روز قیامت، روز قطع ارتباط‌هاست. روزی که هیچ کس کمترین کمکی به دوستش نمی‌کند و از هیچ طرف یاری و حمایت نمی‌شود: (یوم لا یغنی مولًی عن مولًی شیئاً و لا هم یُنصَرون) دخان/41؛ در این روز همة اسباب و وسیله‌ها قطع است: (و تقطّعتْ بهم الأسباب) بقره/166؛ همه نقشه‌ها و حیله‌گری‌ها در آن روز نقش بر آب است: (یوم لا یُغنی عنهم کیدُهم شیئاً) طور/46؛ رابطه‌های خویشاوندی گسسته است: (فلا أنسابَ بینهم یومئذٍ) مؤمنون/101؛ و حتی برادر از برادر می‌گریزد. همچنین دوست گرم از حال دوست گرم دیگر نمی‌پرسد: (و لا یَسئل حمیمٌ حمیماً) معارج/10؛ بنابراین، تنها چیزی که همراه انسان و نجات بخش اوست و به درد او می‌خورد کردار اوست؛ اگر کردار کسی، اعمّ از عقاید، اخلاق و اعمال، خالص و سالم بود او را از آسیب قیامت سالم نگه می‌دارد وگرنه نه، تنها کردار ناسالم به حال انسان سودمند نیست، بلکه انسان را در بند خود مرهون می‌کند: (کلّ نفسٍ بما کسبتْ رهینةٌ) مدّثر/38؛ [هر کس در گرو کردار و گرفتار اعمال خویش است.] هیچ کس آزاد نیست، مگر صاحبان اعمال میمون و اخلاق با میمنت که از این گروه به عنوان (اصحاب الیمین) یاد می‌شود و آنان آزادند www.eporsesh.com
روز قیامت، روز قطع ارتباطهاست. روزی که هیچ کس کمترین کمکی به دوستش نمیکند و از هیچ طرف یاری و حمایت نمیشود: (یوم لا یغنی مولًی عن مولًی شیئاً و لا هم یُنصَرون) دخان/41؛ در این روز همة اسباب و وسیلهها قطع است: (و تقطّعتْ بهم الأسباب) بقره/166؛ همه نقشهها و حیلهگریها در آن روز نقش بر آب است: (یوم لا یُغنی عنهم کیدُهم شیئاً) طور/46؛ رابطههای خویشاوندی گسسته است: (فلا أنسابَ بینهم یومئذٍ) مؤمنون/101؛ و حتی برادر از برادر میگریزد. همچنین دوست گرم از حال دوست گرم دیگر نمیپرسد: (و لا یَسئل حمیمٌ حمیماً) معارج/10؛
بنابراین، تنها چیزی که همراه انسان و نجات بخش اوست و به درد او میخورد کردار اوست؛ اگر کردار کسی، اعمّ از عقاید، اخلاق و اعمال، خالص و سالم بود او را از آسیب قیامت سالم نگه میدارد وگرنه نه، تنها کردار ناسالم به حال انسان سودمند نیست، بلکه انسان را در بند خود مرهون میکند: (کلّ نفسٍ بما کسبتْ رهینةٌ) مدّثر/38؛ [هر کس در گرو کردار و گرفتار اعمال خویش است.] هیچ کس آزاد نیست، مگر صاحبان اعمال میمون و اخلاق با میمنت که از این گروه به عنوان (اصحاب الیمین) یاد میشود و آنان آزادند
www.eporsesh.com
- [سایر] منظور از «ناسودمندی معذرت» در روز قیامت چیست؟
- [سایر] منظور از «ممنوعیت سخن» در روز قیامت چیست؟
- [سایر] منظور از «واقع شدنی» که از جمله اسماء قیامت است چیست؟
- [سایر] منظور از «تردید ناپذیر» که از جمله اسماء قیامت است چیست؟
- [سایر] منظور از «ساعت» که از جمله اسماء قیامت است چیست؟
- [سایر] منظور از «میعاد» که از جمله اسماء قیامت است چیست؟
- [سایر] منظور از «وقت معلوم» که از جمله اسماء قیامت است چیست؟
- [سایر] منظور از «خبر بزرگ» که از جمله اسماء قیامت است چیست؟
- [سایر] منظور از «منتهی» که از جمله اسماء قیامت است چیست؟
- [سایر] منظور از «زلزله» که از جمله اسماء قیامت است چیست؟
- [آیت الله خوئی] جایز نیست بریدن عضوی از اعضاء بدن مردة مسلمان مانند چشم و یا عضو دیگر به منظور پیوند زدن آن عضو به بدن شخص زندة دیگر و قطع کننده ملزم شود که دیة آن عضو را به ورثة مرده بپردازد، ولی چنانچه زنده ماندن یک فرد مسلمان متوقف گردد که عضو بدن مردة مسلمانی را ببرند و به او پیوند زنند، جایز است بریدن آن عضو ولی قطع کننده باید دیة آن را بپردازد و در هر دو صورت پیوند زدن عضو قطع شده به بدن دیگری اشکال ندارد و پس از پیوند چون جزء بدن شخص زنده میگردد، احکام بدن زنده بر او جاری است .... و ظاهر این است که جایز باشد در حال حیات خود وصیت کند که پس از مردن او عضوی از اعضاء او را قطع کنند و به دیگری پیوند زنند و در این صورت بریدن عضو آن میت دیه ندارد.
- [آیت الله مظاهری] اگر خویشان قطع رحم کنند، انسان نمیتواند قطع رحم کند، مگر اینکه در صله رحم مفسدهای نظیر ذلّت او باشد. صفحه 419
- [آیت الله سبحانی] اعتکاف عبادت مستحب است و می توان آن را در اثنا قطع کرد ولی هنگامی که به روز سوم وارد شد، قطع آن حرام می باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] لازم نیست شب اوّل وشب چهارم را خون ببیند، ولی باید در شب دوم وسوم خون قطع نشود، اگر از اوّل آفتاب روز اوّل تا غروب روز سوم پشت سر هم خون بیاید، و اگر در وسطهای روز اوّل شروع شود و در همان موقع از روز چهارم قطع شود و در شب دوم وسوم وچهارم هم هیچ خون قطع نشود، حیض است.
- [آیت الله سیستانی] لازم نیست شب اول و شب چهارم را خون ببیند ، ولی باید در شب دوم و سوم خون قطع نشود ، پس اگر از اول صبح روز اول تا غروب روز سوم پشت سر هم خون بیاید و هیچ قطع نشود ، حیض است ، و همچنین است اگر در و سطهای روز اول شروع شود و در همان موقع از روز چهارم قطع گردد .
- [آیت الله سیستانی] اگر حفظِ زندگی مسلمانی، بر قطع عضوی از اعضای بدن مسلمان مرده متوقف باشد، قطع آن جایز است. لکن بر قطع کننده دیه لازم میآید و هرگاه این عضو به بدن زنده پیوند زده شود، جزو آن به شمار میرود و احکام بدن زنده بر آن جاری میشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازم نیست شب اول و شب چهارم را خون ببیند ولی باید در شب دوم و سوم قطع نشود، پس اگر از اول اذان صبح روز اول تا غروب روز سوم پشت سرهم خون بیاید و در شب دوم و سوم هیچ خون قطع نشود، حیض است ولی اگر در اواسط روز اول شروع و در همان موقع از روز چهارم قطع شود، به شرطی حیض است که در شب های دوم و سوم و چهارم نیز خون قطع نشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] بریدن عضوی از اعضای بدن مسلمان مرده مانند چشم و غیر ان به منظور پیوند زدن ان به بدن شخص زنده جایز نیست و قطع کننده باید دیه ان عضو را که دیه اعضای جنین مسلمان است بپردازد ولی چنانچه زنده ماندن مسلمان متوقف باشد بر این که عضو بدن مسلمان مرده ای را ببرند و به او پیوند زنند بریدن ان عضو جایز است ولی قطع کننده باید دیه ان را بپردازد و پس از پیوند که جزء بدن زنده گشت احکام بدن زنده بر ان جاری است و اگر کسی در حال حیات خود وصیت کند که پس از مردن او عضوی از اعضای او را قطع کنند و به دیگری پیوند زنند صحت این وصیت محل اشکال است
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در بین نماز خون بند بیاید و استحاضه نداند که در باطن هم قطع شده یا نه ، چنانچه بعد از نماز بفهمد قطع شده بوده ، باید وضو و غسل و نماز را دوباره بجا آورد .
- [آیت الله سبحانی] اگر در بین نماز خون بند بیاید و مستحاضه نداند که در باطن هم قطع شده یا نه، چنانچه بعد از نماز بفهمد قطع شده بوده، بنابر احتیاط باید وضو و غسل و نماز را دوباره بجا آورد.