گناهکار اگر قبل از فرا ریدن مرگ و در حال اختیار توبه کند، خداوند توبه اش را می پذیرد و گناهش را می بخشد و در سرای آخرت، داخل بهشتش می کند. بنابراین کسانی که در جهنّم مخلّدند و وارد بهشت نمی شوند، کفار و مشرکانی هستند که با حالت شرک و کفر از دنیا رفته باشند. این مسئله نه تنها در روایات بلکه در آیات نیز آمده است که وعده عذاب ابدی و خلود در جهنم را نسبت به کافران داده است، ولی هر معصیت کاری گرچه معصیت او کفر و شرک باشد، اگر قبل از مردنش حقیقتاً توبه کند و به سوی خدا برگردد، مورد لطف الهی قرار می گیرد و توبه اش پذیرفته میشود. قرآن می فرماید: "کسی که پس از ظلم کردن (گناه ظلم است) توبه کند و جبران نماید، خداوند توبه او را می پذیرد. خداوند آمرزنده و مهربان است". و "خدا همة گناهان را می آمرزد". eporsesh.com
گناهکار اگر قبل از فرا ریدن مرگ و در حال اختیار توبه کند، خداوند توبه اش را می پذیرد و گناهش را می بخشد و در سرای آخرت، داخل بهشتش می کند. بنابراین کسانی که در جهنّم مخلّدند و وارد بهشت نمی شوند، کفار و مشرکانی هستند که با حالت شرک و کفر از دنیا رفته باشند. این مسئله نه تنها در روایات بلکه در آیات نیز آمده است که وعده عذاب ابدی و خلود در جهنم را نسبت به کافران داده است، ولی هر معصیت کاری گرچه معصیت او کفر و شرک باشد، اگر قبل از مردنش حقیقتاً توبه کند و به سوی خدا برگردد، مورد لطف الهی قرار می گیرد و توبه اش پذیرفته میشود.
قرآن می فرماید: "کسی که پس از ظلم کردن (گناه ظلم است) توبه کند و جبران نماید، خداوند توبه او را می پذیرد. خداوند آمرزنده و مهربان است". و "خدا همة گناهان را می آمرزد".
eporsesh.com
- [سایر] شخصی قسم دروغ به قرآن یاد کرده اکنون نادم و پشیمان است. اگر توبه کند و از خداوند طلب عفو و بخشش نماید، آیا گناه ایشان قابل بخشش نیست؟
- [سایر] در حدیثی داریم که شخص غیبت کننده که از گناهش توبه نماید، آخرین نفر وارد بهشت می شود و اگر توبه نکند اولین نفر وارد دوزخ می شود. آیا حدیث دیگری داریم که مثلاً بگوید افرادی با فلان خصلت و ویژگی اولین افرادی هستند که وارد بهشت می شوند اگر چنین است فردی که هم غیبت کرده و هم مثلاً فلان کاری را انجام داده که انجام دهندگان آن کار اولین افرادی هستند که وارد بهشت می شوند و یا فلان خصلت و ویژگی را داشته که دارندگان آن خصلت و ویژگی اولین افرادی هستند که وارد بهشت می شوند تکلیفش چیست و خدا با او چگونه برخورد خواهد کرد؟
- [سایر] سلام. لطفا سند این حدیث را بررسی بفرمایید و اگر احادیثی صحیح، در مورد ورود اجنه به بهشت هست بفرمایید. از امام (ع) پرسیدند: آیا مؤمنین از جن به بهشت داخل میشوند . امام (ع) فرمود: نه، ولی برای خداوند باغهایی بین بهشت و جهنم است که ایشان و فساق شیعه در آن جا خواهند بود. پینوشت: سفینة البحار، محدث قمی، ج1، ص186.
- [سایر] در آیه یک سوره نجم خداوند به ستاره ای که پنهان می شود قسم یاد کرده، منظور از این قسم چیست؟
- [سایر] در آیه یک سوره نجم خداوند به ستاره ای که پنهان می شود قسم یاد کرده، منظور از این قسم چیست؟
- [سایر] در مورد وعده تمام یاران پیامبر به بهشت که با توجه به آیه 100 سوره توبه " وَالسَّابِقُونَ الأَوَّلُونَ..." خداوند ذکر کرده چه جوابی دارید؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اینجانب که مشغول تحصیل بوده و تا مقطع دانشگاه رسیدهام پدرم قسم یاد کرده که دیگر نگذارد به تحصیل ادامه دهم آیا پدرم میتواند قسمش را عمل نکند؟
- [سایر] حدیث با موضوع توبه بفرمایید؟
- [آیت الله علوی گرگانی] دو نفر دوست مرتکب عمل زشتی شدند یکی از آنها توبه کرد و قسم یاد کرد به ترک آن لکن دوست دیگر آن را وادار به همان عمل زشت نمود و تهدید کرد که اگر اجابت نکنی خودکشی میکنم آیا شکستن قسم برای او جایز است یا خیر و آیا کفّاره دارد؟
- [سایر] مراحل داخل شدن به بهشت در آخرت را بیان کنید؟
- [آیت الله مظاهری] فقیری که یاد گرفتن صنعت برای او مشکل نیست باید یاد بگیرد و با گرفتن زکات زندگی نکند، ولی تا وقتی مشغول یاد گرفتن است، میتواند زکات بگیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه پدر از قسم خوردن فرزند (در هر سن و سالی که باشد) جلوگیری کند، یا شوهر از قسم خوردن زن مانع شود قسم آنان صحیح نیست، حتّی اگر فرزند بدون اجازه پدر و زن بدون اجازه شوهر قسم یاد کند قسم آنان صحیح نمی باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه پدر از قسم خوردن فرزند (در هر سن و سالی که باشد) جلوگیری کند، یا شوهر از قسم خوردن زن مانع شود قسم آنان صحیح نیست، حتّی اگر فرزند بدون اجازه پدر و زن بدون اجازه شوهر قسم یاد کند قسم آنان صحیح نمی باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان باید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند و کسی که به هیچ قسم نمیتواند صحیح آن را یاد بگیرد باید هر طور که میتواند بخواند و احتیاط مستحبّ آن است که نماز را به جماعت بجا آورد.
- [آیت الله خوئی] انسان باید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند. و کسی که به هیچ قسم نمیتواند صحیح آن را یاد بگیرد، باید هر طور که میتواند بخواند، و احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت بهجا آورد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] انسان باید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند و کسی که به هیچ قسم نمیتواند صحیح آن را یاد بگیرد، باید هر طور که میتواند بخواند و احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت به جا آورد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان باید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند و کسی که به هیچ قسم نمی تواند صحیح آن را یاد بگیرد باید هرطور که می تواند بخواند و احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت بجا آورد.
- [آیت الله مظاهری] انسان باید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند و کسی که به هیچ قسم نمیتواند صحیح آن را یاد بگیرد، باید هر طور که میتواند بخواند و بهتر است که نماز را به جماعت به جا آورد.
- [امام خمینی] انسان باید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند و کسی که به هیچ قسم نمیتواند صحیح آن را یاد بگیرد، باید هر طور که میتواند بخواند و احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت به جا آورد.
- [آیت الله بروجردی] انسان باید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند و کسی که به هیچ قسم نمیتواند صحیح آن را یاد بگیرد، باید هر طور که میتواند بخواند و احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت به جا آورد.