بازی، وسیله‌ای بسیار مهم برای از بین بردن مشکلات هیجانی - عاطفی فرزندان از جمله خشم، ترس و اضطراب است. بسیاری از بازی‌ها باعث تخلیه هیجانات کودک می‌شود و خشم او را می‌کاهد. وقتی فرزند شما هنگام بازی در نقش قهرمانی خوب ظاهر می‌شود و با موجودی پلید مبارزه می‌کند، در حقیقت خشم خود را کنترل می‌کند. او وقتی نقش هیولا را بازی می‌کند، در واقع ترس خود از هیولا را کاهش می‌دهد. او با ایفای نقش فردی شجاع در بازی، و مبارزه با بدی‌ها و زشتی‌ها، بر تشویش درونی‌اش پیروز می‌شود. وقتی فرزند شما در دکتر بازی، عروسک خود را معاینه و به آن آمپول تزریق می‌کند، دارد ترس خود از پزشک و آمپول را کاهش می‌دهد. او هنگام ترس از دزد، نقش پلیس، و زمان ترس از آتش، نقش آتش‌نشان را بازی می‌کند. کودک نوپایی که از افتادن از پله می‌ترسد، می‌کوشد با بازی (بالا رفتن و پایین آمدن از پله) ترس ناشی از افتادن را در خود از بین ببرد. کودک در بازی، به علت وقوع رخدادها پی می‌برد و خود این آگاهی، عاملی برای کاهش ترس است؛ برای مثال وقتی با سوزن، بادکنکی را می‌ترکاند، یاد می‌گیرد که سوراخ شدن و ترکیدن بادکنک با صدا همراه است و از آن پس کمتر از صداها می‌ترسد. والدین نیز می‌توانند از طریق بازی با کودک، در کاهش مشکلات هیجانی - عاطفی او از جمله ترس مؤثر باشند (ر. ک: ج 1، ص 85). منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
بازی، وسیلهای بسیار مهم برای از بین بردن مشکلات هیجانی - عاطفی فرزندان از جمله خشم، ترس و اضطراب است.
بسیاری از بازیها باعث تخلیه هیجانات کودک میشود و خشم او را میکاهد. وقتی فرزند شما هنگام بازی در نقش قهرمانی خوب ظاهر میشود و با موجودی پلید مبارزه میکند، در حقیقت خشم خود را کنترل میکند.
او وقتی نقش هیولا را بازی میکند، در واقع ترس خود از هیولا را کاهش میدهد. او با ایفای نقش فردی شجاع در بازی، و مبارزه با بدیها و زشتیها، بر تشویش درونیاش پیروز میشود.
وقتی فرزند شما در دکتر بازی، عروسک خود را معاینه و به آن آمپول تزریق میکند، دارد ترس خود از پزشک و آمپول را کاهش میدهد. او هنگام ترس از دزد، نقش پلیس، و زمان ترس از آتش، نقش آتشنشان را بازی میکند.
کودک نوپایی که از افتادن از پله میترسد، میکوشد با بازی (بالا رفتن و پایین آمدن از پله) ترس ناشی از افتادن را در خود از بین ببرد.
کودک در بازی، به علت وقوع رخدادها پی میبرد و خود این آگاهی، عاملی برای کاهش ترس است؛ برای مثال وقتی با سوزن، بادکنکی را میترکاند، یاد میگیرد که سوراخ شدن و ترکیدن بادکنک با صدا همراه است و از آن پس کمتر از صداها میترسد. والدین نیز میتوانند از طریق بازی با کودک، در کاهش مشکلات هیجانی - عاطفی او از جمله ترس مؤثر باشند (ر. ک: ج 1، ص 85).
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [آیت الله علوی گرگانی] بازیگرانی که نقش زن و شوهر یا مادر و فرزند را در فیلمهای خانوادگی بازی میکنند، برای ابراز احساسات عاطفی از کلماتی مانند عزیزم و جانم و دوستت دارم استفاده میکنند، چه صورت دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] بازیگرانی که نقش زن و شوهر و یا مادر و فرزند و... را در فیلمهای عاطفی و خانوادگی بازی میکنند برای بیان این رابطه از کلمات محبّتآمیزی همچون (عزیزم) و ابزار احساسات عاطفی مانند نگاه کردن و خندیدن استفاده میکنند ابزار این گونه حالات و کلمات خصوصاً اگر آثار منفی داشته باشد چه حکمی دارد؟
- [سایر] من به دلیل رعایت مسائل بهداشتی و ترس از بیماری فرزند خردسالم، مانع از خاک بازی و آب بازی او میشوم. آیا این کار را تأیید میکنید؟
- [سایر] فرزند 6 سالهام در بازی با همسالان و گاهی هنگام بازی با پدرش تقلب میکند. او را چگونه متوجه کنم که رفتارش درست نیست؟
- [سایر] فرزند 1 سالهام دوست دارد دائم کنارش باشم تا به بازی انفرادی بپردازد. آیا راهکاری برای عادت دادن او به بازی مستقلانه وجود دارد؟
- [سایر] فرزند 5 سالهام پس از بازی،اسباببازیهایش را جمع نمیکند. چگونه او را به این کار وا دارم؟
- [سایر] فرزند 5 سالهام پس از بازی،اسباببازیهایش را جمع نمیکند. چگونه او را به این کار وا دارم؟
- [سایر] آیا مشکلات حاد جسمی و اختلالات روحی - روانی میتواند مانع ازدواج باشد؟
- [سایر] چرا بعضی ها مشکلات زیادی بر دوش دارند اما کسی جواب آنها را نمی دهد مثل از دست دادن فرزند،بچه دار نشدن،یتیمی؟
- [سایر] اگر فرزند سوم خانواده در حین انجام خدمت اقدام به فرار کند، آیا فرزند چهارم میتواند از معافیت سه فرزند خدمت کرده استفاده کند؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر فرزندِ صغیری، خود اموال و دارایی داشته باشد، ولیّ او میتواند از اموال خود او مخارجش را تأمین نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] زنی که صیغه میشود اگر در عقد شرط کند که شوهر با او نزدیکینکند، عقد وشرط او صحیح است وشوهر فقط میتواند لذّتهای دیگر از او ببرد ولی اگر بعد به نزدیکی راضی شود، شوهر میتواند با او نزدیکی نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در اول سال برای مخارج خود قرض کند، و پیش از تمامشدن سال منفعتی ببرد، میتواند مقدار قرض خود را از منفعت ادا نماید.
- [آیت الله اردبیلی] جهیزیّهای که زن به خانه شوهر میبرد، جزء اموال زن است و هنگام طلاق میتواند همه آن را با خود ببرد، بلکه در هر صورت اختیار با اوست.
- [آیت الله بروجردی] اگر در اوّل سال برای مخارج خود قرض کند و پیش از تمام شدن سال منفعتی ببرد، میتواند مقدار قرض خود را از آن منفعت کسر نماید.
- [آیت الله بهجت] اگر در اول سال برای مخارج خود قرض کند وپیش از تمام شدن سال منفعتی ببرد، میتواند مقدار قرض خود را از آن منفعت بپردازد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در اوّل سال برای مخارج خود قرض کند و پیش از تمام شدن سال منفعتی ببرد، میتواند مقدار قرض خود را از آن منفعت کسرنماید.
- [آیت الله اردبیلی] پدر نمیتواند برای آن مقدار از مخارج تحصیل فرزند که بر وی واجب است، از زکات مالش به او بپردازد؛ ولی برای مخارج تحصیل زاید بر آن مقدار، چنانچه فرزند احتیاج به تحصیل داشته باشد، میتواند به وی از زکات مالش بدهد؛ بلکه در صورتی که تحصیل فرزند دارای منفعت عمومی برای مسلمین باشد هرچند فرزند خود احتیاج به تحصیل نداشته باشد و یا این که مخارج تحصیل را داشته باشد میتواند مخارج تحصیل زاید بر مقداری را که بر خودش پرداخت آن واجب است، از زکات و به عنوان سهم سبیل اللّه به او بپردازد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر صاحب مال برای نگهداری مال خود جایی را نام ببرد و کسی که امانت را قبول کرده بداند آن محلّ در نظر صاحب مال خصوصیّتی نداشته، بلکه یکی از موارد حفظ آن بوده، میتواند آن را به جای دیگری ببرد که مال در آنجا محفوظتر یا مثل محلّ اوّلیست و چنانچه مال در آنجا تلف شود ضامن نیست.
- [آیت الله سیستانی] اگر در شهر خودش مستحق پیدا شود ، میتواند زکات را به شهر دیگر ببرد ولی مخارج بردن به آن شهر را باید از خودش بدهد ، و اگر زکات تلف شود ضامن است ، مگر آنکه به امر حاکم شرع برده باشد .