البته قرآن کریم از دیوار آهنی خبر داد برای اینکه در آنجا دارد که ذوالقرنین گفت که (آتونی زُبَرَ الحدید)(1) بله پاره های آهن و مانند آن را بیاورید که یک دیوار فلزی یا آهنی ساخته است اگر مسیحی یا غیر مسیحی اعتراض میکند او باید ثابت کند یک چنین دیواری در طول تاریخ اصلاً ساخته نشد او گاهی ممکن است بگوید ما بخشی از محدوده چین و مانند آن را گشتیم این دیوار را پیدا نکردیم اما نیافتن دلیل بر نبودن نیست یک، و نیافتن دلیل بر اصل تحقق هم نخواهد بود دو، اینها چون قرآن کلام خداست معصوم است و منزّه از کذب است ما یقین داریم یک چنین دیواری بود آنها اگر در یک بخشی از روی زمین نشانهاش را نیافتهاند دلیل بر این نیست که اصلاً نبود یا الآن وجود ندارد آنها نه همه محدوده خاور دور را بررسی کرده اند نه در طول تاریخ اطلاع کافی و جامع داشته اند که یک چنین دیواری محقق نبوده است بنابراین، این دلیلی بر خلاف نخواهد بود و البته انسان اگر بخواهد پیدا کند باید تمام منطقههایی که کوهستانی است و دره است و شیار است و بین دو کوه تمام آن قسمت خاور دور را بررسی کند تا نشانة آن دیوار فلزی را ببیند. (1) سوره کهف، آیه 96. (مصاحبه آیةالله جوادی آملی با روزنامه دی مسلم چاپ پاکستان، 15/11/1375)
در قرآن از دیوار آهنین ذوالقرنین یاد شده و این معنی از طرف مسیحیان مورد اعتراض قرار گرفته ؛ آیا این دیوار هماکنون وجود دارد؟ و کجاست؟
البته قرآن کریم از دیوار آهنی خبر داد برای اینکه در آنجا دارد که ذوالقرنین گفت که (آتونی زُبَرَ الحدید)(1) بله پاره های آهن و مانند آن را بیاورید که یک دیوار فلزی یا آهنی ساخته است اگر مسیحی یا غیر مسیحی اعتراض میکند او باید ثابت کند یک چنین دیواری در طول تاریخ اصلاً ساخته نشد او گاهی ممکن است بگوید ما بخشی از محدوده چین و مانند آن را گشتیم این دیوار را پیدا نکردیم اما نیافتن دلیل بر نبودن نیست یک، و نیافتن دلیل بر اصل تحقق هم نخواهد بود دو، اینها چون قرآن کلام خداست معصوم است و منزّه از کذب است ما یقین داریم یک چنین دیواری بود آنها اگر در یک بخشی از روی زمین نشانهاش را نیافتهاند دلیل بر این نیست که اصلاً نبود یا الآن وجود ندارد آنها نه همه محدوده خاور دور را بررسی کرده اند نه در طول تاریخ اطلاع کافی و جامع داشته اند که یک چنین دیواری محقق نبوده است بنابراین، این دلیلی بر خلاف نخواهد بود و البته انسان اگر بخواهد پیدا کند باید تمام منطقههایی که کوهستانی است و دره است و شیار است و بین دو کوه تمام آن قسمت خاور دور را بررسی کند تا نشانة آن دیوار فلزی را ببیند.
(1) سوره کهف، آیه 96.
(مصاحبه آیةالله جوادی آملی با روزنامه دی مسلم چاپ پاکستان، 15/11/1375)
- [سایر] آیا ذوالقرنین در قرآن ، همان کوروش هست؟
- [سایر] ماجرای سدّ ذوالقرنین در قرآن کریم را توضیح دهید.
- [سایر] سلام ذوالقرنین در قرآن به چه کسی می گویند؟ سپاسگزار
- [سایر] کوروش کبیر یا ذوالقرنین قرآن مجید چه کسی است؟
- [سایر] آیا ذوالقرنین که در قرآن مطرح شده همان کوروش است؟
- [سایر] منظور دقیق قرآن از ذوالقرنین کیست ؟ این کلمه در کدام سوره و آیه قرآن آمده است؟
- [سایر] دیوار ندبه در کجاست. چه ارزشی دارد. دیدگاه مسلمانان و یهودیان و مسیحیان و سایر ادیان و گروه ها نسبت به این دیوار چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر دست تر به درب یا دیوار یا اشیاء متعلق به مسیحیان، یهودیان یا هندوها بخورد، آیا نجس می شود؟
- [سایر] سلام.سوال من اینه که آیا ذوالقرنین پیامبر بوده؟اگر نه دلیلش رو هم بگید.اصلا خدا در قرآن چگونه پیامبر هاشو معرفی می کنه؟وحی به ذوالقرنین چگونه وحی ای است؟چرا همه با قاطعیت می گویند که ذوالقرنین پیامبر نبوده؟ممنون میشم جواب منو زودتر بدید
- [سایر] درباره ذوالقرنین که داستان و کارهای او در قرآن آمده، چه احتمالاتی داده شده، او چه کسی است و کدامیک به واقعیّت نزدیکتر است؟
- [امام خمینی] نجس کردن زمین و سقف و بام و طرف داخل دیوار مسجد حرام است. و هر کس بفهمد که نجس شده است، باید فورا نجاست آن را برطرف کند. و احتیاط واجب آن است که طرف بیرون دیوار مسجد را هم نجس نکنند. و اگر نجس شود، نجاستش را برطرف نمایند، مگر آنکه واقف آن را جزو مسجد قرار نداده باشد.
- [آیت الله اردبیلی] نجس کردن زمین، سقف، بام و طرف داخل دیوار مسجد حرام است و هر کس بفهمد که این مکانها نجس شده است، باید فورا نجاست آن را برطرف کند و احتیاط واجب آن است که طرف بیرون دیوار مسجد را نیز نجس نکنند و اگر نجس شود، نجاست آن را برطرف نمایند، مگر آن که واقف، آن را جزء مسجد قرار نداده باشد.
- [آیت الله نوری همدانی] نجس کردن زمین و سقف و بام و طرف داخل دیوار مسجد حرام است و هر کس بفهمد که نجس شده است باید فوراً نجاست آن را بر طرف کند . و احتیاط واجب آن است که طرف بیرون دیوار مسجد را هم نجس نکنند ، واگر نجس شود نجاستش را بر طرف نمایند ، مگر آنگه واقف آن را جزء مسجد قرار نداده باشد .
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر بین نمازگزار و قبر معصوم(ع) دیوار و مانند آن حاجبی باشد که مانع صدق هتک حرمت است , اقامه نماز حرام نیست؛ ولی ضریح یا پردهای که روی قبر شریف قرار دارد, حاجب نخواهند بود. شرط پنجم
- [آیت الله بهجت] کسی که حمد و سوره و چیزهای دیگر نماز را بهخوبی نمیداند، و میتواند یاد بگیرد، چنانچه وقت نماز وسعت دارد، باید یاد بگیرد؛ و اگر وقت تنگ است، دو صورت دارد: 1 اگر در یاد گرفتن کوتاهی کرده، در صورتی که عُسر و حرج نباشد، بنابر اظهر باید نمازش را به جماعت بخواند، یا کسی بخواند و او هم همراه او بخواند یا اگر ممکن است از روی نوشتهای بخواند. 2 اگر کوتاهی نکرده، بنابر احتیاط مستحب این کارها را انجام دهد. اگر کسی از قرآن هیچ نمیداند، به مقداری که واجب است در نماز از قرآن بخواند تسبیح و تهلیل و تکبیر میگوید.
- [آیت الله سبحانی] هر گاه محراب در درون دیوار مسجد باشد، و امام در آن قرار گیرد نماز کسانی که پشت سر امام هستند و او را می بینند صحیح است ولی نماز کسانی که در دو طرف صف قرار دارند و امام را نمی بینند اشکال دارد. ولی صف های طولانی که پشت سر فردی یا افرادی که امام را می بینند قرار دارد صحیح است، هر چند امام را نبینند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سزاوار است انسان در مرگ خویشاوندان، مخصوصاً در مرگ فرزند شکیبایی را از دست ندهد و هر وقت میت را یاد می کند (انا لله و انا الیْه راجعون) بگوید و برای میت قرآن بخواند و طلب آمرزش کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نجس کردن مسجد حرام است، خواه زمین مسجد باشد و یا سقف و بام و طرف داخل دیوارها و احتیاط واجب آن است که طرف بیرون دیوار مسجد را هم نجس نکند، مگر آن که واقف آن را جزء مسجد قرار نداده باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نجس کردن زمین و سقف و بام و طرف داخل دیوار مسجد حرام است و هرکس بفهمد که نجس شده است باید فوراً نجاست آن را برطرف کند، و احتیاط واجب آن است که طرف بیرون مسجد را هم نجس نکنند، و اگر نجس شود نجاستش را برطرف نمایند، مگر آنکه واقف آن را جزء مسجد قرار نداده باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر امام در محراب باشد و کسی پشت سر او اقتدا نکرده باشد کسانی که در دو طرف محراب ایستاده اند و به واسطه دیوار محراب امام را نمی بینند نمی توانند به او اقتدا کنند، بلکه اگر کسی هم پشت سر امام اقتدا کرده باشد کسانی که دو طرف او ایستاده اند و به واسطه دیوار محراب امام را نمی بینند جماعت آنها اشکال دارد، ولی صفهایی که پشت سر آنها قرار دارد نمازشان صحیح است، همچنین اگر صفها به در مسجد برسد و از آن خارج گردد.