به این مطلب در آیات 37 سورة اسرأ و 18 سورة لقمان اشاره شده است. در آیة 37 سورة اسرأ آمده است: "وَ لاَ تَمْشِ فِی الاْ ?َرْضِ مَرَحًا إِنَّکَ لَن تَخْرِقَ الاْ ?َرْضَ وَ لَن تَبْلُغَ الْجِبَالَ طُولاً ; و روی زمین، با تکبر راه مرو; تو نمیتوانی زمین رابشکافی و طول قامتت هرگز به کوهها نمیرسد." در این دو آیه خداوند با اینکه تکبر و غرور رذیلهای درونی است. به طور مستقیم به آن اشاره نکرده است; بلکه روی پدیدههای ظاهری آن، حتی سادهترینش، انگشت گذاشته و از طرز راه رفتن متکبران و مغروان خودخواه و بیمغز سخن گفته است، اشاره به این که تکبر و غرور، حتی در سطح سادهترین آثارش ناپسند است. همچنین اشاره دارد که هر نوع رذیله اخلاقی، خود را در اعمال و رفتارهای انسان نشان میدهد، به همین دلیل تا به کوچکترین پدیدهای از این صفتها در کردارهای خود برخوردیم باید متوجه شویم که خطر نزدیک شده، و خوی مذموم در درون ما لانه کرده است.(ر. ک: تفسیر نمونه، آیت الله مکارم شیرازن و دیگران، ج 12، ص 122، دارالکتب الاسلامیة.) eporsesh.com
در کدام یک از آیات سورههای لقمان و اسرأ سفارش شده است که مسلمانان با غرور روی زمین راه نروند؟
به این مطلب در آیات 37 سورة اسرأ و 18 سورة لقمان اشاره شده است. در آیة 37 سورة اسرأ آمده است: "وَ لاَ تَمْشِ فِی الاْ ?َرْضِ مَرَحًا إِنَّکَ لَن تَخْرِقَ الاْ ?َرْضَ وَ لَن تَبْلُغَ الْجِبَالَ طُولاً ; و روی زمین، با تکبر راه مرو; تو نمیتوانی زمین رابشکافی و طول قامتت هرگز به کوهها نمیرسد."
در این دو آیه خداوند با اینکه تکبر و غرور رذیلهای درونی است. به طور مستقیم به آن اشاره نکرده است; بلکه روی پدیدههای ظاهری آن، حتی سادهترینش، انگشت گذاشته و از طرز راه رفتن متکبران و مغروان خودخواه و بیمغز سخن گفته است، اشاره به این که تکبر و غرور، حتی در سطح سادهترین آثارش ناپسند است.
همچنین اشاره دارد که هر نوع رذیله اخلاقی، خود را در اعمال و رفتارهای انسان نشان میدهد، به همین دلیل تا به کوچکترین پدیدهای از این صفتها در کردارهای خود برخوردیم باید متوجه شویم که خطر نزدیک شده، و خوی مذموم در درون ما لانه کرده است.(ر. ک: تفسیر نمونه، آیت الله مکارم شیرازن و دیگران، ج 12، ص 122، دارالکتب الاسلامیة.)
eporsesh.com
- [سایر] اسم پسر حضرت لقمان چه بود که در سفارش های لقمان به او سفارش های ارزشمندی شده است؟
- [سایر] قرآن تحدی میکند که اگر میتوانند مانند آیات قرآن بیاورند که کلام خداست در حالی که برخی آیات قرآن از زبان انسانها از جمله لقمان و... است؟
- [سایر] چه آیات و دعاهایی جهت به همراه داشتن سفارش شدهاند؟
- [سایر] آیات و ادعیهای که جهت به همراه داشتن سفارش شدهاند را ذکر کنید.
- [سایر] در دین اسلام برای کودکان چگونه تربیتی سفارش شده است؟
- [سایر] چرا ترتیب آیات قرآن کریم به ترتیب نزول نیست ؟
- [سایر] چرا برخی سوره های مدنی آیات مکی دارند؟
- [سایر] دلیل مکّی و مدنی بودن آیات قرآن چیست؛ چند سوره از قرآن مکّی و چند سوره مدنی است؟
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید: استاد اینجانب از بنده خواسته اند که در مورد ایات بیهوده در قران (لهوالحدیث) از ایات 1 الی 9 سوره مبارک لقمان از تفاسیر قران و نظر کارشناس تحقیقی انجام دهم ولی تا به حال به هیچ نتیجه ای نرسیدم. از شما تقاضا دارم من را راهنمایی کنید.
- [سایر] با توجه به سفارش اسلام به وقف، لطفاً رابطه ی وقف را با توسعه بیان فرمایید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در یک رکعت از نماز ایات پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند مانعی ندارد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر در یک رکعت از نماز آیات؛ پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در یک رکعت از نماز آیات، پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند، مانعی ندارد.
- [آیت الله بهجت] اگر در یک رکعت از نماز آیات، پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند، مانعی ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در یک رکعت از نماز آیات پنج مرتبه حمد وسوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند وسوره را پنج قسمت کند، مانعی ندارد.
- [آیت الله مظاهری] اگر در یک رکعت از نماز آیات، پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند مانعی ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در یک رکعت از نماز آیات ، پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند مانعی ندارد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در یک رکعت از نماز آیات، پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در یک رکعت از نماز آیات، پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند مانعی ندارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر در یک رکعت از نماز آیات پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند، مانعی ندارد.