آخر الزمان دو اصطلاح دارد: 1. از زمان پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) به بعد، آخرالزمان نامیده می‌شود و به پیامبر نیز پیامبر آخرالزمان می‌گویند. 2. طلیعه‌ی برپایی قیامت و پایان یافتن دوره‌ی زندگی انسان در عالم مادی و مردن همه‌ی انسانها و برپایی قیامت پس از گذشت دوره آخر الزمان، عمر دنیا به پایان خواهد رسید و همه‌ی انسانها مرده و آن‌گاه قیامت برپا می‌شود. که آیات قرآن به آن اشاره دارد: (اذا الشمس کورت، و اذا النجوم انکدرت، و اذا الجبال سیرت...) در روایات برای دوران آخر الزمان علائم و نشانه‌هایی ذکر شده است و مقصود از این نشانه‌ها بیان مطالبی است که قبل از به آخر رسیدن دنیا، محقق خواهد شد مثلاً خود ظهور امام زمان یکی از علائم است یعنی تا حضرت ظهور نکنند دنیا به پایان نمی‌رسد و قیامت برپا نمی‌شود. خروج دجال، آشکار شدن خورشید در مغرب، نزول عیسی از آسمان، خروج حضرت مهدی و برخی امور دیگر در منابع روایی به عنوان نشانه‌های برپایی قیامت ذکر شده است. www.morsalat.com
منظور از آخر الزمان چیست ؟
آخر الزمان دو اصطلاح دارد:
1. از زمان پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) به بعد، آخرالزمان نامیده میشود و به پیامبر نیز پیامبر آخرالزمان میگویند.
2. طلیعهی برپایی قیامت و پایان یافتن دورهی زندگی انسان در عالم مادی و مردن همهی انسانها و برپایی قیامت پس از گذشت دوره آخر الزمان، عمر دنیا به پایان خواهد رسید و همهی انسانها مرده و آنگاه قیامت برپا میشود. که آیات قرآن به آن اشاره دارد: (اذا الشمس کورت، و اذا النجوم انکدرت، و اذا الجبال سیرت...) در روایات برای دوران آخر الزمان علائم و نشانههایی ذکر شده است و مقصود از این نشانهها بیان مطالبی است که قبل از به آخر رسیدن دنیا، محقق خواهد شد مثلاً خود ظهور امام زمان یکی از علائم است یعنی تا حضرت ظهور نکنند دنیا به پایان نمیرسد و قیامت برپا نمیشود.
خروج دجال، آشکار شدن خورشید در مغرب، نزول عیسی از آسمان، خروج حضرت مهدی و برخی امور دیگر در منابع روایی به عنوان نشانههای برپایی قیامت ذکر شده است.
www.morsalat.com
- [سایر] آیا آخر الزمان نزدیک است؟
- [سایر] دورة آخر الزمان یعنی چه؟
- [سایر] آیا روایتی از معصومین(ع) درباره آخر الزمان ایران مبنی بر تشکیل حکومت اسلامی وجود دارد؟
- [سایر] بحث آخر الزمان و ظهور منجی در دین زرتشت به چه نحوی مطرح شده است؟
- [سایر] در مورد جایگاه آخر الزمان در ادیان مسیحیت و یهود توضیح دهید.
- [سایر] سؤال:طبق احادیث در دورة آخر الزّمان چه افرادی در جامعه حکومت خواهند کرد و آن افراد در کدام دیار حاکمند؟
- [سایر] در بعضی از روایات در علائم آخر الزمان اسامی همانند سفیانی مفهومی ندارند در این رابطه توضیح فرمایید؟
- [سایر] پرسش: فتنه هایی که در آخر الزمان شیعیان را تهدید می کند نام برده و راه مقابله با آنها چیست ؟
- [سایر] 1- با سلام. یکی از رفقا ازدواج نمیکند و استدلالش این است که حدیث داریم از معصوم که در آخر الزمان از ازدواج کردن نهی شده است. که مضمون حدیثش این است که زنان آخر الزمان فتنه اند و باعث می شوند به خاطر مسائل دنیوی انسان را بی دین کنند و ... آیا چنین حدیثی صحت دارد؟ خیلی ممنون و متشکر
- [سایر] آیا اینکه ایمان مردم آخر الزمان در نظر پیامبر(ص) عجیب خوانده شده تخفیف یا پاداش ویژه ای برای مردم با ایمان دارد؟ مردم آخر الزمان یعنی ما چه امتیازاتی داریم؟ آیا ارزش با ایمان در سال 1428 قمری با شخص با ایمان در 40 قمری یکسان است؟ حضرت علی(ع) فرموده آنچه با چشم دیده شود در دل نشیند. لطفا بیشتر توضیح بدید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مسافر بداند که مثلاً ده روز یا بیشتر، به آخر ماه مانده و قصد کند که تا آخر ماه در جائی بماند باید نماز را تمام بخواند ولی اگر نداند تا آخر ماه چقدر مانده و قصد کند که تا آخر ماه بماند باید نماز را شکسته بخواند اگرچه از موقعی که قصد کرده تا آخر ماه ده روز یا بیشتر باشد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر مسافر بداند که مثلاً ده روز یا بیشتر به آخر ماه مانده و قصد کند تا آخر ما ه در جائی بماند ، باید نماز را تمام بخواند . ولی اگر نداند تا آخر ماه چقدر مانده و قصد کند که تا آخر ماه بماند باید نماز را شکسته بخواند اگر چه از موقعی که قصد کرده تا آخر ماه ده روز یا بیشتر باشد .
- [آیت الله بروجردی] اگر مسافر بداند که مثلاً ده روز یا بیشتر به آخر ماه مانده و قصد کند که تا آخر ماه در جایی بماند، باید نماز را تمام بخواند؛ ولی اگر نداند تا آخر ماه چقدر مانده و قصد کند که تا آخر ماه بماند، باید نماز را شکسته بخواند، اگر چه از موقعی که قصد کرده تا آخر ماه ده روز یا بیشتر باشد.
- [امام خمینی] اگر مسافر بداند که مثلا ده روز یا بیشتر به آخر ماه مانده و قصد کند که تا آخر ماه در جایی بماند باید نماز را تمام بخواند ولی اگر نداند تا آخر ماه چقدر مانده و قصد کند که تا آخر ماه بماند، باید نماز را شکسته بخواند اگرچه از موقعی که قصد کرده تا آخر ماه ده روز یا بیشتر باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مسافر بداند که مثلاً ده روز یا بیشتر به آخر ماه مانده، و قصد کند که تا آخر ماه در جایی بماند، باید نماز را تمام بخواند. ولی اگر نداند تا آخر ماه چقدر مانده، و قصد کند که تا آخر ماه بماند، و بعد از قصد نیز علم پیدا نکند که تا آخر ماه ده روز است، باید نماز را شکسته بخواند، اگر چه از موقعی که قصد کرده تا آخر ماه ده روز یا بیشتر باشد.
- [آیت الله اردبیلی] سجده یا تشهد فراموش شده چند صورت دارد: 1 از رکعت آخر نباشد. 2 مربوط به رکعت آخر باشد. 3 یکی مربوط به رکعت آخر و دیگری مربوط به رکعت دیگر باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر اطمینان دارد که تا آخر وقت عذر او برطرف شده و می تواند ایستاده نماز بخواند به احتیاط واجب باید صبر کند تا آخر وقت که اگر توانست ایستاده نماز بخواند و اگر ممکن نشد نشسته بخواند، اما اگر احتمال بدهد که تا آخر وقت عذر او برطرف می شود بهتر است تا آخر وقت صبر کند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مسافر بداند که مثلاً ده روز یا بیشتر به آخر ماه مانده و قصد کند که تا آخر ماه در جایی بماند، باید نماز را تمام بخواند؛ ولی اگر نداند تا آخر ماه چند روز مانده و قصد کند که تا آخر ماه بماند، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مسافری بداند مثلاً ده روز یا بیشتر به آخر ماه مانده و قصد کند که تا آخر ماه در محلی بماند، باید نماز را تمام بخواند، همچنین اگر نداند آن روز چندم ماه است و تا آخر ماه چقدر مانده، ولی قصدش این است که به هر حال تا آخر ماه بماند، چنانچه در واقع تا آخر ماه ده روز یا بیشتر باشد، باید نماز را تمام بخواند.
- [آیت الله سیستانی] اگر مسافر بداند که مثلاً ده روز یا بیشتر به آخر ماه مانده و قصد کند که تا آخر ماه در جائی بماند ، باید نماز را تمام بخواند ، ولی اگر نداند تا آخر ماه چقدر مانده و قصد کند که تا آخر ماه بماند ، باید نماز را شکسته بخواند ، اگر چه از موقعی که قصد کرده تا روز آخر ماه ده روز یا بیشتر باشد .