سوره زمر در مکه نازل شده است؛ به همین جهت، بیش از هر چیز، سخن از مسائل توحید و معاد و اهمیت قرآن و مقام نبوت پیامبر اسلاممیباشد، چنان که معمول سورههای مکی چنین است. این سوره از چند بخش مهم تشکیل شده است: 1. چیزی که بیشتر از همه، در سراسر این سوره منعکس است، مسئله دعوت به توحید میباشد. توحید در تمام ابعاد و شاخههایش؛ توحید خالقیت، ربوبیت و عبادت، به خصوص روی مسئله اخلاص در عبادت وبندگی خدا، بارها در آیات مختلف این سوره، تکیه شده است. 2. مسئله "معاد" و دادگاه بزرگ عدالت خداوند، ثواب و جزا، غرفههای بهشتی، سایبانهای آتشین دوزخی، ترس و وحشت روز قیامت، آشکار شدن نتایج اعمال و... 3. هم چنین در این سوره، که تنها قسمت کوتاهی از آن را اشغال میکند، به اهمیت قرآن مجید پرداخته شده است. 4. در بخشی دیگر از سوره، به سرنوشت اقوام پیشین و مجازات دردناک الهی نسبت به تکذیب کنندگان آیات حق اشاره شده است. 5. و بالاخره در بخش دیگری از این سوره، درباره توبه و باز بودن درهای بازگشت به سوی خدا سخن به میان آمده و مؤثرترین آیات توبه و رحمت، در این بخش بیان شده است که شاید در قرآن، آیهای نوید بخشتر از آن، در این زمینه نباشد.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 19، ص 359، دارالکتب الاسلامیه.) eporsesh.com
سوره زمر در مکه نازل شده است؛ به همین جهت، بیش از هر چیز، سخن از مسائل توحید و معاد و اهمیت قرآن و مقام نبوت پیامبر اسلاممیباشد، چنان که معمول سورههای مکی چنین است.
این سوره از چند بخش مهم تشکیل شده است:
1. چیزی که بیشتر از همه، در سراسر این سوره منعکس است، مسئله دعوت به توحید میباشد. توحید در تمام ابعاد و شاخههایش؛ توحید خالقیت، ربوبیت و عبادت، به خصوص روی مسئله اخلاص در عبادت وبندگی خدا، بارها در آیات مختلف این سوره، تکیه شده است.
2. مسئله "معاد" و دادگاه بزرگ عدالت خداوند، ثواب و جزا، غرفههای بهشتی، سایبانهای آتشین دوزخی، ترس و وحشت روز قیامت، آشکار شدن نتایج اعمال و...
3. هم چنین در این سوره، که تنها قسمت کوتاهی از آن را اشغال میکند، به اهمیت قرآن مجید پرداخته شده است.
4. در بخشی دیگر از سوره، به سرنوشت اقوام پیشین و مجازات دردناک الهی نسبت به تکذیب کنندگان آیات حق اشاره شده است.
5. و بالاخره در بخش دیگری از این سوره، درباره توبه و باز بودن درهای بازگشت به سوی خدا سخن به میان آمده و مؤثرترین آیات توبه و رحمت، در این بخش بیان شده است که شاید در قرآن، آیهای نوید بخشتر از آن، در این زمینه نباشد.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 19، ص 359، دارالکتب الاسلامیه.)
eporsesh.com
- [سایر] کدام سورهها از قیامت بیشتر سخن گفته است؟ آیا سوره تکویر است یا سوره واقعه؟
- [سایر] تفسیر آیه 53 سوره زمر و آیه 48 سوره زمر را بفرمایید؟
- [سایر] سوره رعد از چه چیز و چه کسی سخن گفته است؟
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره زمر ارایه نمایید.
- [سایر] در کدام سوره از قرآن از چهار زن بهشتی و چهار مرد جهنمی سخن گفته شده است؟ نام آنان چیست؟
- [سایر] در کدام سوره قرآن کریم از نعمتهای وصفناپذیر بهشت سخن به میان آمده است؟ آن نعمتها را بیان کنید؟
- [سایر] محبوبترین سوره در نظر خداوند متعال کدام است؟
- [سایر] تفسیر ابواب در آیة 44 سورة حجر (لها سبعة ابواب) و آیة 73 سورة زمر (فتحت ابوابها) چیست؟ چرا تعداد ابواب بهشت در قرآن نیامده است؟
- [سایر] آیا آیات 73 و 74 سوره زمر دلیل برپایی قیامت در عصر ظهور است؟
- [سایر] نام چند سوره را بیان کنید که از اوصاف خداوند است.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن بگوید حائضم یا از حیض پاک شده ام، باید سخن او را پذیرفت.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سخن گفتن از روی سهو و فراموشی و نسیان نماز را باطل نمی کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوره هایی که سجده واجب دارد چهار سوره است: 1 سوره سجده (سوره 32) آیه 15. 2 سوره فصلت (سوره 41) آیه 37. 3 سوره نجم (سوره 53) آیه 62. 4 سوره علق(سوره 96) آیه 19.
- [آیت الله نوری همدانی] پنج چیز بر جنب حرام است : اول : رساندن جائی از بدن به خط قرآن یا به اسم خدا و اسم پیامبران و امامان ( علیهم السلام ) بطوری که در وضو گفته شد . دوم : رفتن در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر ( صلی الله علیه و آله و سلم ) اگر چه از یک در داخل ، و از در دیگری خارج شود . سوم : توقف در مساجد دیگر ، ولی اگر از یک در داخل و از در دیگری خارج شود ، یا برای برداشتن چیزی برود مانعی ندارد و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان هم توقف نکند . چهارم : گذاشتن چیزی در مسجد . پنجم : خواندن سوره ای که سجده واجب دارد و آن چهار سوره است : اول ، سورة سی و دوم قرآن ( الم تنزیل ) دوم ، سورة چهل و یکم ( حم سجده ) سوم ، سورة پنجاه و سوم ( و النجم ) چهارم ، سورة نود و ششم ( اقرء ) و اگر یک حرف ر ا به قصد یکی از این چهار سوره هم بخواند حرام است . چیزهائی که بر جنب مکروه است
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.