آیا در بهشت ممکن است هر مردی یا زنی به تعدادی که مایل باشد خداوند حوری در اختیار وی قرار بدهد؟
واژه حور از نظر لغت جمع حوراء (زن زیبا چشم) و جمع احور (مرد زیبا چشم) آمده و به مرد و زنی می گویند که سیاهی چشم او کاملاً مشکی و سفید‌ی‌آن کاملاً شفاف است. و واژه عین جمع عینا جمع اعین به معنی درشت چشم از زن و مرد می‌باشد، و از آنجا که زیبایی انسان بیش از همه در چشمان او است، روی این مسأله مخصوص تکیه شده است. بعضی نیز گفته‌اند : واژه حور از ماده حیرت است یعنی آنها خواه مرد، خواه زن آن چنان زیبا هستند که دیدار آنها موجب حیرت می‌گردد. پس بر خلاف آنچه شهرت یافته، حورالعین اختصاص به زنان بهشتی ندارد. بلکه شامل زن و مرد زیبا خواهد شد، و در نتیجه هم برای زن و هم برای مرد روا است که از درگاه خداوند ازدواج با حورالعین در بهشت را از درگاه خدا بخواهند.(1) و ما در دعاهای معروف داریم که اهل بیت به خداوند عرض می کنند "و زوّجنی من الحور العین" و یا در دعای افتتاح می‌خوانیم "و من الحور العین برحمتک فزوجنا"؛ یعنی خدایا به لطف خودت از حوریان خود به ما تزویج کن. در مورد اهل بهشت و بهره مندی از موهبتهای اخروی از حوریان بهشتی باید گفت، خداوند به تعدادی که اهل بهشت مایل باشند حوری در اختیارشان قرار خواهد داد ما در آیاتی از قرآن داریم که آمده است: "ان اصحب الجنة الیوم فی شغل فاکهون هم و أزوجهم فی ظلل علی الارائک متکئون لهم فیها فکهةٌ و لهم ما یدعون" (2) "اهل بهشت آن روز بوجد و نشاط مشغولند. آنان با زنانشان در سایه بر تختها تکیه کرده اند. برای آنها میوه های گوناگون و هر چه بخواهند آماده است" بطور کلی افرادی که در بهشت سکونت دارند هیچگونه درد و رنجی به آنها نمی رسد و همانطور که در آیه نیز آمده است هر چه بخواهند برایشان آماده است. حال اگر تمایل به حوری داشته باشند و از آنها دریغ شود، خود نوعی درد و رنج خواهد بود و چنین چیزی در بهشت راه ندارد. پی نوشتها: 1. تفسیر ابوالفتوح رازی، ج11، ذیل آیه 32 سورة مبارکه واقعه 2. سوره مبارکه یس/ آیات 55و56و57 eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا در بهشت ممکن است هر مردی یا زنی به تعدادی که مایل باشد خداوند حوری در اختیار وی قرار بدهد؟


پاسخ:

واژه حور از نظر لغت جمع حوراء (زن زیبا چشم) و جمع احور (مرد زیبا چشم) آمده و به مرد و زنی می گویند که سیاهی چشم او کاملاً مشکی و سفید‌ی‌آن کاملاً شفاف است. و واژه عین جمع عینا جمع اعین به معنی درشت چشم از زن و مرد می‌باشد، و از آنجا که زیبایی انسان بیش از همه در چشمان او است، روی این مسأله مخصوص تکیه شده است. بعضی نیز گفته‌اند : واژه حور از ماده حیرت است یعنی آنها خواه مرد، خواه زن آن چنان زیبا هستند که دیدار آنها موجب حیرت می‌گردد.
پس بر خلاف آنچه شهرت یافته، حورالعین اختصاص به زنان بهشتی ندارد. بلکه شامل زن و مرد زیبا خواهد شد، و در نتیجه هم برای زن و هم برای مرد روا است که از درگاه خداوند ازدواج با حورالعین در بهشت را از درگاه خدا بخواهند.(1)
و ما در دعاهای معروف داریم که اهل بیت به خداوند عرض می کنند "و زوّجنی من الحور العین" و یا در دعای افتتاح می‌خوانیم "و من الحور العین برحمتک فزوجنا"؛ یعنی خدایا به لطف خودت از حوریان خود به ما تزویج کن.
در مورد اهل بهشت و بهره مندی از موهبتهای اخروی از حوریان بهشتی باید گفت، خداوند به تعدادی که اهل بهشت مایل باشند حوری در اختیارشان قرار خواهد داد ما در آیاتی از قرآن داریم که آمده است: "ان اصحب الجنة الیوم فی شغل فاکهون هم و أزوجهم فی ظلل علی الارائک متکئون لهم فیها فکهةٌ و لهم ما یدعون" (2) "اهل بهشت آن روز بوجد و نشاط مشغولند. آنان با زنانشان در سایه بر تختها تکیه کرده اند. برای آنها میوه های گوناگون و هر چه بخواهند آماده است"
بطور کلی افرادی که در بهشت سکونت دارند هیچگونه درد و رنجی به آنها نمی رسد و همانطور که در آیه نیز آمده است هر چه بخواهند برایشان آماده است. حال اگر تمایل به حوری داشته باشند و از آنها دریغ شود، خود نوعی درد و رنج خواهد بود و چنین چیزی در بهشت راه ندارد.
پی نوشتها:
1. تفسیر ابوالفتوح رازی، ج11، ذیل آیه 32 سورة مبارکه واقعه
2. سوره مبارکه یس/ آیات 55و56و57
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین