آیا زیارت اهل قبور خوب است ؟ در کدام آیه ی قرآن این موضوع نوشته شده است ؟
امام صادق(ع) می‌فرماید: (قسم به خدای متعال، مردگان رفتن شما را [بر سر قبورشان ]می‌دانند و با حضور شما مسرور می‌شوند و با شما اُنس می‌گیرند و بهره‌مند می‌گردند). وسائل الشیعه، ج‌2، ص 878 و نیز در این باب نگا: عروج روح، ص 71-76. امّا مهم‌ترین اثر دنیوی زیارت اهل قبور برای انسان، تذکّر مرگ و یادآوری این رخداد مهمّ است. این خود، موجب باز داشتن انسان از بازی‌های دنیوی، نگا: نهج‌البلاغه، ترجمه سید جعفر شهیدی، خطبه 84، ص 66.مانع دست زدن به کارهای زشت و ناروا، همان، خطبه 99، ص 92.باعث انجام دادن اعمال و کردار نیک، همان، کلمات قصار، 31، ص 364.سبب بی‌رغبتی و کم خشنودی از دنیا همان، کلمات قصار 349، ص 423. و زمینه‌ساز عبرت آموزی است. همان، خطبه 221، ص 252.در رابطه بازیارت قبور واین که در قرآن آمده نه باید گفت طبق تصریح قرآن { و لاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون } کسانیکه در راه خدا شهید شدند مپندارند آنها مردگانند بلکه در نزد پروردگار شان زنده هستند و روزی می خورند . بنابر این توجه ما عمده به روح ملکوتی و حاضر و ناظر آنها است (آل عمران آیه, 169) { من یعظم شعائر الله فا نها من تقوی القلوب } هر کس شعائر الهی را بزرگ بشمارد این از علامت تقوای الهی است (حج آیه, 32) هر چیز که یاد و عظمت خدا را و آئین او را به یاد انسان می اندازد از آنجا شعائر خداست و ائمه علیه السلام همگی حجت و اولیاء خدا هستند اگر یاد آنها را در افکار و اذهان در ظاهر و باطن تعظیم کنیم و عظمت بد هیم جز ء شعائر الهی است . { لنتخذن علیهم مسجدا } (کهف آیه, 2) مدفن اصحاب کهف را مسجد و محل عبادت و نیایش قرار دادند . چون این محل ( محل دفن اصحاب کهف )‌مکان دفن اجساد بندگان صالح و محبوب خدا بود دارای فضیلت خاصی داشتند و بر آن مکان تبرک می جستند و معتقد بودند عبادت و نیایش در آنجا ثواب بیشتری دارد و این کاررا انجام دادند و قرآن آن را تایید میکند و اگر اشکال داشت یقینا قرآن تخطئه میکرد. قرآن به زائرین خانه خدا دستور میدهد که در مقام ابراهیم ( نقطه ای که حضرت ابراهیم ایستاد ) و نماز خواند آنجا دارای فضیلت و شرافتی است و دستور تبر ک آن مکان را داد. { و اتخذ من مقام ابراهیم مصلی } (بقره آیه ,152) از مقام ابراهیم برای خود محل نما ز را اتخاذ کنید اگر ما حرم ائمه علیهم السلام را تبرک میداریم یعنی اینکه اولا آنها را به تصریح قرآن زنده میدانیم . * حضرت فاطمه سلام علیها مرتب به زیارت قبر حضرت حمزه می رفت آنجا نماز می خواند و گریه می کرد (آئین وهابیت ,آیه الله جعفر سبحانی) برای آشنائی با بحث زیارت قبور از دیدگاه سنت پیامبر می توان به کتاب های زیر رجوع کرد: 1- آیین وهابیت جعفر سبحانی 2 آیا این است اسلام واقعی ابوالفضل حسینی 3- نقدی بر اندیشه وهابیان موسوی قزوینی ترجمه: طارمی 4 تحلیلی نو بر عقاید وهابیان حسن ابراهیمی 5 فرقه وهابی و پاسخ به شبهات آنها قزوینی ترجمه: دوانی 6 نقد و تحلیلی پیرامون وهابیگری همایون همتی www.morsalat.com
عنوان سوال:

آیا زیارت اهل قبور خوب است ؟ در کدام آیه ی قرآن این موضوع نوشته شده است ؟


پاسخ:

امام صادق(ع) می‌فرماید: (قسم به خدای متعال، مردگان رفتن شما را [بر سر قبورشان ]می‌دانند و با حضور شما مسرور می‌شوند و با شما اُنس می‌گیرند و بهره‌مند می‌گردند). وسائل الشیعه، ج‌2، ص 878 و نیز در این باب نگا: عروج روح، ص 71-76.
امّا مهم‌ترین اثر دنیوی زیارت اهل قبور برای انسان، تذکّر مرگ و یادآوری این رخداد مهمّ است. این خود، موجب باز داشتن انسان از بازی‌های دنیوی، نگا: نهج‌البلاغه، ترجمه سید جعفر شهیدی، خطبه 84، ص 66.مانع دست زدن به کارهای زشت و ناروا، همان، خطبه 99، ص 92.باعث انجام دادن اعمال و کردار نیک، همان، کلمات قصار، 31، ص 364.سبب بی‌رغبتی و کم خشنودی از دنیا همان، کلمات قصار 349، ص 423. و زمینه‌ساز عبرت آموزی است. همان، خطبه 221، ص 252.در رابطه بازیارت قبور واین که در قرآن آمده نه باید گفت طبق تصریح قرآن { و لاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون } کسانیکه در راه خدا شهید شدند مپندارند آنها مردگانند بلکه در نزد پروردگار شان زنده هستند و روزی می خورند . بنابر این توجه ما عمده به روح ملکوتی و حاضر و ناظر آنها است (آل عمران آیه, 169)
{ من یعظم شعائر الله فا نها من تقوی القلوب } هر کس شعائر الهی را بزرگ بشمارد این از علامت تقوای الهی است (حج آیه, 32)
هر چیز که یاد و عظمت خدا را و آئین او را به یاد انسان می اندازد از آنجا شعائر خداست و ائمه علیه السلام همگی حجت و اولیاء خدا هستند اگر یاد آنها را در افکار و اذهان در ظاهر و باطن تعظیم کنیم و عظمت بد هیم جز ء شعائر الهی است .
{ لنتخذن علیهم مسجدا } (کهف آیه, 2) مدفن اصحاب کهف را مسجد و محل عبادت و نیایش قرار دادند .
چون این محل ( محل دفن اصحاب کهف )‌مکان دفن اجساد بندگان صالح و محبوب خدا بود دارای فضیلت خاصی داشتند و بر آن مکان تبرک می جستند و معتقد بودند عبادت و نیایش در آنجا ثواب بیشتری دارد و این کاررا انجام دادند و قرآن آن را تایید میکند و اگر اشکال داشت یقینا قرآن تخطئه میکرد.
قرآن به زائرین خانه خدا دستور میدهد که در مقام ابراهیم ( نقطه ای که حضرت ابراهیم ایستاد ) و نماز خواند آنجا دارای فضیلت و شرافتی است و دستور تبر ک آن مکان را داد.
{ و اتخذ من مقام ابراهیم مصلی } (بقره آیه ,152) از مقام ابراهیم برای خود محل نما ز را اتخاذ کنید اگر ما حرم ائمه علیهم السلام را تبرک میداریم یعنی اینکه اولا آنها را به تصریح قرآن زنده میدانیم .
* حضرت فاطمه سلام علیها مرتب به زیارت قبر حضرت حمزه می رفت آنجا نماز می خواند و گریه می کرد (آئین وهابیت ,آیه الله جعفر سبحانی)
برای آشنائی با بحث زیارت قبور از دیدگاه سنت پیامبر می توان به کتاب های زیر رجوع کرد:
1- آیین وهابیت جعفر سبحانی
2 آیا این است اسلام واقعی ابوالفضل حسینی
3- نقدی بر اندیشه وهابیان موسوی قزوینی ترجمه: طارمی
4 تحلیلی نو بر عقاید وهابیان حسن ابراهیمی
5 فرقه وهابی و پاسخ به شبهات آنها قزوینی ترجمه: دوانی
6 نقد و تحلیلی پیرامون وهابیگری همایون همتی
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین