یکی ازامتیازات انسان نسبت به حیوان،مختاربودن آن است.به این معناکه بتواند با اراده خویش طریق خیر و شر را انتخاب کند.این اختیارجائی معناپیداکرده و ممکن خواهد بودکه انسان، با اراده بتواند هم به راه هم به بیراهه برود. بنابراین بایدگفت انسان در همین دنیاست که می تواند مختارباشد زیرا این جهان محل امتحان و آزمایش است. اگردقت کنید خداوند غرایز و تمایلات مادّی را در انسان قرار داده است تا حیات مادّی انسان براساس آنها سامان یابد. این به عنوان مقدّمه ای برای حیات معنوی و رشد و تکامل انسان لازم است. ولی اگر انسان رشد معنوی خود را در نظر نداشته باشد، در حیات مادّی دچار افزون خواهی و زیاده روی می گردد. در این صورت، نفس او پیرو هواها و خواسته های بی حدّ و مرز و نادرست و ناروا می شود. ارزش انسان نیز در همین است که با وجود چنین زمینه ای، که از ساخت سرشت او برخاسته است، در راه رشد و تعالی گام بگذارد. چرا که تعالی انتخابی، که با وجود عوامل مزاحم در کنار عوامل یاری دهنده تحقق می یابد، از تعالی جبری، والاتر و برتر است.
یکی ازامتیازات انسان نسبت به حیوان،مختاربودن آن است.به این معناکه بتواند با اراده خویش طریق خیر و شر را انتخاب کند.این اختیارجائی معناپیداکرده و ممکن خواهد بودکه انسان، با اراده بتواند هم به راه هم به بیراهه برود. بنابراین بایدگفت انسان در همین دنیاست که می تواند مختارباشد زیرا این جهان محل امتحان و آزمایش است.
اگردقت کنید خداوند غرایز و تمایلات مادّی را در انسان قرار داده است تا حیات مادّی انسان براساس آنها سامان یابد. این به عنوان مقدّمه ای برای حیات معنوی و رشد و تکامل انسان لازم است. ولی اگر انسان رشد معنوی خود را در نظر نداشته باشد، در حیات مادّی دچار افزون خواهی و زیاده روی می گردد. در این صورت، نفس او پیرو هواها و خواسته های بی حدّ و مرز و نادرست و ناروا می شود. ارزش انسان نیز در همین است که با وجود چنین زمینه ای، که از ساخت سرشت او برخاسته است، در راه رشد و تعالی گام بگذارد. چرا که تعالی انتخابی، که با وجود عوامل مزاحم در کنار عوامل یاری دهنده تحقق می یابد، از تعالی جبری، والاتر و برتر است.
- [سایر] راه پیشگیری از آلوده شدن به گناه ها و انحرافات جنسی چیست؟
- [آیت الله بهجت] اگر جوانی به علت جاذبه نداشتن همسرش به گناه آلوده شد، مقصر کیست؟
- [سایر] مطابق مطالب امام خمینی درباره وضوء، ما به خاطر گناه آدم آلوده شده ایم؟
- [سایر] انسان که معلومات خود را از دنیای مادی می گیرد، چگونه ادعاهایی درباره مجردات مطرح می کند؟
- [سایر] اگر کسی مطمئن باشد به گناه آلوده نمی شود، آیا لازم است روابط وی با جنس مخالف محدود باشد؟
- [سایر] آیا انسان موجودی جاودانه است. در صورتی که هست چرا ما ابدیّت را در دنیا تجربه نمیکنیم؟
- [سایر] آیا انسان موجودی جاودانه است. در صورتی که هست چرا ما ابدیّت را در دنیا تجربه نمیکنیم؟
- [سایر] سلام لطفا یه کتاب یا سایتی در رابطه با الگوی صحیح انتخاب و ارتباط صحیح برا کسایی که تجربه طلاق دارند معرفی کنید ممنون
- [سایر] خدا اگر انسان را نمیآفرید گناه نمیکرد. پس گناه انسان به گردن خداست؟
- [سایر] اگر دین برای آبادی زندگی دنیا و آخرت انسان آمده است، پس چرا دنیای برخی از جوامع غیر دینی آبادتر است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که از سفر معصیت بر می گردد اگر توبه کرده و تا محلی که می خواهد بر گردد هشت فرسخ یا بیشتر باشد، باید نماز را شکسته بخواند، همچنین اگر توبه نکرده ولی در بازگشت آلوده به معصیت نیست.
- [آیت الله بهجت] اگر یکی از شکهای صحیح برای انسان پیش آید، نباید نماز را بشکند و چنانچه نماز را بشکند معصیت کرده است
- [آیت الله بهجت] اگر یکی از شک های صحیح برای انسان پیش آید، نباید نماز را بشکند و چنانچه نماز را بشکند معصیت کرده است .
- [آیت الله مظاهری] اگر انسان از روی ندانستن مسئله کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد گرچه در یاد گرفتن مسئله کوتاهی کرده باشد روزه او صحیح است ولی معصیت کرده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر طبیب بگوید روزه ضرر دارد اما او با تجربه دریافته است که ضرر ندارد، باید روزه بگیرد و در صورت معلوم نبودن ضرر، می تواند یکی دو روز تجربه کند و بعد طبق دستور بالا عمل نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند، چنانچه آلوده شدن بدن ولباس برای او مشقّت ندارد، باید سجده وتشهّد را بطور معمول بجا آورد و اگر مشقّت دارد میتواند در حالی که ایستاده، برای سجده با سر اشاره کند وتشهّد را ایستاده بخواند و اگر سجده وتشهّد را بطور معمول هم بجا آورد، نمازش صحیح است.
- [آیت الله خوئی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند، چنانچه آلوده شدن بدن و لباس برای او مشقت ندارد، باید سجده و تشهد را به طور معمول بهجا آورد، و اگر مشقت دارد، در حالی که ایستاده، برای سجده با سر اشاره کند و تشهد را ایستاده بخواند، و نمازش صحیح است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند چنانچه الوده شدن بدن و لباس برای او حرجی نیست باید سجده و تشهد را به طور معمول به جا اورد و اگر حرجی باشد در حالی که ایستاده برای سجده با سر اشاره کند و تشهد را ایستاده بخواند و نمازش صحیح است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند؛ چنانچه آلوده شدن بدن و لباس برای او مشقت ندارد؛ باید سجده و تشهد را به طور معمول به جا آورد و اگر مشقت دارد؛ در حالی که ایستاده؛ برای سجده با سر اشاره کند و تشهد را ایستاده بخواند و نمازش صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان ناچار شود که در زمین گل نماز بخواند ، چنانچه آلوده شدن بدن و لباس برای او مشقّت ندارد ، باید سجده و تشهّد را به طور معمول بجا آورد ، و اگر مشقّت دارد ، در حالی که ایستاده ، برای سجده با سر اشاره کند ، و تشهّد را ایستاده بخواند ، و نمازش صحیح است .