قرآن در نشان دادن عظمت قدرت خدا و اینکه کاه و کوه برای او یکسان است چنین میفرماید: (ما خَلقُکُم وَ لا بَعثُکُم إلا کَنَفسٍ واحِدَةٍ). لقمان/28 [آفریدن و زنده کردن همه شما از نظر سهولت همانند خلقت و زنده کردن یک تن است]. در حقیقت منظور این است که سراسر جهان خلقت از کوچک و بزرگ، از زیاد و کم، در برابر قدرت بیپایان او یکسان است و برای چنین قدرت بیپایان، که به هر ممکن میتواند در هر لحظهای لباس وجود بپوشاند، مشکل و آسان مفهومی ندارد. این دو مفهوم درباره کسانی است که قدرت آنها محدود باشد، برای او حادثهای که یک مقدمه لازم دارد با کاری که ده مقدمه لازم دارد یکسان نیست و اولی آسان و دومی مشکل جلوه خواهد کرد ولی درباره صانع توانایی که با اراده و مشیت خود به هر ممکن بخواهد وجود میبخشد این دو نوع کار یکسان است. بنابراین خلق کردن و زنده کردن میلیاردها موجودات بسان آفریدن یک فرد و احیای یک تن است. این حقیقت به طور واضح در سخنان امیر مؤمنان علیه السلام چنین وارد شده است: (و ما الجلیل و اللطیف و الثقیل و الخفیف و القوی و الضعیف فی خلقه إلا سواء). (خطبه 180) [بزرگ و ریز، سنگین و سبک، نیرومند و ناتوان، دربرابر قدرت او یکسانند]. eporsesh.com
قرآن در نشان دادن عظمت قدرت خدا و اینکه کاه و کوه برای او یکسان است چنین میفرماید:
(ما خَلقُکُم وَ لا بَعثُکُم إلا کَنَفسٍ واحِدَةٍ). لقمان/28
[آفریدن و زنده کردن همه شما از نظر سهولت همانند خلقت و زنده کردن یک تن است].
در حقیقت منظور این است که سراسر جهان خلقت از کوچک و بزرگ، از زیاد و کم، در برابر قدرت بیپایان او یکسان است و برای چنین قدرت بیپایان، که به هر ممکن میتواند در هر لحظهای لباس وجود بپوشاند، مشکل و آسان مفهومی ندارد. این دو مفهوم درباره کسانی است که قدرت آنها محدود باشد، برای او حادثهای که یک مقدمه لازم دارد با کاری که ده مقدمه لازم دارد یکسان نیست و اولی آسان و دومی مشکل جلوه خواهد کرد ولی درباره صانع توانایی که با اراده و مشیت خود به هر ممکن بخواهد وجود میبخشد این دو نوع کار یکسان است. بنابراین خلق کردن و زنده کردن میلیاردها موجودات بسان آفریدن یک فرد و احیای یک تن است.
این حقیقت به طور واضح در سخنان امیر مؤمنان علیه السلام چنین وارد شده است: (و ما الجلیل و اللطیف و الثقیل و الخفیف و القوی و الضعیف فی خلقه إلا سواء). (خطبه 180) [بزرگ و ریز، سنگین و سبک، نیرومند و ناتوان، دربرابر قدرت او یکسانند].
eporsesh.com
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان صفات خداوند چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان احاطه علم خداوند چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان تنزیه خدا از صفاتی مانند جسمانیت و مرئی بودن چگونه است؟
- [سایر] آیا از نظر قرآن زن دارای عظمت اجتماعی است؟
- [سایر] خداوند از عظمت پیامبر(ص) در قرآن چگونه یاد کرده است؟
- [سایر] خداوند از عظمت پیامبراکرم(ص) در قرآن چگونه یاد کرده است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر معارف چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان معارف عقلی چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قران از نظر ابطال تثلیث چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان وسعت جهان آفرینش چگونه است؟
- [آیت الله بهجت] باید به آنچه که نذر کرده قدرت و توانایی داشته باشد، بنابراین اگر به چیزی عقلاً یا عادتاً قدرت نداشت و نذر کرد، صحیح نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . دانش آموزان و دانشجوها در هر رشته ای از علوم مباحه اگر غرضشان از تحصیل، خدمت به جامعه و ازدیاد عظمت اسلام و رفع حاجت مسلمانان از بیگانگان باشد، اجر و ثواب بسیار دارند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مس نمودن خط قران یعنی رساندن جایی از بدن به خط قران برای کسی که وضو ندارد حرام است و رساندن موی بدن به قران مانعی ندارد در صورتی که از توابع بشره شمرده نشود و اگر قران را به زبان فارسی یا به زبان دیگری ترجمه کنند مس ان در غیر اسم ذات و اسماء صفات خداوند متعال اشکال ندارد
- [آیت الله سیستانی] اگر بر جائی از بدن ، آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد ، چنانچه بخواهد غسل را ترتیبی بجا آورد ، باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد . و همچنین اگر بخواهد وضو بگیرد در مورد آیه قرآن بلکه در مورد اسم خداوند نیز بنابر احتیاط واجب .
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان باید فقط برای خداوند عالم نماز بخواند پس کسی که ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم نماز بخواند نمازش باطل است خواه فقط برای مردم باشد یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان باید فقط برای انجام امر خداوند عالم نماز بخواند، پس کسیکه ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم نماز بخواند، نمازش باطل است، خواه فقط برای مردم باشد، یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد.
- [آیت الله مظاهری] در قرض باید همان را که گرفته است پس بدهد، جنس باشد یا پول. بنابراین اگر یک من گندم یا ده مثقال طلا و مانند اینها قرض بگیرد، باید همان یک من گندم یا ده مثقال طلا را بدهد و زیادتر دادن ربا و حرام است. و همچنین اگر صد هزار تومان قرض گرفت، باید در وقتِ ادا همان یک صد هزار تومان را بدهد و زیادتر دادن ربا و حرام است. گرچه آن صد هزار تومان در وقتِ ادا افت کرده باشد و قدرت خریدِ آن کم شده باشد. ولی در غیر قرض باید قدرت خرید مراعات شود. بنابراین مهریه و نظیر مهریه اگر افت کرده باشد و قدرت خریدِ آن کم شده باشد، باید قدرت خرید مراعات شود و به پولِ روز ادا شود. همچنین است در غصب و نظیر آن. مثلاً اگر ده هزار تومان از کسی نزد او باشد و ندهد و قدرت خرید کم شود، باید در وقتِ ادا، قدرت خرید مراعات شود.
- [آیت الله مظاهری] ربا خواری در اسلام از گناهان بسیار بزرگ محسوب شده است و در قرآن شریف رباخوردن را جنگ با خدا دانسته است.
- [آیت الله اردبیلی] هرگاه در جلسهای نسبت به شخص مؤمنی غیبت شود و یکی از استثناهایی که در مسأله قبل بیان شد وجود نداشته باشد، علاوه بر این که گوشدادن به آن حرام است، بر هر فردی که قدرت دارد واجب است آن غیبت را ردّ کند و از آن مؤمن دفاع نماید. در روایات اسلامی آمده است: (هر کس قدرت دفاع از برادر مؤمن خود را که مورد غیبت و ستم قرار گرفته داشته باشد و دفاع نکند و در اثر سکوت او آن مؤمن ذلیل شود، خداوند او را در دنیا و آخرت ذلیل خواهد کرد).(1)
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بر جایی از بدن ایه قران یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد چنانچه بخواهد غسل ترتیبی به جا اورد باید اب را طوری به بدن برساند که مس ان نوشته نشود و همچنین است اگر بخواهد وضوی ترتیبی بگیرد و بر بعض اعضای وضو ایه قران باشد و همچنین بنابر احتیاط واجب اگر اسم خداوند متعال باشد و در غسل و وضو مراعات احتیاط نسبت به اسماء انبیا و ایمه و حضرت زهرا علیهم السلام مستحب است