اضافه ضمیر متکلم (اول شخص) به روح (روحی) از نوع (اضافه تشریفیه) است، بنابراین نه به معنای (ملکیت)است و نه به معنای (جزئیت در وجود). نظیر آن را در (شهر اللّه‌)، (بیت اللّه‌) و امثال آن می‌توان یافت. زیرا می‌دانیم همه ماه‌ها و همه مکان‌ها از آن خداست، لیکن وقتی بالخصوص گفته می‌شود (خانه خدا) یعنی خانه‌ای که از نظرشرف و منزلت، چنان با عظمت است که هیچ طرف نسبت و اضافه‌ای غیر از خداوند ندارد. بر این اساس مفهوم آیه این می‌شود که: در او روحی که از نظر شرافت، اهمیت و توانمندی‌ها تنها به من قابل انتساب است دمیدم. اما این انتساب به معنای حلول روح خدا در انسان نمی باشد بلکه روح انسان همچون جسم او مخلوق خداست و به هر مقدار این مخلوق سیر ملکوتی داشته باشد انتساب او به خداوند شدیدتر می شود و به عنوان عبد خدا و خلیفه خدا از او یاد می شود و به هر مقدار از معنویت و انسانیت دور شود از رحمت خدا در دنیا و آخرت بیشتر دور می شود و از چنین انسانی به عنوان چهارپایان و یا حتی پست تر از چهارپایان یاد می شود. بنابراین ورود مخلوق خدا به جهنم به معنای ورود یکی از تجلیات فعل خداوند است نه به معنای ورود ذات خداوند باشد. www.morsalat.com
خداوند می گوید من از روح خودم در انسان دمیدم پس چگونه در آخرت می خواهد روح خودش را عذاب بدهد؟
اضافه ضمیر متکلم (اول شخص) به روح (روحی) از نوع (اضافه تشریفیه) است، بنابراین نه به معنای (ملکیت)است و نه به معنای (جزئیت در وجود). نظیر آن را در (شهر اللّه)، (بیت اللّه) و امثال آن میتوان یافت. زیرا میدانیم همه ماهها و همه مکانها از آن خداست، لیکن وقتی بالخصوص گفته میشود (خانه خدا) یعنی خانهای که از نظرشرف و منزلت، چنان با عظمت است که هیچ طرف نسبت و اضافهای غیر از خداوند ندارد.
بر این اساس مفهوم آیه این میشود که: در او روحی که از نظر شرافت، اهمیت و توانمندیها تنها به من قابل انتساب است دمیدم.
اما این انتساب به معنای حلول روح خدا در انسان نمی باشد بلکه روح انسان همچون جسم او مخلوق خداست و به هر مقدار این مخلوق سیر ملکوتی داشته باشد انتساب او به خداوند شدیدتر می شود و به عنوان عبد خدا و خلیفه خدا از او یاد می شود و به هر مقدار از معنویت و انسانیت دور شود از رحمت خدا در دنیا و آخرت بیشتر دور می شود و از چنین انسانی به عنوان چهارپایان و یا حتی پست تر از چهارپایان یاد می شود. بنابراین ورود مخلوق خدا به جهنم به معنای ورود یکی از تجلیات فعل خداوند است نه به معنای ورود ذات خداوند باشد.
www.morsalat.com
- [سایر] میگویند که خداوند از روحش در انسان دمیده پس چرا روح انسان را عذاب میکنند؟
- [سایر] آن انسانی که خداوند میگوید از روح خود در آن دمیدم، فقط حضرت آدم(ع) است یا شامل تمامی انسانها میشود؟
- [سایر] آن انسانی که خداوند میگوید از روح خود در آن دمیدم، فقط حضرت آدم(ع) است یا شامل تمامی انسانها میشود؟
- [سایر] چرا خداوند عذاب آخرت را با آتش دنیا مقایسه کرده است؟
- [سایر] آیا ساحران در آخرت عذاب می شوند؟
- [سایر] اگر معاد جسمانی است با توجه به اینکه روح حقیقت وجودی انسان است چرا جسم انسان عذاب می شود؟
- [سایر] آیا خداوند روح کسانی که زیاد گناه نکرده اند بین عذاب و آزادی قرار می دهند یا نه؟
- [سایر] اگر شخصی مرتکب جنایتی شود مانند اینکه کسی را بکشد و در دنیا مجازات قانونی را تحمل نماید آیا باز هم در آخرت مستحق عذاب خداوند خواهد بود؟
- [سایر] انسان در بهشت هم روح دارد هم جسم. منتها در حالتی متعالی تر. و شاهد آن جسمانی بودن نعم بهشتی است از حور و قصور و لحم طیر و ... . همچنین بعید نیست که خدا در آخرت دیده شود ؛ چون مجسّم شدن منافاتی با لایتناهی بودن ندارد ؛ کما اینکه انسان مرکّب در آخرت حیاتی نامحدود خواهد داشت.
- [سایر] چرا عدم ایمان به آخرت , موجب عذاب ابدی می شود ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان باید زکاْ فطره را به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم بدهد وموقعی که آن را میدهد، نیّت دادن فطره نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . انسان باید زکات فطره را به قصد قربت یعنی: برای انجام فرمان خداوند عالم بدهد و موقعی که آن را می دهد، نیت دادن فطره نماید.
- [آیت الله سبحانی] انسان باید زکات فطره را به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم بدهد و موقعی که آن را می دهد، نیت دادن فطره نماید.
- [آیت الله سیستانی] انسان باید زکات فطره را به قصد قربت یعنی برای تذلل در پیشگاه خداوند عالم بدهد و موقعی که آن را میدهد نیّت دادن فطره نماید .
- [امام خمینی] انسان باید زکات فطره را به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم بدهد و موقعی که آن را می دهد نیت دادن فطره نماید.
- [آیت الله اردبیلی] انسان باید زکات فطره را به قصد قربت، یعنی برای انجام دادن فرمان خداوند متعال بدهد و زمان پرداختن آن و لو اجمالاً نیّت دادن فطره نماید.
- [آیت الله مظاهری] انسان باید خمس را برای انجام فرمان خداوند عالم بدهد، پس اگر ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم خمس بدهد، باید دوباره خمس را بدهد، خواه فقط برای مردم باشد یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد.
- [آیت الله جوادی آملی] .طلاکاری مسجد, مکروه است; نیز تصویر صورت های دارای روح, مانند انسان و حیوان, کراهت دارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان باید زکات فطره را به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم بدهد و موقعی که آن را می دهد، نیّت دادن فطره نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] انسان باید زکاه فطره را به قصد قربت (یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم) بدهد و موقعی که آن را می دهد؛ نیت دادن فطره نماید.