ما خواصّ فیزیکی و شیمیایی زیادی در وجود خودمان سراغ داریم،حرکات معده و قلب،جنبه فیزیکی دارد، امّا تأثیر ترشّحات بُزاق و عصیر معده روی غذا یک عامل شیمیایی است، و نظیر این عوامل در سرتاسر جسم ما فراوان است. اگر روح و اندیشه و فکر، همه مادی و از خواص فیزیکی و شیمیایی سلول های مغزی است پس چرا میان آن و سایر خواصّ جسمانی ما فرق بسیار بزرگی وجود دارد؟ فکر و اندیشه و روح ما را به جهان بیرون ارتباط و پیوند می دهد، و از آنچه در اطرافمان می گذرد آگاه می سازد، امّا خواص شیمیایی بزاق و عصیر معده و حرکات فیزیکی چشم و زبان و قلب ما هرگز چنین حالتی را ندارد. به تعبیر دیگر، ما به خوبی احساس می کنیم با جهان بیرون وجودمان مربوط هستیم، و از مسائل آن آگاه هستیم، آیا جهان بیرون به درون ما می آید؟ مسلماً نه، پس مسئله چیست؟ حتماً نقشه آن پیش ما می آید که با استفاده از خاصیّت برون نمایی روح به جهان بیرون وجود خود پی می بریم، و این خاصیّت در هیچ یک از پدیده های فیزیکی و شیمیایی بدن ما وجود ندارد. (دقّت کنید) باز به تعبیر دیگر: برای آگاهی از موجودات خارجی و عینی یک نوع احاطه بر آنها لازم است، این احاطه کار سلول های مغزی نیست، سلول های مغزی تنها می توانند از خارج متأثّر شوند، همان گونه که سایر سلول های بدن متأثر می شوند. این تفاوت نشان می دهد که غیر از تغییرات فیزیکی و شیمیایی بدن، حقیقت دیگری در این جا وجود دارد که ما را بر خارج وجودمان محیط می سازد، این چیزی جز روح نیست، حقیقتی که فراتر از جهان ماده و خواص ماده است.(1) پی نوشت: 1. 50 درس اصول عقائد برای جوانان، مکارم شیرازی، ص365 منبع:سایت انوار طاها
ما خواصّ فیزیکی و شیمیایی زیادی در وجود خودمان سراغ داریم،حرکات معده و قلب،جنبه فیزیکی دارد، امّا تأثیر ترشّحات بُزاق و عصیر معده روی غذا یک عامل شیمیایی است، و نظیر این عوامل در سرتاسر جسم ما فراوان است.
اگر روح و اندیشه و فکر، همه مادی و از خواص فیزیکی و شیمیایی سلول های مغزی است پس چرا میان آن و سایر خواصّ جسمانی ما فرق بسیار بزرگی وجود دارد؟
فکر و اندیشه و روح ما را به جهان بیرون ارتباط و پیوند می دهد، و از آنچه در اطرافمان می گذرد آگاه می سازد، امّا خواص شیمیایی بزاق و عصیر معده و حرکات فیزیکی چشم و زبان و قلب ما هرگز چنین حالتی را ندارد.
به تعبیر دیگر، ما به خوبی احساس می کنیم با جهان بیرون وجودمان مربوط هستیم، و از مسائل آن آگاه هستیم، آیا جهان بیرون به درون ما می آید؟ مسلماً نه، پس مسئله چیست؟
حتماً نقشه آن پیش ما می آید که با استفاده از خاصیّت برون نمایی روح به جهان بیرون وجود خود پی می بریم، و این خاصیّت در هیچ یک از پدیده های فیزیکی و شیمیایی بدن ما وجود ندارد. (دقّت کنید)
باز به تعبیر دیگر: برای آگاهی از موجودات خارجی و عینی یک نوع احاطه بر آنها لازم است، این احاطه کار سلول های مغزی نیست، سلول های مغزی تنها می توانند از خارج متأثّر شوند، همان گونه که سایر سلول های بدن متأثر می شوند.
این تفاوت نشان می دهد که غیر از تغییرات فیزیکی و شیمیایی بدن، حقیقت دیگری در این جا وجود دارد که ما را بر خارج وجودمان محیط می سازد، این چیزی جز روح نیست، حقیقتی که فراتر از جهان ماده و خواص ماده است.(1)
پی نوشت:
1. 50 درس اصول عقائد برای جوانان، مکارم شیرازی، ص365
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] رابطه روح با جسم انسان و ماده چیست؟
- [سایر] درفقه سیاسی شیعه با توجه به آیات وروایات چه تکالیف ونقشی برای نخبگان وخواص جامعه قرارداده شده است؟
- [سایر] در کتابی خواندم انسان دارای چهار روح است آیا این مطلب ثابت است؟ با تشکر
- [سایر] در کتابی خواندم انسان دارای چهار روح است آیا این مطلب ثابت است؟
- [سایر] با سلام؛ رؤیای صادقه چگونه وجود روح را ثابت میکند؟ آیا ممکن است چیز دیگری به جز روح باعث این رویاها شود؟ با تشکر
- [سایر] در قانون کار، مزد در دو ماده 35 و 36 دو تعریف متفاوت دارد، آیا مزد ثابت یا مزد مبنا مفاهیمی جدا از مفهوم مزد هستند؟
- [سایر] آیا تغییرات (شیمیایی) که قسیم تغییرات (فیزیکی) است همان ( استحاله فقهی ) میباشد؟ چرا که در این صورت، به مکلفین کمک بسیاری خواهد شد تا هنگام شک در تحقق استحاله، بجای احتیاط که بعضاً مُخل روال زندگی و عسر و حرج میگردد، به اهل فن در این موضوع رجوع نمایند که آیا در این ماده، انفعالات شیمایی تحقق یافته است یا خیر؟
- [سایر] خلقت ارواح انسانها از کدام یک از عوالم وجودی ریشه میگیرد؟ جبروت یا فراتر از آن؟ ارتباط روح با عین ثابت چگونه است؟
- [آیت الله سبحانی] اگر بر جنین قبل از ولوج روح صدمه ای وارد گردد که باعث شود معلول به دنیا بیاید آیا دیه ثابت است؟
- [سایر] آیا از منظر مادی انتها و پایانی از نظر فیزیکی(مسافت) در جهان هستی وجود دارد؟ از نگاه دین چطور؟
- [آیت الله وحید خراسانی] زکات شتر و گاو و گوسفندی که به مقدار نصاب برسد واجب است چه همه انها نر باشند یا ماده یا بعضی نر باشند و بعضی ماده
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زکات شتر و گاو و گوسفندی که به مقدار نصاب رسیده واجب است چه همه آنها نر باشند، یا ماده، یا بعضی نر باشند و بعضی ماده.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زکات شتر و گاو و گوسفندی که بمقدار نصاب برسد واجب است چه همه آنها نر باشند یا ماده، یا بعضی نر باشند و بعضی ماده.
- [امام خمینی] زکات شتر و گاو و گوسفندی که به مقدار نصاب برسد واجب است، چه هم? آنها نر باشند یا ماده، یا بعضی نر باشند و بعضی ماده.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه گوسفند و گاو و شتر به مقدار نصاب برسد زکات آن واجب است خواه همه آنها نر باشد یا ماده یا بعضی نر و بعضی ماده.
- [آیت الله سیستانی] زکات شتر و گاو و گوسفندی که به مقدار نصاب برسد واجب است ، چه همه آنها نر باشند ، یا ماده ، یا بعضی نر باشند ، و بعضی ماده .
- [آیت الله مظاهری] اگر در شهری اوّل ماه ثابت شود در هر جایی هم که افقش با آنجا نزدیک باشد نظیر همه شهرهای ایران، اوّل ماه برای همه ثابت میشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر اول ماه رمضان برای کسی ثابت نشود و روزه نگیرد چنانچه بعد ثابت شود که شب پیش اول ماه بوده باید روزه ان روز را قضا نماید
- [آیت الله سیستانی] اول ماه به حکم حاکم شرع ثابت نمیشود ، مگر این که از حکم او ، یا ثابت شدن ماه نزد او ، اطمینان به دیده شدن ماه حاصل شود .
- [آیت الله سیستانی] اگر ماه رمضان برای کسی ثابت نشود و روزه نگیرد ، چنانچه بعد ثابت شود که شب پیش اول ماه بوده ، باید روزه آن روز را قضا نماید .