به دستوری که در مساله و و گذشت عمل کند و اما اگر بدون اختیار ایه سجده را بشنود احتیاط مستحب این است که سجده کند
- [آیت الله بروجردی] در هر یک از چهار سورهی وَ النَّجم [نجم]، اِقرَأْ [علق] و الم تَنزیل [سجده] و حم سَجدِه [فصلت]، یک آیة سجده است که اگر انسان بخواند یا بشنود، بعد از تمام شدنِ آن آیه باید فوراً سجده کند و اگر فراموش کرد هر وقت یادش آمد باید سجده نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] در هریک از چهار سوره نجم و علق و فصّلت و سجده یک آیه سجده است، که اگر انسان بخواند یا بشنود، بعد از تمام شدن آن آیه، باید فوراً سجده کند و اگر فراموش کرد، هر وقت یادش آمد باید سجده نماید و اگر در بین نماز بشنود به دستوری که در )مسأله 994) گذشت باید عمل نماید.