1. وقتی بنا بر مصالح، قانونی وضع می شود و افراد به رعایت آن موظف می شوند، این مصلحت برای نوع افراد وجود دارد و اگر کسانی نیز خارج از این محدوده باشند، مصلحت جامعه برای جلوگیری از تخلف قانونی، ایجاب می کند آنها نیز سر تسلیم در برابر قانون فرود آورند و از تخلف بپرهیزند. برای مثال، ممنوعیت عبور از چراغ قرمز برای رعایت مصلحت عموم مردم و جلوگیری از تصادف های رانندگی و خسارت های ناشی از آن وضع شده است، درحالی که بسیاری از رانندگان در مواقع گوناگون از چراغ قرمز می گذرند و تصادفی نیز پیش نمی آید. با این حال، این مسئله سبب نمی شود کار این قانون شکنان، تخلف به شمار نیاید یا در قانون راهنمایی و رانندگی بنویسند هر کس می داند دچار مشکل نمی شود، مجاز است از چراغ قرمز عبور کند؛ زیرا این اجازه، هرج و مرج به وجود می آورد. بر همین اساس، در آموزه های دینی نیز آنجا که خداوند متعال حکمی را مقرر می کند، باید همه در برابر آن سر تسلیم فرود آورند و به بهانه های گوناگون از آن سرپیچی نکنند. 2. هیچ کس هرگز نمی تواند مطمئن باشد و ادعا کند در رابطه آزاد با جنس مخالف، دچار گناه نمی شود. شهوت جنسی در وجود انسان ها غریزی است و کسانی که سال ها برای تهذیب نفس خویش زحمت کشیده اند، اجازه و جرئت چنین ادعایی را به خود نمی دهند. نقل است مقدس اردبیلی، دانشمند بزرگ و مجتهد محقق که قداست و پرهیزکاری فراوانش وی را به مقدس اردبیلی معروف کرده است، در پاسخ شخصی که پرسید: اگر شما و زن جوان نامحرمی در محیطی تنها قرار بگیرید، آیا می توانید خود را کنترل کنید؟ فرمود: (به خدا پناه می برم از اینکه چنین صحنه ای برای من پیش آید) و به طور قطع نفرمود بلی. خداوند در قرآن مجید درباره ماجرای یوسف صدیق علیه السلام می فرماید: ... وَ هَمَّ بِهَا لَوْلا أَنْ رَأی بُرْهَانَ رَبِّهِ کَذلِکَ لِنَصْرِفَ عَنْهُ الْسُّوءَ وَالْفَحْشاءَ... . (یوسف: 24) و او نیز اگر برهان پروردگارش را نمی دید قصد وی (همسر عزیز مصر) می کرد. چنین کردیم تا بدی و فحشا را از او دور سازیم. بنابراین، اطمینان به اینکه هرگز با رابطه با جنس مخالف، به گناه آلوده نمی شویم، ادعایی بیش نیست. 3. گناه تنها به نزدیکی جنسی با نامحرم محدود نمی شود، بلکه هر کاری برخلاف آموزه های الهی باشد، گناه است، از جمله نگاه به بدن نامحرم و تماس با آن، اگرچه بدون شهوت باشد. همچنین سخن گفتن از روی مسائل شهوانی و حتی نگاه شهوانی، گناه است. پس چگونه می توان رابطه داشت و مرتکب گناه نشد؟ نتیجه سخن اینکه: تنها رابطه نزدیک جنسی با نامحرم گناه به شمار نمی آید، بلکه نگاه شهوت انگیز یا تماس با بدن نامحرم یا سخن گفتن از مسائل و مطالبی که موجب برانگیخته شدن شهوت است نیز گناه است و فلسفه محدودیت در این نوع روابط جز مصونیت بخشیدن به زن و مرد و دور نگه داشتن آنان از خطر گناه نیست. www.irc.ir
اگر کسی مطمئن باشد به گناه آلوده نمی شود، آیا لازم است روابط وی با جنس مخالف محدود باشد؟
1. وقتی بنا بر مصالح، قانونی وضع می شود و افراد به رعایت آن موظف می شوند، این مصلحت برای نوع افراد وجود دارد و اگر کسانی نیز خارج از این محدوده باشند، مصلحت جامعه برای جلوگیری از تخلف قانونی، ایجاب می کند آنها نیز سر تسلیم در برابر قانون فرود آورند و از تخلف بپرهیزند. برای مثال، ممنوعیت عبور از چراغ قرمز برای رعایت مصلحت عموم مردم و جلوگیری از تصادف های رانندگی و خسارت های ناشی از آن وضع شده است، درحالی که بسیاری از رانندگان در مواقع گوناگون از چراغ قرمز می گذرند و تصادفی نیز پیش نمی آید. با این حال، این مسئله سبب نمی شود کار این قانون شکنان، تخلف به شمار نیاید یا در قانون راهنمایی و رانندگی بنویسند هر کس می داند دچار مشکل نمی شود، مجاز است از چراغ قرمز عبور کند؛ زیرا این اجازه، هرج و مرج به وجود می آورد. بر همین اساس، در آموزه های دینی نیز آنجا که خداوند متعال حکمی را مقرر می کند، باید همه در برابر آن سر تسلیم فرود آورند و به بهانه های گوناگون از آن سرپیچی نکنند.
2. هیچ کس هرگز نمی تواند مطمئن باشد و ادعا کند در رابطه آزاد با جنس مخالف، دچار گناه نمی شود. شهوت جنسی در وجود انسان ها غریزی است و کسانی که سال ها برای تهذیب نفس خویش زحمت کشیده اند، اجازه و جرئت چنین ادعایی را به خود نمی دهند. نقل است مقدس اردبیلی، دانشمند بزرگ و مجتهد محقق که قداست و پرهیزکاری فراوانش وی را به مقدس اردبیلی معروف کرده است، در پاسخ شخصی که پرسید: اگر شما و زن جوان نامحرمی در محیطی تنها قرار بگیرید، آیا می توانید خود را کنترل کنید؟ فرمود: (به خدا پناه می برم از اینکه چنین صحنه ای برای من پیش آید) و به طور قطع نفرمود بلی. خداوند در قرآن مجید درباره ماجرای یوسف صدیق علیه السلام می فرماید:
... وَ هَمَّ بِهَا لَوْلا أَنْ رَأی بُرْهَانَ رَبِّهِ کَذلِکَ لِنَصْرِفَ عَنْهُ الْسُّوءَ وَالْفَحْشاءَ... . (یوسف: 24)
و او نیز اگر برهان پروردگارش را نمی دید قصد وی (همسر عزیز مصر) می کرد. چنین کردیم تا بدی و فحشا را از او دور سازیم.
بنابراین، اطمینان به اینکه هرگز با رابطه با جنس مخالف، به گناه آلوده نمی شویم، ادعایی بیش نیست.
3. گناه تنها به نزدیکی جنسی با نامحرم محدود نمی شود، بلکه هر کاری برخلاف آموزه های الهی باشد، گناه است، از جمله نگاه به بدن نامحرم و تماس با آن، اگرچه بدون شهوت باشد. همچنین سخن گفتن از روی مسائل شهوانی و حتی نگاه شهوانی، گناه است. پس چگونه می توان رابطه داشت و مرتکب گناه نشد؟
نتیجه سخن اینکه: تنها رابطه نزدیک جنسی با نامحرم گناه به شمار نمی آید، بلکه نگاه شهوت انگیز یا تماس با بدن نامحرم یا سخن گفتن از مسائل و مطالبی که موجب برانگیخته شدن شهوت است نیز گناه است و فلسفه محدودیت در این نوع روابط جز مصونیت بخشیدن به زن و مرد و دور نگه داشتن آنان از خطر گناه نیست.
www.irc.ir
- [سایر] چرا اسلام ما را در رابطه با جنس مخالف محدود کرده است؟
- [سایر] چرا اسلام ما را در رابطه با جنس مخالف محدود کرده است؟
- [سایر] نظر اسلام در خصوص روابط دختر و پسر چیست و چه ایرادی دارد انسان دوستی از جنس مخالف داشته باشد؟
- [سایر] اگر کسی در دلش به جنس مخالف گرایش و علاقه داشته باشد گناه کرده ؟
- [سایر] آیا فکر ملاعبه، معاشقه و نزدیکی با جنس مخالف گناه محسوب میشود؟
- [سایر] پسری 17 ساله هستم که نیاز به ارتباط جنسی دارم چکار کنم تا ارتباطم با جنس مخالف گناه نباشد؟
- [سایر] دوستی دو جنس مخالف چه حکمی دارد؟ حکم انواع دوستی بین دو جنس مخالف را بیان کنید.
- [سایر] دوستی با جنس مخالف ضرر دارد؟
- [سایر] چه موقع می توان از پزشک جنس مخالف استفاده نمود؟
- [سایر] اظهار محبت به جنس مخالف چه پیامدهایی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] بر مسلمانان لازم است روابط اجتماعی خود را از اموری همچون غیبت، تهمت، حسد، تکبّر، تجسّس، دروغ، تملّق، خدعه و مکر، رشوه، سوء ظن، فتنهانگیزی، خیانت، نفاق، استهزا، تضییع حقوق یکدیگر و ظلم و از هرگونه معصیت پاک گردانند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر عقد روابط چه سیاسی و چه تجاری بین یکی از دوَل اسلامی و اجانب ، مخالف مصلحت اسلام و مسلمانان باشد ، جایز نیست این گونه روابط ، و اگر دولتی اقدام به آن نمود ، بر سایر دوَل اسلامی واجب است آن را الزام کنند به قطع روابط به هر نحو ممکن است .
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که از سفر معصیت بر می گردد اگر توبه کرده و تا محلی که می خواهد بر گردد هشت فرسخ یا بیشتر باشد، باید نماز را شکسته بخواند، همچنین اگر توبه نکرده ولی در بازگشت آلوده به معصیت نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در روابط سیاسی بین دولتها ی اسلامی ودُوَل اجانب ، خوف آن باشد که اجانب بر ممالک اسلامی ، تسلّط پیدا کنند اگر چه تسلّط سیاسی واقتصادی باشد لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند ، و دوَل اسلامی را الزام کنند به قطع این گونه روابط .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و دول اجانب، خوف آن باشد که اجانب بر ممالک اسلامی، تسلط پیدا کنند اگر چه تسلط سیاسی و اقتصادی باشد، لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند، و دول اسلامی را الزام کنند به قطع این گونه روابط.
- [امام خمینی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و دول اجانب، خوف آن باشد که اجانب بر ممالک اسلامی، تسلط پیدا کنند اگر چه تسلط سیاسی و اقتصادی باشد، لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند، و دول اسلامی را الزام کنند به قطع این گونه روابط.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و سایر دولتها، خوف آن باشد که بیگانگان بر ممالک اسلامی تسلّط پیدا کنند چه تسلّط سیاسی و چه اقتصادی باشد لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند و دول اسلامی را به قطع این گونه روابط الزام کنند.
- [آیت الله اردبیلی] روابط تجاری و سیاسی با دولتهایی که در حال جنگ با اسلام و مسلمانان هستند، در صورتی که موجب تقویت آنان گردد، جایز نیست و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن است، با این نحو روابط مخالفت کنند و بازرگانانی که با آنان و عمّال آنان روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و معاون و شریک در نابودی احکام هستند و بر مسلمانان لازم است با این خیانتکاران چه دولتها و چه تجّار قطع رابطه کنند و آنها را ملزم به توبه و ترک روابط با این گونه دولتها کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] روابط تجاری و سیاسی با بعضی دوَل که آلت دست دوَل بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل ، جائز نیست ، و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن با این نحو روابط مخالفت کنند ، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمّال اسرائیل روابط تجاری دارند ، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام اسلام هستند ، و بر مسلمانان لازم است با این خیانت کاران چه دولتها و چه تجّار قطع رابطه کنند ، و آنها را ملزم کنند به توب و ترک روابط با این نحو دولتها .
- [امام خمینی] روابط تجاری و سیاسی با بعض دول که آلت دست دول بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل، جایز نیست، و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن است با این نحو روابط مخالفت کنند، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمال اسرائیل روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام هستند، و بر مسلمانان لازم است با این خیانتکاران چه دولتها و چه تجار قطع رابطه کنند، و آنها را ملزم کنند به توبه و ترک روابط با این نحو دولتها. مسائل دفاع از جان و عرض در کتاب (تحریر الوسیله) است به آنجا رجوع شود.