خداوند سبحان به پاس هماهنگی همه جانبه رسول اکرم(ص) با قرآن کریم و نیز برای ترغیب دیگران به تأسی از چنین سیره‌ای، ازوجود مقدس آن حضرت با عظمت یاد می‌کند، چنانکه برای بزرگداشت وی، درهیچ جای قرآن او را با اسم مخاطب قرار نداد، بلکه با القاب ازآن حضرت یاد کرد، مانند: (یا أیها النبی)، (یا أیها الرسول)، (یا أیّها المدثّر) و ... ولی درباره دیگر پیامبران می‌فرماید: (یا نوح)، (یا داود) ، (یا موسی) و مانند آن (بحار16/400). نام مبارک رسول خدا(ص) به عنوان (محمد)، فقط چهار مورد در قرآن کریم آمده است و یک مورد نیز، از آن حضرت به عنوا (احمد) یاد شد. باید توجه داشت در مواردی که بنام آن حضرت تصریح شده نکته‌ای هست که بدون تصریح به نام پیامبر(ص) آن نکته تأمین نمی‌شد، مانند آن که وقتی بحث خاتمیت آن حضرت به میان می‌آید باید نام آن حضرت ذکر شود. خداوند برای این که دیگران را متوجه عظمت مقام پیامبر کرده، آنان را به ادب قرآنی و تکریم الهی نسبت به ساحت مقدس آن حضرت مؤدب کند می‌فرماید: در حضور رسول گرامی(ص) صدای خود را بلندتر از صدای او نکنید و او را به اسم خطاب نکیند و غیر مؤدبانه با آن حضرت برخورد نکنید: (لا تَرفعوا أَصواتکم فَوق صوت النبی) حجرات/2، (لا تَجعلوا دُعاء الرسول بَینکم کَدُعاء بَعضکم بعضا) نور/63. محضر رسول گرامی(ص) را باید مجلس علم و عقل بدانید نه مجلس گفتار عادی و استیناس حدیث؛ چنانکه در سوره احزاب ادب محفل رسول اکرم(ص) بیان شده است. eporsesh.com
خداوند از عظمت پیامبر(ص) در قرآن چگونه یاد کرده است؟
خداوند سبحان به پاس هماهنگی همه جانبه رسول اکرم(ص) با قرآن کریم و نیز برای ترغیب دیگران به تأسی از چنین سیرهای، ازوجود مقدس آن حضرت با عظمت یاد میکند، چنانکه برای بزرگداشت وی، درهیچ جای قرآن او را با اسم مخاطب قرار نداد، بلکه با القاب ازآن حضرت یاد کرد، مانند: (یا أیها النبی)، (یا أیها الرسول)، (یا أیّها المدثّر) و ... ولی درباره دیگر پیامبران میفرماید: (یا نوح)، (یا داود) ، (یا موسی) و مانند آن (بحار16/400).
نام مبارک رسول خدا(ص) به عنوان (محمد)، فقط چهار مورد در قرآن کریم آمده است و یک مورد نیز، از آن حضرت به عنوا (احمد) یاد شد. باید توجه داشت در مواردی که بنام آن حضرت تصریح شده نکتهای هست که بدون تصریح به نام پیامبر(ص) آن نکته تأمین نمیشد، مانند آن که وقتی بحث خاتمیت آن حضرت به میان میآید باید نام آن حضرت ذکر شود.
خداوند برای این که دیگران را متوجه عظمت مقام پیامبر کرده، آنان را به ادب قرآنی و تکریم الهی نسبت به ساحت مقدس آن حضرت مؤدب کند میفرماید: در حضور رسول گرامی(ص) صدای خود را بلندتر از صدای او نکنید و او را به اسم خطاب نکیند و غیر مؤدبانه با آن حضرت برخورد نکنید: (لا تَرفعوا أَصواتکم فَوق صوت النبی) حجرات/2، (لا تَجعلوا دُعاء الرسول بَینکم کَدُعاء بَعضکم بعضا) نور/63. محضر رسول گرامی(ص) را باید مجلس علم و عقل بدانید نه مجلس گفتار عادی و استیناس حدیث؛ چنانکه در سوره احزاب ادب محفل رسول اکرم(ص) بیان شده است.
eporsesh.com
- [سایر] خداوند از عظمت پیامبراکرم(ص) در قرآن چگونه یاد کرده است؟
- [سایر] مراد از صبغه خدا در قرآن چیست؟ آیا پیامبر خدا (ص)، خاندان او و قرآن، تجلی از صبغه خدا، جهت نجات مردم در دنیا و آخرت هستند؟
- [سایر] مراد از صبغه خدا در قرآن چیست؟ آیا پیامبر خدا (ص)، خاندان او و قرآن، تجلی از صبغه خدا، جهت نجات مردم در دنیا و آخرت هستند؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان عظمت قدرت خدا چگونه است؟
- [سایر] با توجه به اینکه خداوند در قرآن با پیامبر اکرم( ص) معمولا با لفظ خطابی یا ندایی یا امری صحبت کرده است. آیا در قرآن آیه ای میتوان یافت که خداوند با پیامبر (ص) غیر خطابی ( غیابی) صحبت کرده باشد.
- [سایر] چرا اسلام که آخرین و کاملترین دینها است باید بعد از پیامبر(ص) به چند فرقه تقسیم شود؟ آیا این ، عظمت اسلام را زیر سؤال نمیبرد؟
- [سایر] احکام اختصاصی پیامبر(ص) در قران چیست؟
- [سایر] خطابهای قرآن به پیامبر(ص) چگونه بوده است؟
- [سایر] قرآن چه فضیلت هایی برای پیامبر ص بیان کرده است؟
- [سایر] در قرآن برای پیامبر(ص) چند نام ذکر شده است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بر جایی از بدن ایه قران یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد چنانچه بخواهد غسل ترتیبی به جا اورد باید اب را طوری به بدن برساند که مس ان نوشته نشود و همچنین است اگر بخواهد وضوی ترتیبی بگیرد و بر بعض اعضای وضو ایه قران باشد و همچنین بنابر احتیاط واجب اگر اسم خداوند متعال باشد و در غسل و وضو مراعات احتیاط نسبت به اسماء انبیا و ایمه و حضرت زهرا علیهم السلام مستحب است
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بر جایی از بدن ایه قران یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد چنانچه بخواهد غسل ترتیبی به جا اورد باید اب را طوری به بدن برساند که مس ان نوشته نشود و همچنین است اگر بخواهد وضوی ترتیبی بگیرد و بر بعض اعضای وضو ایه قران باشد و همچنین بنابر احتیاط واجب اگر اسم خداوند متعال باشد و در غسل و وضو مراعات احتیاط نسبت به اسماء انبیا و ایمه و حضرت زهرا علیهم السلام مستحب است
- [آیت الله سبحانی] اگر زیر و زبر کلمه ای را نداند باید یاد بگیرد ولی اگر کلمه ای که وقف کردن آخر آن جایز است می تواند همیشه وقف کند و یاد گرفتن زیر و زبر آن لازم نیست و نیز اگر نداند مثلا کلمه ای با (س) است یا با (ص) باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آن که در اهدنا الصراط المستقیم، (مستقیم) را یک مرتبه با (س) و یک مرتبه با (ص) بخواند نمازش باطل است مگر آن که هر دو جور قرائت شده باشد و به امید رسیدن به واقع بخواند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است انسان در مرگ خویشان مخصوصاً در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد می کند "إنَّا للهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ راجِعوُن" بگوید و برای میت قرآن بخواند و سر قبر پدر و مادر، از خداوند حاجت بخواهد و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [آیت الله سیستانی] مستحب است انسان در مرگ خویشان ، مخصوصاً در مرگ فرزند صبر کند ، و هر وقت میّت را یاد میکند (إنّا للّهِ وَاِنّا اِلَیْهِ راجِعُونَ) بگوید ، وبرای میّت قرآن بخواند ، و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد ، و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود .
- [آیت الله خوئی] مستحب است انسان در مرگ خویشان، مخصوصا در مرگ فرزند صبر کند. و هر وقت میت را یاد میکند،" انا لله و انا الیه راجعون" بگوید. و برای میت قرآن بخواند، و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد، و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است انسان در مرگ خویشان، مخصوصاً در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میّت را یاد میکند )اًّنّا &ِضِ وَانّا اًّلَیْهِ راجِعون( بگوید و برای میّت قرآن بخواند وسر قبر پدر ومادر از خداوند حاجت بخواهد وقبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است انسان در مرگ خویشان، مخصوصاً در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد میکند (إنّا للَّه و إنّا إلیه راجعون)، بگوید و برای میت قرآن بخواند و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است انسان در مرگ خویشان مخصوصا در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد می کند انا لله و انا الیه راجعون بگوید و برای میت قران بخواند و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است انسان در مرگ خویشان؛ مخصوصا در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد می کند انا للّه و انا الیه راجعون بگوید و برای میت قرآن بخواند و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.