مراحل داخل شدن به بهشت در آخرت را بیان کنید؟
پرسشگر محترم‌، اگر منظور شما از مراحل داخل شدن به بهشت‌، اسباب ورود به بهشت است از نظر قرآن کریم برای بدست آوردن سعادت اخروی و رفتن به بهشت‌، چند چیز لازم است‌. 1. ایمان‌; 2. عمل صالح‌; 3. تقوا; 4. احسان و نیکوکاری‌. "وَالَّذِین‌َ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصََّلِحََت‌ِ أُوْلَغ‌کَ أَصْحََب‌ُ الْجَنَّة‌ِ هُم‌ْ فِیهَا خََلِدُون‌َ ;(بقره‌،82) کسانی که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند، یاران بهشتند و جاودانه در آن خواهند ماند." "تِلْکَ الْجَنَّة‌ُ الَّتِی نُورِث‌ُ مِن‌ْ عِبَادِنَا مَن کَان‌َ تَقِیًّا ;(مریم‌،63) این همان بهشتی است که ما به ارث به بندگان پرهیزگار خود می‌بخشیم‌." "فَأَثََبَهُم‌ُ اللَّه‌ُ بِمَا قَالُواْ جَنََّت‌ٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الاْ ?َنْهََرُ خََلِدِین‌َ فِیهَا وَذَ َلِکَ جَزَآءُ الْمُحْسِنِین‌َ ;(مائده‌،85) پس به پاس آنچه گفتند، خدا به آنان باغ‌هایی پاداش داد که از زیر ]درختان‌[ آن نهرهای جاری است‌. در آن جاودانه می‌مانند و این پاداش نیکوکاران است‌." افزون بر چهار مورد ذکر شده‌، اسباب دیگری هم برای ورود به بهشت‌، در قرآن ذکر شده‌، که آن‌ها زیر مجموعة آن چهار مورد است‌. این موارد عبارتند از: جهاد و شهادت (توبه‌، 11) ترک هواپرستی (نازعات‌، 41و42) هجرت و جهاد (توبه‌، 2022) صبر و تحمل در برابر شداید (دهر،12) اطاعت خدا و رسول‌(نسأ،13) اخلاص (صافات‌،3943) صدق و راستی (مائده‌،119) خودسازی و تزکیة نفس (طه‌،7576) انفاق و استغفار(آل‌عمران‌،133136) ترس از خدا(الرحمن‌،46) تولی و تبری‌(مجادله‌،22) اهتمام به نماز(معارج‌،2234) و...(ر.ک‌: پیام قرآن‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 6، ص 197225، دارالکتب الاسلامیة‌.) و اگر منظور شما در پرسش‌، مراحل داخل شدن بهشتیان قبل از ورود به بهشت در روز قیامت است‌، این مراحل عبارتند از: 1. نفخ صور; دو نفخ صور داریم‌. با نفخ صور اول همة انسان‌ها می‌میرند و با نفخ صور دوم همة انسان‌ها زنده می‌شوند و در صحنة محشر حاضر می‌گردند.(زمر،68; نمل‌، 78; یس‌، 51; حاقه‌، 13 و 14 و...) 2. حساب‌رسی اعمال‌; خداوند در روز قیامت به حساب همة بندگان رسیدگی می‌کند، بدکاران نامة اعمال‌شان به دست چپ و نیکوکاران و بهشتیان‌، نامة اعمال‌شان به دست راست‌شان سپرده می‌شود.(یس‌، 12; کهف‌، 49; زخرف‌، 80; جاثیه‌، 28 و 29; واقعه‌، 41 و 42 و...) 3. عبور از مواقف و عقبه‌های قیامت‌; در قیامت عقبه‌های و موقف‌های گوناگونی است که توقف برخی از گنه‌کاران در هر یک از آن‌ها به مقدار هزار سال دنیوی خواهد بود. بهشتیان از این عقبه‌ها به آسانی عبور می‌کنند. 4. عبور از پل صراط; همة مردم از پل صراط عبور می‌کنند. پای کافران بر آن می‌لغزد و در دوزخ می‌افتند; ولی مؤمنان و بهشتیان با سرعت از آن عبور می‌کنند.(مریم‌، 71 و 72) eporsesh.com
عنوان سوال:

مراحل داخل شدن به بهشت در آخرت را بیان کنید؟


پاسخ:

پرسشگر محترم‌، اگر منظور شما از مراحل داخل شدن به بهشت‌، اسباب ورود به بهشت است
از نظر قرآن کریم برای بدست آوردن سعادت اخروی و رفتن به بهشت‌، چند چیز لازم است‌. 1. ایمان‌; 2. عمل صالح‌; 3. تقوا; 4. احسان و نیکوکاری‌.
"وَالَّذِین‌َ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصََّلِحََت‌ِ أُوْلَغ‌کَ أَصْحََب‌ُ الْجَنَّة‌ِ هُم‌ْ فِیهَا خََلِدُون‌َ ;(بقره‌،82) کسانی که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند، یاران بهشتند و جاودانه در آن خواهند ماند."
"تِلْکَ الْجَنَّة‌ُ الَّتِی نُورِث‌ُ مِن‌ْ عِبَادِنَا مَن کَان‌َ تَقِیًّا ;(مریم‌،63) این همان بهشتی است که ما به ارث به بندگان پرهیزگار خود می‌بخشیم‌."
"فَأَثََبَهُم‌ُ اللَّه‌ُ بِمَا قَالُواْ جَنََّت‌ٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الاْ ?َنْهََرُ خََلِدِین‌َ فِیهَا وَذَ َلِکَ جَزَآءُ الْمُحْسِنِین‌َ ;(مائده‌،85) پس به پاس آنچه گفتند، خدا به آنان باغ‌هایی پاداش داد که از زیر ]درختان‌[ آن نهرهای جاری است‌. در آن جاودانه می‌مانند و این پاداش نیکوکاران است‌."
افزون بر چهار مورد ذکر شده‌، اسباب دیگری هم برای ورود به بهشت‌، در قرآن ذکر شده‌، که آن‌ها زیر مجموعة آن چهار مورد است‌. این موارد عبارتند از: جهاد و شهادت (توبه‌، 11) ترک هواپرستی (نازعات‌، 41و42) هجرت و جهاد (توبه‌، 2022) صبر و تحمل در برابر شداید (دهر،12) اطاعت خدا و رسول‌(نسأ،13) اخلاص (صافات‌،3943) صدق و راستی (مائده‌،119) خودسازی و تزکیة نفس (طه‌،7576) انفاق و استغفار(آل‌عمران‌،133136) ترس از خدا(الرحمن‌،46) تولی و تبری‌(مجادله‌،22) اهتمام به نماز(معارج‌،2234) و...(ر.ک‌: پیام قرآن‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 6، ص 197225، دارالکتب الاسلامیة‌.)
و اگر منظور شما در پرسش‌، مراحل داخل شدن بهشتیان قبل از ورود به بهشت در روز قیامت است‌، این مراحل عبارتند از:
1. نفخ صور; دو نفخ صور داریم‌. با نفخ صور اول همة انسان‌ها می‌میرند و با نفخ صور دوم همة انسان‌ها زنده می‌شوند و در صحنة محشر حاضر می‌گردند.(زمر،68; نمل‌، 78; یس‌، 51; حاقه‌، 13 و 14 و...)
2. حساب‌رسی اعمال‌; خداوند در روز قیامت به حساب همة بندگان رسیدگی می‌کند، بدکاران نامة اعمال‌شان به دست چپ و نیکوکاران و بهشتیان‌، نامة اعمال‌شان به دست راست‌شان سپرده می‌شود.(یس‌، 12; کهف‌، 49; زخرف‌، 80; جاثیه‌، 28 و 29; واقعه‌، 41 و 42 و...)
3. عبور از مواقف و عقبه‌های قیامت‌; در قیامت عقبه‌های و موقف‌های گوناگونی است که توقف برخی از گنه‌کاران در هر یک از آن‌ها به مقدار هزار سال دنیوی خواهد بود. بهشتیان از این عقبه‌ها به آسانی عبور می‌کنند.
4. عبور از پل صراط; همة مردم از پل صراط عبور می‌کنند. پای کافران بر آن می‌لغزد و در دوزخ می‌افتند; ولی مؤمنان و بهشتیان با سرعت از آن عبور می‌کنند.(مریم‌، 71 و 72)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین