مقصود از فرا روان‌شناسی در قرآن چیست؟
برای روشن شدن مطلب لازم است به سوالات زیر پاسخ دهیم: 1. منظور از فرا روانشناسی چیست؟ 2. آیا در قرآن به تمامی علوم اشاره شده است؟! 3. قرآن به چه شکلی به مسئله‌ی فرا روان‌شناسی پرداخته است؟ پاسخ سوال اول: دانش (فرا روانشناسی) عبارت است از کسب اطلاع (و بدست آوردن معرفت و آگاهی) از یک امر یا شیی یا رویدادی بدون دخالت حواس عادی بشر.1 مثل سحر، چشم زخم، تله پاتی و هیپنوتیزم و... پاسخ سوال دوم: برخی بر این باورند که چون قرآن کتاب الهی و معجزه‌ی جاوید پیامبر(ص) است لازم است به تمام موارد علوم اشاره نماید و حال آنکه چنین نیست. به عبارتی قرآن کتاب هدایت انسان است و ضرورتی ندارد که تمام مسائل علوم تجربی را با طول و تفصیل بیان کرده باشد.2 ولی در بیش از هزار آیه به مسائل علمی در راستای هدایت اشاره کرده است. پاسخ سوال سوم: با توجه به تعریف فرا روان‌شناسی که مربوط به ماوراء الطبیعه می‌باشد آیات فراوانی در این زمینه بدان اشاره شده که فهرست برخی از آنها عبارت است از: 1. سحر و جادو ? بقره / 102. 2. چشم زخم ? یوسف / 67. 3. روح ? اسراء / 85. 4. خواب ? صافات / 102 107. 5. اخبار غیبی ? آل عمران / 5 و بقره / 255. 6. امدادهای غیبی ? آل عمران / 123. 7. معجزات الهی ? مریم / 29 و 30. 8. حس ششم ? یوسف / 96. جمع‌بندی و نتیجه: دانش فرا روان‌شناسی از جمله دانش‌هایی است که بشر به صرف داشتن دانش تجربی، نمی‌تواند به ابعاد مختلف این دانش پی ببرد لذا اشکال و اتصال به منبع وحی الهی یعنی قرآن این زمینه را فراهم می‌کند تا این علم نوپا و ناشناخته را در کرانه‌های بی‌نهایت، تبیین تعریف نماید. پاورقی: 1 . جهان غیب و غیب جهان، بهاء الدین خرمشاهی. 2 . درآمدی بر تفسیرعلمی قرآن، محمدعلی رضایی‌اصفهانی، ص 161. eporsesh.com
عنوان سوال:

مقصود از فرا روان‌شناسی در قرآن چیست؟


پاسخ:

برای روشن شدن مطلب لازم است به سوالات زیر پاسخ دهیم:
1. منظور از فرا روانشناسی چیست؟
2. آیا در قرآن به تمامی علوم اشاره شده است؟!
3. قرآن به چه شکلی به مسئله‌ی فرا روان‌شناسی پرداخته است؟
پاسخ سوال اول:
دانش (فرا روانشناسی) عبارت است از کسب اطلاع (و بدست آوردن معرفت و آگاهی) از یک امر یا شیی یا رویدادی بدون دخالت حواس عادی بشر.1
مثل سحر، چشم زخم، تله پاتی و هیپنوتیزم و...
پاسخ سوال دوم:
برخی بر این باورند که چون قرآن کتاب الهی و معجزه‌ی جاوید پیامبر(ص) است لازم است به تمام موارد علوم اشاره نماید و حال آنکه چنین نیست. به عبارتی قرآن کتاب هدایت انسان است و ضرورتی ندارد که تمام مسائل علوم تجربی را با طول و تفصیل بیان کرده باشد.2 ولی در بیش از هزار آیه به مسائل علمی در راستای هدایت اشاره کرده است.
پاسخ سوال سوم:
با توجه به تعریف فرا روان‌شناسی که مربوط به ماوراء الطبیعه می‌باشد آیات فراوانی در این زمینه بدان اشاره شده که فهرست برخی از آنها عبارت است از:
1. سحر و جادو ? بقره / 102.
2. چشم زخم ? یوسف / 67.
3. روح ? اسراء / 85.
4. خواب ? صافات / 102 107.
5. اخبار غیبی ? آل عمران / 5 و بقره / 255.
6. امدادهای غیبی ? آل عمران / 123.
7. معجزات الهی ? مریم / 29 و 30.
8. حس ششم ? یوسف / 96.
جمع‌بندی و نتیجه:
دانش فرا روان‌شناسی از جمله دانش‌هایی است که بشر به صرف داشتن دانش تجربی، نمی‌تواند به ابعاد مختلف این دانش پی ببرد لذا اشکال و اتصال به منبع وحی الهی یعنی قرآن این زمینه را فراهم می‌کند تا این علم نوپا و ناشناخته را در کرانه‌های بی‌نهایت، تبیین تعریف نماید.
پاورقی:
1 . جهان غیب و غیب جهان، بهاء الدین خرمشاهی.
2 . درآمدی بر تفسیرعلمی قرآن، محمدعلی رضایی‌اصفهانی، ص 161.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین